Aicina izgatavot savu Ziemassvētku puzuri Jelgavā

Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornī 7. decembrī notiks radošā nodarbība, kuras laikā ikviens varēs izgatavot latvisku Ziemassvētku dekoru – puzuru savam mājoklim un uzzināt dažādas Ziemassvētku tradīcijas un ticējumus.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs decembra sestdienās aicina apmeklēt radošās nodarbības Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornī, kuru laikā dalībnieki paši varēs izgatavot kādu svētku rotājumu savai mājai un uzzinās vairāk par Ziemassvētku tradīcijām. Smeļoties spēku no mūsu seno latviešu tradīcijām un ticējumiem, 7.decembra radošās nodarbības apmeklētāji varēs izgatavos savu Ziemassvētku puzuru un uzzināt vairāk par puzuru veidošanas tradīcijām un tā nozīmi. Visi nepieciešamie materiāli puzuru veidošanai tiks nodrošināti.

Puzurs ir no dabiskiem materiāliem (salmiem vai niedrēm) gatavots istabas rotājums, kas ar savu ģeometrisko formu un gaismas spēlēm istabā ienes īstenu svētku noskaņu. Tas ir viens no senākajiem Ziemas saulgriežu rotājumiem, kas tika izgatavots ikkatrā mājā. Mūsu senči uzskatīja, ka puzuru veidošana sniedz meditatīvas sajūtas un palīdz sakārtot domas.

Radošā nodarbība Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornī notiks 7. decembrī, pulksten 12:00. Dalības maksa nodarbībā: 3,00 Ls, pirmsskolas vecuma bērniem – 1,00 Ls. Vēl šogad radošā nodarbība notiks arī 14. decembrī pulksten 12:00 un tajā būs iespējams veidot oriģinālus rotājumus Ziemassvētku eglītei.

Informācija un pieteikšanās pa tālruni 63005445.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.05.2024 - 26.06.2024 Brīvdienas ģimenēm ar bērniem Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsti tūrisma piedāvājumu ģimenēm ar bērniem! | Skatīt vairāk
Latvija
Rundāle aicina iepazīt Tropu tauriņu māju! Bauskas TIC
Blakus Rundāles pils parkam šovasar ir atvērta tropu tauriņu māja! | Skatīt vairāk
Neredzamā Pasaule- pārsteidzoša pieredze! Neredzamā Pasaule
Aicinām apmeklēt unikālu ekskursiju, kurā vari piedzīvot pasauli tumsā, vadoties pēc citām maņām, neredzīgu gida vadībā. | Skatīt vairāk
Ditas Lūses izstāde Mazajā Mežotnes pilī Bauskas TIC
Esi ielūgts apmeklēt Ditas Lūses izstādi "Saules laiks" Mazajā Mežotnes pilī no 21. jūnija līdz 1. augustam! Izstādes atklāšana 21. jūnijā, | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.74114799sec.