Rīgas mākslas telpā notiks sniega un ledus radošās darbnīcas

27. decembrī pulksten 12.00 un 16.00, un 28. decembrī pulksten 16.00 izstāžu zālē “Rīgas mākslas telpa” (Kungu ielā 3) notiks sniega un ledus radošās darbnīcas, kurās apmeklētāji aicināti veikt novērojumus un eksperimentus, ka arī veidot ledus vitrāžas un piekariņus. Darbnīcas vadīs Kenzo Kanda, Nakajas Ukičiro Sniega un ledus muzeja direktors. Tās notiek izstādes “Sniega kristāli. Elektriskās dzirksteles” ietvaros, kas skatītājiem pieejama līdz 2017. gada 19. janvārim. Ieeja darbnīcās bez maksas.

Darbnīcas sniegs iespēju vērot tuvplānā noslēpumaino sniega un ledus pasauli, iesaistīties sniega kristālu audzēšanā plastikāta pudelēs un veidot vitrāžas un ledus piekariņus. Sniega un ledus eksperts Kenzo Kanda stāstīs par sniega pētnieku Ukičiro Nakaju, rādīs Tindāla figūras, kas atklājas ledus gabalā, un saldējuma vitrīnā demonstrēs dimanta putekļus.

Šī ir jau otrā reize, kad Kenzo Kanda veic eksperimentus un demonstrējumus Rīgā. Pirmo reizi tas notika pirms 11 gadiem Latvijas Dabas muzejā, kur norisinājās izstāde “Sarunas ar sniegu un ledu – novērošana/iztēle mākslā un zinātnē”, kas bija veltīta sniegam un ledum zinātnē un mākslā, kā arī japāņu dabaspētniekam Ukičiro Nakajam.

Izstāde “Sniega kristāli. Elektriskās dzirksteles” izstāžu zālē “Rīgas mākslas telpa” notiek ar Japānas fonda un Rīgas domes finansiālu atbalstu, kā arī ar Japānas vēstniecības, Saporo Radošās pilsētas Starptautiskā mākslas festivāla rīcības komitejas, Nakajas Ukičiro Sniega un ledus muzeja, Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības un Rūjienas saldējuma atbalstu. Izstādi organizē Mākslas menedžmenta un informācijas centrs sadarbībā ar Kagas pilsētu un Nakajas Ukičiro fondu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
IGO Cepļa ceturtdienu koncerti jūlijā Bauskas TIC
Igo Mūzikas un mākslas Centrs CEPLIS ieskandina jūlija mēnesi ar ceturtdienu vakara koncertiem! | Skatīt vairāk
Latvija
Tūrisma karte "Iepazīsti kaimiņus Zemgalē" Bauskas TIC
“Iepazīsti kaimiņus Zemgalē!” – tūrisma maršruts un karte ģimenēm ar bērniem! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.06.2024 - 17.06.2024 Koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ Tukuma TIC
7.jūlijā pulksten 16:00 Kandavas brīvdabas estrādē "Ozolāji" - koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ. | Skatīt vairāk
Svētku centrālā skatuve BRĪVĪBAS LAUKUMĀ Tukuma TIC
Tukuma svētku skaļā atklāšana notiks piektdienas - 19.jūlija vakarā no pulksten 19:00 pašā pilsētas centrā - Brīvības laukumā, | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Estravel Latvia
,


Ventspils TIC
,


Biznesa augstskola Turība
,


Grand Palace Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.45192814sec.