Apgūsti Miķeļdienas tradīcijas radošajās nodarbībās

2015. gada 26.septembrī, pl.12:00, Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornī notiks izzinoši - radošā nodarbība "Rudens vītnes galda dekoros un telpu rotājumos". Nodarbība veltīta Miķeļdienai, tāpēc tās dalībnieki varēs iepazīt šo svētku svinēšanas tradīcijas un izveidot skaistu dekoru savai mājai no rudens veltēm.

Miķeļdiena tradicionāli tiek svinēta 29.septembrī. Šie svētki iezīmē rudens saulgriežus, kad nakts ilgums ir vienāds ar dienas ilgumu. Šajā dienā ar maģisku rituālu palīdzību senlatvieši centās nodrošināt veiksmi nākamajā gadā un iegūt Jumja labvēlību. Jumis ir latviešu druvu dievība – auglības un svētības nesējs. Par Jumi sauc arī divus kopā saaugušus augļus, ziedus vai divas vārpas uz viena salma - šāda parādība tika uzskatīta par auglības un labklājības simbolu.

Radošās nodarbības dalībniekiem būs iespējams uzzināt par tradīcijām un rituāliem Miķeļdienas svinībās, kā arī pašiem izgatavot rudens vītni, lai nodrošinātu ražīgu un pārtikušu nākamo gadu. Vītne tiks gatavota no dažādiem rudens ziediem, pīlādžiem, krāsainām rudens lapām, mētrām, vārpām un citiem dabiskiem materiāliem.

Izzinoši – radošā nodarbība "Rudens vītnes galda dekoros un telpu rotājumos" notiks 26.septembrī, pl.12:00, Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornī. Dalības maksa 4,50 eiro, pirmskolas vecuma bērniem – 1,50 eiro. Visi nepieciešamie materiāli vītnes veidošanai tiks nodrošināti. Nodarbībai nepieciešams iepriekš pieteikties pa tālruni 63005445 vai e-pastu tic@tornis.jelgava.lv.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.06.2024 - 20.06.2024 Apceļo Svitenes pili! Bauskas TIC
Svitenes pils piedalās akcijā "Apceļosim Latvijas pilis un muižas"! | Skatīt vairāk
Latvija
Rundāle aicina iepazīt Tropu tauriņu māju! Bauskas TIC
Blakus Rundāles pils parkam šovasar ir atvērta tropu tauriņu māja! | Skatīt vairāk
Brīvdienas ģimenēm ar bērniem Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsti tūrisma piedāvājumu ģimenēm ar bērniem! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.05.2024 - 16.06.2024 KONCERTPROGRAMMA VIOLETS Jaunmoku pilī Tukuma TIC
Burvīgo solistu Ances Krauzes uz Zigfrīda Muktupāvela balsi papildinās Zigfrīda vijoles spēle, bet pie klavierēm uzstāsies pats komponists Jānis | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.58055997sec.