Jūrmalā sākusies oficiālā peldsezona

Jūrmalā sākusies oficiālā peldsezona

Līdz ar peldsezonas sākumu 2024.gada 15. maijā, Jūrmalā ir labiekārtota 24 kilometrus garā pludmale un atpūtas vietas. Kūrortpilsētā pieejamas 13 oficiālās peldvietas: 11 jūras krastā, divas – Lielupes krastā (pie Upmalas ielas un Ezeru ielas). Līdz ar peldsezonas sākumu pludmalēs darbu atsāks Glābšanas dienests, kas atpūtniekus aicina ievērot noteiktās drošības prasības un noteikumus.

Visas Jūrmalas pludmales atbilst augstiem kvalitātes kritērijiem ūdens kvalitātes, labiekārtojuma un servisa jomā. Arī šogad pašvaldība pludmales uzturēs un kops atbilstīgi augstākajiem vides kvalitātes standartiem. Peldsezonā, no 15. maija līdz 15. septembrim, atpūtnieku drošību pludmalē glābšanas stacijās un posteņos uzraudzīs glābēji.

Labiekārtota pludmale
Sākoties peldsezonai, pludmales 54 izejās uz jūru uzstādītas rudenī noņemtās koka laipas, izvietota 71 pludmales pārģērbšanās kabīne, izgaismota pludmales promenāde posmā no Turaidas līdz Tirgoņu ielai 800 metru garumā. Visā pludmales garumā ir izvietoti gandrīz 230 soli. Tualetes pludmalē un glābšanas stacijās apmeklētājiem ir pieejamas bez maksas, pludmalē un tās tiešā tuvumā būs pieejamas 17 konteinertipa tualetes. Bērniem aktīvai atpūtai pludmalē un atpūtas vietās pie upes ir labiekārtoti 23 rotaļu laukumi.

Pieejama cilvēkiem ar invaliditāti un senioriem
Invalīdiem ratiņkrēslā pielāgotas 14 izejas uz jūru un četrās vietās ir pieejamas paplašinātas, ērtākas pārģērbšanās kabīnes – Vaivaros, Kauguros, Jaunķemeros un Jaundubultos. No jūnija cilvēkiem ar kustību traucējumiem atpūtai pludmalē būs pieejami peldrati, cilvēkiem ar dažādiem funkcionāliem vai līdzsvara traucējumiem – tandēmriteņi un trīsriteņi; ja kustības ir ļoti ierobežotas, atpūtai pludmalē varēs izmantot īpašus, ar riteņiem aprīkotus, zviļņus.

Atpūtas vietas pie upes
Atpūtai pie Lielupes Jūrmalā pieejamas četras ar piknika nojumēm, galdiem, soliņiem, pārģērbšanās kabīnēm, velosipēdu novietnēm, bērnu rotaļu un volejbola laukumiem aprīkotas vietas – Priedainē, Majoros, Dubultos un Pumpuros. Dubultu peldvieta ir pielāgota cilvēkiem ar īpašām vajadzībām un bērniem ar kustību traucējumiem. Atpūtniekiem pieejama arī atpūtas vieta pie Slokas karjera.

Ūdens temperatūra
Ūdens temperatūras jūrā pieejamas vietnē www.visitjurmala.lv; tīmekļvietnē informācija tiek atjaunota vairākas reizes dienā, kā arī atrodama informācija par laikapstākļiem un katras dienas saullēkta un saulrieta laiks. Ņemot vērā, ka ūdens temperatūra pagaidām ir zema, peldēties vēl nav ieteicams, norāda Veselības inspekcija.

Tīrībai pludmalē
Pludmale tiek regulāri kopta: katru dienu līdz plkst. 8.00 tiek savākti un aizvesti jūras izmeši, tiek irdināta ūdens un krasta robežjosla, kā arī divas reizes dienā tiek savākti sadzīves atkritumi visā pludmales teritorijā. Jūrmalas pludmalē un izejās uz jūru ir uzstādītas 100 atkritumu tvertnes. Ar atkritumu urnām ar pelnu traukiem ir aprīkotas 28 izejas uz jūru, tādā veidā mudinot pludmales apmeklētājus cigarešu izsmēķus neienest pludmalē.

Lai arī turpmāk saglabātu augstu ūdens kvalitāti peldvietās, atpūšoties pludmalē, pludmales apmeklētāji aicināti būt atbildīgi – ievērot sabiedriskās kārtības noteikumus un higiēnas prasības, kā arī atcerēties, ka peldvietās un Rīgas jūras līča pludmalē ir aizliegts smēķēt un ievest dzīvniekus.

Atpūtnieku drošībai
Jūrmalas pašvaldības policija aicina ievērot sabiedriskās kārtības noteikumus un atcerēties, ka droša atpūta galvenokārt atkarīga no paša atpūtnieka.

Ja tomēr pludmalē noticis negadījums, pirms doties palīgā, ir jāizvērtē situācija un savi spēki – vai spēsiet izglābt; slīkstoša cilvēka glābšana var apdraudēt pašu glābēju. Par notikušo nekavējoties jāinformē glābēji: Jūrmalā – zvanot pa tālruni 8448 citur Latvijā – 112.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.05.2024 - 31.05.2024 “Pūt vējiņi!” 60 gadu jubilejas koncetrs Liepājas reģiona TIB
Koncertdārzs “Pūt vējiņi!” aicina tikties visdažādāko žanru mūzikā un svinēt sešdesmit gadu jubileju virknē brīnišķīgu notikumu visas | Skatīt vairāk
Latvija
“Baltijas kauss vindsērfingā" Burtniekos Valmieras novada Tūrisma pārvalde
8. un 9. jūnijā Burtniekos jau tradicionāli notiks Baltijas lielākās vindsērfinga sacensības “Baltijas kauss vindsērfingā 2024". | Skatīt vairāk
Ar vilcienu uz Gulbeni Gulbenes novada TIC
Kāp vilcienā un dodies uz Vidzemes ziemeļaustrumiem – uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt | Skatīt vairāk
KONCERTPROGRAMMA VIOLETS Jaunmoku pilī Tukuma TIC
Burvīgo solistu Ances Krauzes uz Zigfrīda Muktupāvela balsi papildinās Zigfrīda vijoles spēle, bet pie klavierēm uzstāsies pats komponists Jānis | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55109096sec.