18. novembrī notiks filmu retrospekcija "Jelgava vakar un šodien"

Atzīmējot Latvijas valsts proklamēšanas gadadienu, Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornī notiks filmu retrospekcija "Jelgava vakar un šodien". Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina atskatīties uz notikumiem Jelgavas vēsturē, kas iemūžināti dažādos videomateriālos.

18. novembrī, divos seansos pulksten 17:00 un 18:30 Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa 7. stāvā pusotras stundas garumā tiks rādīta filmu retrospekcija par Jelgavu. Unikālajos dokumentālajos materiālos, kas filmēti 1930. gados, atspoguļoti brīvās Latvijas valsts notikumi Jelgavā – Latvijas Lauksaimniecības akadēmijas izveide un Kārļa Ulmaņa vizīte Jelgavā. Savukārt, video materiālos, kas uzņemti pēc 2. pasaules kara, redzami kara postījumi Jelgavas pilsētā. Pēckara video sižetos atspoguļota dzīvojamo namu celtniecība 1950. gados Jelgavā, Jelgavas linu kombināta jaunā aušanas ceha atvēršana, RAF rūpnīcas celtniecība un citas tā laika aktualitātes.

Filmu retrospekcijas laikā tiks demonstrēta režisores Dzintras Gekas dokumentālā filma par pirmo Latvijas valsts prezidentu Jāni Čaksti. Filma vēsta par prezidenta darbību un svarīgiem tā laika notikumiem Jelgavas un Latvijas valsts mērogā.

Retrospekcijas noslēgumā tiks rādīti mūsdienu video materiāli par Jelgavas pilsētai svarīgiem notikumiem – Mītavas tilta un skulptūras-strūklakas „Jelgavas students” atklāšanu, pilsētas svētkiem un citiem pasākumiem.

Ieeja uz filmu retrospekciju "Jelgava vakar un šodien” bez maksas.

Aicinām apmeklēt arī citus Latvijas valsts proklamēšanas 95.gadadienas svinīgos pasākumus Jelgavas pilsētā, par pasākumiem uzziniet vairāk www.jelgava.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Aizvadi vasaru "SAULI TVEROT" Cēsu novadā! Cēsu TIC
Jaunajā Cēsu novada vasaras ceļvedī ir apkopotas idejas neaizmirstamiem piedzīvojumiem, jautrām aktivitātēm un daudz kā cita noderīga! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.06.2024 - 07.07.2024  Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra",” Vitalite”, "Relax". Zvaniet | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.06.2024 - 04.07.2024 Rundāle aicina iepazīt Tropu tauriņu māju! Bauskas TIC
Blakus Rundāles pils parkam šovasar ir atvērta tropu tauriņu māja! | Skatīt vairāk
Tukuma teātra izrāde "Trešā iespēja"  Tukuma TIC
12.jūlijā pulksten 19:00 Slampes Kultūras pilī būs skatāma Tukuma teātra izrāde "Pēdējā iespēja". Ieeja brīva. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.10170794sec.