Iepazīs Sveču dienas tradīcijas un lies sveces

Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornī 1.februārī, pulksten 12:00 notiks radošā nodarbība "Sveču liešana". Nodarbības dalībniekiem būs iespējams izzināt sveču liešanas pamatprincipus, iepazīties ar senlatviešu Sveču dienas tradīcijām, kā arī pašu rokām izliet sveces un izveidot pašdarinātu svečturi.

Senie latvieši februāri dēvēja par Sveču mēnesi un pēc senajiem ticējumiem 2.februārī svinama Sveču diena, kas iezīmē ziemas vidu. Pēc senču tradīcijām, šajā dienā ir jālej sveces. Turot godā šīs tradīcijas, Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina ikvienu sagatavoties Sveču mēnesim un pašu rokām izliet sveces. Pašdarinātās sveces deg ilgi, vienmērīgi, ar patīkamu aromātu un ienes mājās īpašu siltumu.

Izzinoši–radošās nodarbības laikā dalībnieki iepazīsies ar svarīgākajiem pamatprincipiem parafīna stāvsveču un peldošo svecīšu izgatavošanā un paši praktiski tās pagatavos. Nodarbības dalībniekiem tiks sniegti arī teorētiski un praktiski padomi "ledus sveču" darināšanā. Lai pašdarinātā svecīte degot izskatītos vēl glītāka, nodarbības dalībnieki varēs izgatavot arī savu oriģinālo svečturi.

Izzinoši – radošā nodarbība "Sveču liešana" notiks 1.februārī, pulksten 12:00 Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornī. Dalības maksa nodarbībā 5 EUR (3.52 Ls), pirmskolas vecuma bērniem 2 EUR (1.41 Ls). Dalībnieki ar visiem nodarbībā nepieciešamajiem materiāliem tiks nodrošināti. Vairāk informācija un pieteikšanās izzinoši-radošajai nodarbībai pa telefonu 63005445 begin_of_the_skype_highlighting 63005445 FREE  end_of_the_skype_highlighting vai e-pastu tic@tornis.jelgava.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Rundāle aicina iepazīt Tropu tauriņu māju! Bauskas TIC
Blakus Rundāles pils parkam šovasar ir atvērta tropu tauriņu māja! | Skatīt vairāk
Latvija
Piedzīvo mākslas burvību izstādēs TUKUMĀ Tukuma TIC
Tukuma novads aicina mākslas cienītājus un kultūras entuziastus jūnijā apmeklēt daudzveidīgās izstādes | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.06.2024 - 23.06.2024 Līgo zaļumballe ar grupu "ZUŠI" Tukuma TIC
Lapmežciema parka estrādē 23.jūnijā pulksten 23:00 būs Līgo zaļumballe ar grupu "ZUŠI". | Skatīt vairāk
Neredzamā Pasaule- pārsteidzoša pieredze! Neredzamā Pasaule
Aicinām apmeklēt unikālu ekskursiju, kurā vari piedzīvot pasauli tumsā, vadoties pēc citām maņām, neredzīgu gida vadībā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.31458187sec.