Rīga sasniedz ievērojamus rezultātus starptautiskajās mārketinga un komunikācijas aktivitātēs

Rīga sasniedz ievērojamus rezultātus starptautiskajās mārketinga un komunikācijas aktivitātēs

Rīga aktīvi realizē starptautiskā mārketinga un komunikācijas aktivitātes, palielinot pilsētas redzamību un piesaistot plašu auditoriju, galvenokārt, dažādās digitālajās platformās un medijos. To apstiprina arī ārvalstu tūristu skaits, šī gada martā sasniedzot 24% pieaugumu pret 2023. gadu. Lielākais pieaugums bijis no Somijas - 48%, Vācijas - 38% un Lielbritānijas - 34%. Martā tūristu skaits no Somijas, Lielbritānijas, Polijas un Lietuvas pārsniedzis 2019. gada marta rādītājus.

2024. gadā realizētas astoņas kampaņas, tostarp Ziemas kampaņa janvārī, Michelin ceļveža un Gastronomijas kampaņa pavasarī, kā arī Vasaras kampaņa, kas sākās aprīlī un turpināsies visu vasaras sezonu. Tāpat sniegts atbalsts nozīmīgajiem pasākumiem:  Rimi Rīgas maratonam, Tet Rally Latvia, Positivus Festival un Eirovīzijai. Janvārī Rīga ieguva 6. vietu europeandbestdestinations.com topā, kurā balsoja vairāk nekā 1 miljons ceļotāju no 172 valstīm.

Aprīlī un maijā Somijas galvaspilsētā Helsinkos un Norvēģijas galvaspilsētā Oslo norisinājās reklāmas kampaņa pilsētvidē, kuras ietvaros tika reklamēta gastronomijas pieredze Rīgā – Michelin ceļveža restorāni ar saukli “Rīga – Tavs nākamais gastronomijas galamērķis!” Oslo un Helsinkos reklāma tika izvietota uz 35 tramvajiem un 44 digitālajiem ekrāniem.

Rīgas mērs Vilnis Ķirsis atzīmē: “Rīga ir metropole, kas piedāvā bagātu vēsturisko mantojumu, unikālu arhitektūru un dinamisku kultūras dzīvi. Arvien vairāk apmeklētāju izvēlas Rīgu kā savu ceļojuma galamērķi, lai baudītu pilsētas īpašo atmosfēru un daudzveidīgās iespējas. Pēc smagajiem Covid-19 gadiem un Krievijas uzsāktā kara jo īpaši svarīgi reklamēt Rīgu kā pievilcīgu un vienlaikus drošu galamērķi. Nesenajā intervijā Vācijas lielākajam tūrisma tiešsaistes medijam “Travelbook” uzsvēru, ka Rīgā ir tikpat droši kā Berlīnē vai jebkurā citā NATO dalībvalstī. Rīgas starptautiskā mārketinga kampaņas turpinās pievērst uzmanību pilsētas unikālajam piedāvājumam un piesaistīt vēl vairāk apmeklētāju no mērķa valstīm.”

Travelbook ir piektais lielākais ceļojumu medijs pasaulē, ko apmeklē 5,56 miljoni lietotāju mēnesī. Tāpat publikācijas par Rīgu bijušas tādos starptautiski vadošos izdevumos kā Forbes (ASV), Condé Nast Travelers (Spānija), Yahoo (Francija), Elle Magazine (Vācija), The Daily Telegraph (Apvienotā Karaliste), Norden Runt (Zviedrija), Sunday Mirror (Apvienotā Karaliste), MONDO (Somija) un citos. Šogad Rīgā jau notikušas 11 žurnālistu un mediju vizītes, savukārt, vasarā plānotas Bloomberg/GQ (ASV) un Elle Travellers (Vācija) vizītes, kā arī vairākas Polijas mediju un infuenceru vizītes. Tāpat vasarā arī plānotas Rīgas reklāmas kampaņas sadarbībā ar Air Baltic Vācijā, British Airways Lielbritānijā un Norwegian Norvēģijā.

Rīgas investīciju un tūrisma aģentūras direktors Fredis Bikovs skaidro: “Šogad tūrisma jomā prioritārās valsis ir Polija, Somija, Norvēģija, Lietuva un Igaunija. Fokusējamies uz reklāmu digitālajos kanālos, vides reklāmām, mediju un viedokļu līderu vizītēm. Kopējā sasniegtā auditorija digitālajos kanālos 2024. gadā ir vairāk nekā 35 miljoni. Facebook un Instagram Rīga sasniegusi par 128% lielāku auditoriju nekā pērn. Aktīvi izmantojam sadarbības iespējas ar Viļņu un Tallinu, piemēram, uzsākot Aukstās zupas “cīņu”.

Kopējais mājas lapas apmeklējums pieaudzis par 67%, konkrēti apmeklējums no Polijas pieaudzis par 484%, no Vācijas par 147%, Somijas par 100%, Lietuvas par 105%, no Igaunijas par 78%. Protams, lai šos rādītājus un pozitīvo tendenci sasniegtu, pēdējos gados ir ieguldīts mērķtiecīgs darbs gan no mārketinga puses, gan tūrisma nozares ekspertiem, kas šobrīd nes augļus. Ņemot vērā ģeopolitisko situāciju un divu pandēmijas gadu radītās sekas, nepārtraukti tiek meklēti jauni radoši risinājumi un kanāli, kā piesaistīt ceļotājus un mediju uzmanību. Šajā nozarē darbs vainagojas panākumiem ilgtermiņā, un rezultāti skaitļos ir redzami tikai pēc laika.”

Rudens un ziemas periodā tiks veicināta Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņa un Gaismas taku atpazīstamība un apmeklējums, kā arī tiks rīkota apmeklētāju iecienītā rudens Rīgas restorānu nedēļa.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atklāj Gulbeni ar elektrovilcieniņu! Gulbenes novada TIC
Atklāj un iepazīsti skaistās ziemeļaustrumu Vidzemes parku un dārzu pilsētas Gulbenes un tās iedzīvotāju stāstu cauri laiku lokiem! | Skatīt vairāk
Latvija
Brīvdienas ģimenēm ar bērniem Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsti tūrisma piedāvājumu ģimenēm ar bērniem! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.06.2024 - 24.06.2024 Apskati Līgo pasākumus Bauskas novadā! Bauskas TIC
Apskati, cik daudzveidīgs Līgo pasākumu piedāvājums ir Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
NE-parastumi Madonas novadā Madonas TIC
Seriāls par "NE parastām" Madonas novada tūrisma vietām dodas uz Ērgļu pusi, aicinot izsaukt Džinu un nakšņot hipsterīgā brīvdienu mājā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.7499609sec.