Preiļu novadā noslēdzies konkurss «Skaistākais Ziemassvētku noformējums»

Novadā jau otro gadu turpinās pērn jauki iesāktā tradīcija par Preiļu novada domes konkursa ''Skaistākais Ziemassvētku noformējums'' organizēšanu ar mērķi veicināt Ziemassvētku laikam atbilstošas noskaņas radīšanu Preiļu novadā, akcentējot radošas un oriģinālas izpausmes, sabalansējot tradīcijas ar novitātēm, veidot estētiskās vērtības cilvēkos, ieinteresēt un motivēt ēku un citu objektu īpašniekus, valdītājus un apsaimniekotājus radīt svētku noskaņu, kā arī celt noformējuma māksliniecisko kvalitāti.

Skatlogu, ēku fasāžu un priekšlaukumu noformējuma konkursam šogad tika pieteikti 22 gaumīgi rotāti īpašumi. Noformējumi tika vērtēti četrās kategorijās: privātmāju noformējums, daudzstāvu dzīvojamo māju noformējums, uzņēmumu un sabiedrisko ēku noformējums, valsts un pašvaldības iestāžu ēku noformējums. Visi objekti tika izvērtēti vienkopus kā labākais svētku noformējums, neizdalot atsevišķi labāko skatlogu, labāko fasādi vai labāko labiekārtojumu.

Apkopojot konkursa rezultātus, privātmāju grupā par līderi krāšņumā ar daudz dažādām gaismiņu virtenēm izrotāto mājas fasādi un apkārtni tika nominēta Pelēču pagasta Rubinu ģimenes māja Skolas ielā 29, 2. vietā – Aizkalnes pagasta iedzīvotāja Kaspara Sparāna skaisti izgaismotais ''piparkūku namiņš'' (īpašums Vītolu ielā 6a), savukārt 3. vietu ieguva Tatjanas Matvejevas dzīvespriecīgi izrotātais īpašums Liepājas ielā 38, Preiļos.

Šogad pirmo reizi bija sarosījušies arī daudzstāvu dzīvojamo māju iedzīvotāji un pieteica izvērtēšanai savas mājas grupā ''Daudzstāvu dzīvojamās mājas''. Pamatojoties uz konkursa nolikumu un iegūto punktu skaitu, Mehanizatoru ielas 6b un Saltupes ielas 2 dzīvojamajām mājām tika piešķirtas godalgotās trešās vietas par māju fasāžu un pagalmu ietērpšanu svētku rotā.

Par acīm un sirdīm tīkamu svētku noformējumu šogad bija parūpējušies arī vairāki uzņēmumi un sabiedriskas ēkas. Šajā grupā 1. vieta tika piešķirta tradicionāli visos svētkos gaumīgi noformētajam tirdzniecības centram ''Oga'', Rīgas ielā 4d, Preiļos. 2. vieta – Ž.Osipovai un I.Osipovam par tiesu izpildītāju biroja ēkas Raiņa bulvārī 3, Preiļos fasādes noformējumu. 3. vieta piešķirta SIA ''Preiļu saimnieks'' par administratīvās ēkas Rīgas ielā 4, Preiļos un tās apkārtnes krāšņajiem rotājumiem. Šajā kategorijā konkursa komisija izmantoja tiesības un izvirzīja savu kandidatūru uz apbalvojuma saņemšanu, piešķirot pārsteiguma balvu veikalam Tirgus laukumā 13c, Preiļos (veikala īpašnieces – Irina Petrova un Jeļena Babiča) par skaisti izrotāto skatlogu pilsētas centrā.

Grupā ''Pašvaldības un valsts iestādes'' bija vislielākais pieteikto objektu skaits, tāpēc komisijai uzvarētājus noteikt bija smags darbs. Godpilno 1. vietu komisija piešķīra Pelēču pagasta pārvaldei par veiksmīgi izrotāto ēku un tās priekšlaukumu, kas vakara stundās pārtapa par pasaku ar nebeidzamām mirdzošajām gaismiņu virtenēm, košām svecēm un gaismas celiņu tumsā. Otro vietu ieguva Salas pamatskola Saunas pagastā par bagātīgo izdomu noformējumos un rotājumu dažādību skolas plašajā teritorijā. Šajā kategorijā komisija lēma piešķirt divas 3. vietas - Preiļu Valsts ģimnāzijas, NVO un Bērnu un jauniešu centra apvienotajai komandai par ieguldīto lielo kopdarbu ēkas skatlogu izdaiļošanā un pirmsskolas izglītības iestādei ''Pasaciņa'' par divu bērnu dārza ēku gaumīgo un vienoto noformējumu. Jāatzīmē, ka šajā kategorijā ar savdabīgu un interesantu noformējumu izcēlās Preiļu novada Sociālā dienesta ēkas svētku rotājumi.

Preiļu novada domes rīkotā konkursa uzvarētāji tika godināti aizvadītā gada 29. decembrī pilsētas Gada lielajā ballē, kas tika svinēta ''Karnevāla nakts'' noskaņās. Konkursa noslēgumā pirmo trīs vietu ieguvējiem katrā kategorijā tika piešķirti diplomi un atzinības naudas izteiksmē: 1. vietai - 150 eiro, 2. vietai – 100 eiro, 3. vietai – 70 eiro.

Pieteiktie objekti tika vērtēti saskaņā ar konkursa nolikumā noteiktajiem vērtēšanas kritērijiem - ideja un tās realizācija, pielietoto materiālu oriģinalitāte, noformējuma atbilstība iestādes vai uzņēmuma darbības veidam, noformējuma saderība ar objekta arhitektonisko tēlu un vidi, objekta vizuālā koptēla (skatloga noformējums, izkārtne, piegulošās teritorijas sakoptība) kvalitāte un noformējuma emocionālā iedarbība uz skatītāju.

Pašvaldība pateicas ēku un dzīvojamo māju īpašniekiem par vēlmi radīt svētku noskaņojumu novadā un labo gribu piedalīties novada teritorijas, atsevišķu ēku un skatlogu svētku noformēšanā! Paldies ikvienam, kurš pieteica izrotātās ēkas konkursam! Cerams, ka māju un ēku pirmssvētku rotāšanas tradīcija nostiprināsies mūsu novadā, un, izrotājot savas mājas un tām piegulošās teritorijas, turpmāk radīsim kopēju svētku atmosfēru ne tikai sev, bet arī kaimiņiem un visiem citiem!


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.06.2024 - 21.06.2024 Līgo svētki Kandavas Ozolāju estrādē Tukuma TIC
Kandavas brīvdabas estrādē "Ozolāji" 21.jūnijā būs skatāma Līgo lielizrāde "Zvēru dīdītājas". Pēc izrādes - balle! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.06.2024 - 20.06.2024 Vasaras Saulgriežu svinības TUKUMĀ  Tukuma TIC
Ar dziesmām ieskandēsies pirmā vasaras nakts 20.jūnijā pulksten 21:00 Durbes estrādē. | Skatīt vairāk
Jāņu nakts mistēriju jampadracis Engurē Tukuma TIC
Jāņu Jampadracis – Engurē! 23.06. Engurē svētku tirdziņš, teātra izrāde Auniņparkā, koncerts un balle! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.06.2024 - 21.06.2024 21.jūnijā Vecpilsētas ielā tirdziņš Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
21.jūnijā no 12 līdz 19 ikviens aicināts uz Dzīvesziņas un arodu sētu, Vecpilsētas ielā 2, kur norisināsies Zāļu tirdziņš un radošās darbnīcas. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56241107sec.