Atklāj Ozolnieku novadu ar velo

2013. gada 13.jūlijā ikviens, kam tīk aktīvi pavadīt laiku un kas vēlas atklāt Ozolnieku novada apkārtnes vēstures liecības, aicināts doties veloekskursijā. Veloekskursijas laikā būs iespējams iepazīt dižkokus, skaitīt upes, baudīt ainaviskos dabas skatus un klausīties gida stāstījumā.

Veloekskursija vedīs uz trim Ozolnieku novada pagastiem - Ozolnieku, Cenu un Salgales, kur saglabājušās daudz vēsturiskas liecības no Napoleona kara laikiem 19.gs. sākumā un tās būs iespējams apskatīt pa ceļam. Tiks šķērsotas vairākas upes – Iecava, Misa, Garoza un Velnagrāvis. Vairākām no upēm pāri ved trošu tiltiņi, kas piemēroti tikai gājējiem un velobraucējiem. Īpaša pieturvieta būs pie Garozas skolas, kur tiks stāstīti stāsti par Senču ozolu un vēsturiski nozīmīgiem notikumiem Garozā. Atpakaļceļā veloeksursijas maršruts vedīs caur Teteli, kur būs iespējams apskatīt Lielupes krastā esošo Tetelmindes torni.

Veloekskursijas laikā paredzēts arī pikniks brīvā dabā tāpēc aicinām ņemt līdz „groziņu” piknikam un nodrošināties ar ūdeni. Kopējais veloekskursijas maršruta garums ap 50 km. Veloekskursijā aicināts piedalīties ikviens interesents un tā būs piemērota visai ģimenei. Veloekskursiju vadīs gide Ina Jurģe.

Veloekskursijas sākums 13.jūlijā, pl. 13:00 no Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa, atgriešanās Jelgavā plānota ap pl.19:00. Dalības maksa: pieaugušajiem 3,00 Ls, skolēniem, studentiem, pensionāriem – 2,00 Ls.

Interesentus lūdzam pieteikties Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā Akadēmijas ielā 1, pa tel. 63005447 vai e-pastu tic@tornis.jelgava.lv .

Veloekskursija tiek organizēta INTERREG IV A programmas līdzfinansētā projekta ”Velomaršrutu tīkla attīstība un uzlabošana Centrālbaltijas teritorijā” (CB59) ietvaros.



KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tūrisma karte "Iepazīsti kaimiņus Zemgalē" Bauskas TIC
“Iepazīsti kaimiņus Zemgalē!” – tūrisma maršruts un karte ģimenēm ar bērniem! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.06.2024 - 04.07.2024 Rundāle aicina iepazīt Tropu tauriņu māju! Bauskas TIC
Blakus Rundāles pils parkam šovasar ir atvērta tropu tauriņu māja! | Skatīt vairāk
Vasaras atpūta pie Madonas novada ezeriem Madonas TIC
Pavadi brīvdienas kādā no atpūtas vietām pie mūsu puses ezeriem. Kad gaiss smaržo pēc ezera, draugu sarunām un bērnu smiekliem, vasara ir | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 04.07.2024 Nakts autoorientēšanās sacensības Aizkraukles novada TIC
Atklāsim Aizkraukles pilsētas svētkus jau 12. jūlija naktī kopā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::7.06357002sec.