Dižā Baltijas apceļošana 2012 informē par sasniegumiem

Augusta pēdējā dienā beidzās visu vasaru ilgušais projekts "Dižā Baltijas apceļošana 2012". Šis reģionālais tūrisma pasākums notika jau sesto reizi, un tā nolūks, tāpat kā citus gadus, bija veicināt Baltijas valstu tūrismu, ieinteresēt par to ne tikai piejūras iedzīvotājus, bet arī citu valstu ceļotājus.

Vecākais projekta dalībnieks bija kāds 68 gadus vecs latvietis, jaunākais – Nojus no Lietuvas, kam ir tikai gadiņš. Projekta gaitā mājaslapā piereģistrējās vairāk nekā 1.5 tūkstoši ceļotāju. No tiem gandrīz 10 procenti projekta dalībnieku apmeklēja visus 30 rekomendētos tūrisma objektus Latvijā, Lietuvā un Igaunijā un kopumā veica apmēram 2000 km.

"Var tikai priecāties un apbrīnot, ka ir tik daudz cilvēku, kas atrod laiku un iespējas piedalīties šajā projektā. Daudzi no viņiem tajā iesaistās gadu no gada, un šai reizē, kad apceļošanai bija ieteikta virkne EDEN jeb Eiropas izcilāko tūrisma galamērķu, viņi nekavējās vairākas vietas apmeklēt pat atkārtoti," projektu atzinīgi vērtē Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) stratēģiskās plānošanas vadītāja Inese Šīrava.

Projekta "Dižā Baltijas apceļošana" uzvarētāji tiks nosaukti 2012. gada 12. septembrī Viļņā, viņu vidū - arī galvenās balvas ieguvējs, kurš būs ticis pie lidojuma divām personām uz vienu no izvēlētajām Eiropas valstīm ar naktsmītni četru zvaigžņu viesnīcā. Citi aktīvākie projekta dalībnieki balvā iegūs ceļojumus uz Baltijas valstu galvaspilsētām, tas ir, varēs turpināt ceļot.

Projekta vadītājs Latvijā Armands Muižniek stāsta, ka mūsu valstī populārākie tūrisma objekti, kurus apmeklēja projekta dalībnieki, bija Siguldas viduslaiku pils, Putnu novērošanas tornis Ķemeru nacionālajā parkā un skatu tornis Dzintaru meža parkā, Jūrmalā.

Runājot par projekta "Dižā Baltijas apceļošana" tālāko attīstību, TAVA stratēģiskās plānošanas vadītāja Inese Šīrava atzīst: – šis jautājums ir atklāts. Ir noiets viens posms un nu ir tālāk jādomā par nākamo. Līdz šim projekts tika veidots, par pamatu ņemot tūrisma galamērķus, bet tos sasaistīt kopīgā maršrutā nereti bijis sarežģīti – viens objekts atrodas vienā valsts pusē, otrs - tālu otrā. Vai projekts turpmāk tiks veidots pēc maršrutu principa, vai izejas punkts būs  tūrisma produkti – par to rudenī kopīgā sēdē spriedīs nacionālo tūrisma organizāciju vadītāji.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jelgavas objektu darba laiks svētkos Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Vasaras saulgriežu svētku laikā Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornim, Jelgavas Vecpilsētas mājai un Dzīvesziņas un arodu sētai mainīts darba | Skatīt vairāk
Latvija
Tukuma puses daiļdārzi gaida ciemos  Tukuma TIC
Tukuma puses daiļdārzi aicina ciemos jau tagad! Piedāvājam iepazīties ar skaistākajiem dārziem | Skatīt vairāk
Brīvdienas ģimenēm ar bērniem Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsti tūrisma piedāvājumu ģimenēm ar bērniem! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.06.2024 - 21.06.2024 Līgo svētki Kandavas Ozolāju estrādē Tukuma TIC
Kandavas brīvdabas estrādē "Ozolāji" 21.jūnijā būs skatāma Līgo lielizrāde "Zvēru dīdītājas". Pēc izrādes - balle! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.83438587sec.