Jūnijā zinātnes centrs VIZIUM aicina uz radošajām darbnīcām «Ieslēdzam vasaru»

Jūnijā zinātnes centrs VIZIUM aicina uz radošajām darbnīcām «Ieslēdzam vasaru»

Jūnijā zinātnes centrs aicinās apmeklētājus “ieslēgt vasaru”, piedaloties radošajās darbnīcās, kas piedāvās dažādas vasarīgas aktivitātes -  tiks būvēts namiņš kokā, veidota laiva, iepazīta saules labā un sliktā ietekme, veidota vasaras piedzīvojumu animācija, mācīti robotiņi, iepazīta augu pasaule un ne tikai! VIZIUM viesus priecēs arī jauns zinātnes šovs “Starp mums ir ķīmija”.  

Sākot ar jūniju, radošās darbnīcas notiks katru dienu plkst. 13.00 un 15.00.  Katru nedēļu tiks piedāvāts jauns darbnīcu saturs:

•    1. un 2. jūnijā “Radošie roboti” un “mBot2 iesāk vasaru”

o    plkst. 13.00 "Radošie roboti"

    Iesāksim vasaru kopā ar radošajiem iRoot robotiņiem. Šie roboti spēj būt īsti mākslinieki, ja vien mēs tiem palīdzēsim. Zīmēsim, programmēsim un iesāksim vasaru krāsaini, pozitīvi un radoši.

o    plkst. 15:00 "mBot2 iesāk vasaru"

    Lai šī vasara būtu izdevusies, to nepieciešams iesākt jaudīgi – to izdarīt  mums palīdzēs mBot2 roboti, kuri ir ātri, enerģiski un jaudīgi. Kopīgi apgūsim robotiņu funkcijas un uzzināsim, ko tie prot, bet, lai mums tas izdotos, pašiem būs jāliek lietā savas prāta spējas.

•    3. – 9. jūnijā “Sveiciens saulei” un “Iekustini dzīvi mežā”

o    plkst. 13.00 “Sveiciens saulei”

    Darbnīcas dalībnieki uzzinās, kādas ir saules funkcijas, kā arī pētīs saules labo un slikto ietekmi uz mums un apkārtējo pasauli. Ikvienam būs iespēja veikt dažādus eksperimentus un sagatavoties vasaras spēcīgajai saulei.

o    plkst. 15.00 “Iekustini dzīvi mežā”

    Radošajā darbnīcā ielūkosimies meža iemītnieku dzīvē, kā arī modināsim ziemas miegā guļošos dzīvniekus. Dalībnieki izveidos 3D meža ekosistēmu un apgūs stopkadru filmiņas izveidi.

•    10. – 16. jūnijā "Vasaras animācija" un "Brīnumainās daba parādības"

o    plkst. 13.00 “Vasaras animācija”

    Darbnīcas dalībnieki izzinās animāciju pirmsākumus un to attīstību, aizraujošā veidā apgūs, kā radīt nepārtrauktas kustības iespaidu un izveidot savu vasaras animāciju.

o    plkst. 15:00 "Brīnumainās dabas parādības"

    Dabas parādības ir kā brīnišķīga izrāde, kas aizrauj ar savu neaptveramo daudzveidību un pārsteigumiem. Arī darbnīcas apmeklētāji paši veidos savas dabas parādības.

•    17. – 22. jūnijā "Augu valstība" un "Dejo ar LEGO Spike"

o    Plkst. 13.00 “Augu valstība”

    Darbnīcas apmeklētāji tiks iepazīstināti ar dabā sastopamajiem augiem un to lomu veselības uzlabošanā. Praktiskajā daļā tiks veidotas kompozīcijas – herbāriji, kopīgi pētot un izzinot, kā katru augu sauc.

o    plkst. 15.00 “Dejo ar LEGO Spike”

    Vasara bez dejām nav vasara. Šajā darbnīcā dalībnieki apgūs Lego Spike darbības pamatus, kā arī izveidos robotu, ar kuru kopā varēs izdejot vasaras prieka deju.

•    25. – 30. jūnijā "Kļūsti par laivu inženieri" un "Namiņš kokā"

o    plkst. 13.00 “Kļūsti par laivu inženieri”

    Radošās darbnīcas apmeklētāji apskatīs dažāda veida laivas un uzzinās interesantus faktus par laivu attīstības vēsturi. Praktiskajā daļā plānosim laivas dizainu un izgatavosim savu laiviņu.

o    plkst. 15:00 Radošā darbnīca "Namiņš kokā"

    Nekur nav tik labi kā mājās, pat nerunājot par mājām, kas pašu rokām būvētas. Šajā darbnīcā jums būs iespēja kopā ar ģimeni, izmantojot materiālus no dabas, uzbūvēt namiņu kokā, kā arī radoši izpausties namiņa dekorēšanā.

Tāpat zinātnes centra apmeklētājiem tiks piedāvāts jauns zinātnes šovs “Starp mums ir ķīmija”, kurā būs iespēja piedzīvot satikšanās pirmo klikšķi, ķīmiskā randiņa brīnumus un vakara zvaigžņu lietu. Pētīsim, kā savā starpā draudzējas dažādi elementi un vielas. Eksperimentu demonstrācijas notiks pilnā krāšņumā! Turpināsies arī zinātnes šovs “Reiz vasarā”, kurā interesantā un visiem saprotamā veidā tiks skaidroti fizikas likumi.

Zinātnes šovi notiek katru dienu:

•    P. – SV.

o    plkst. 12.00 "Starp mums ir ķīmija";

o    plkst. 14.00 "Reiz vasarā";

o    Plkst. 16.00 “Starp mums ir ķīmija”.

Vasarā pirmsskolas vecuma bērniem ir iespēja apmeklēt zinātnes centra VIZIUM “Mazo pētnieku skolu”,  kas norisināsies katru darba dienu. Mazajiem pētniekiem būs iespēja radoši darboties un veikt aizraujošus eksperimentus, interesentā veidā iepazīstot STEM pasauli, kā arī rotaļāties Mazo pētnieku galerijā kopā ar smaidīgajiem VIZIUM pasniedzējiem.

Nodarbības pirmsskolas vecuma bērniem norisināsies darba dienās plkst. 10.15 – 11.15:

•    pirmdienās, trešdienās, piektdienās “Mazo pētnieku ķīmiķu skola”;

•    otrdienās un ceturtdienās “Mazo pētnieku STEM skola”.

Lai garantētu vietu nodarbībā, aicinām iepriekš pieteikties www.adre.se/pieteiktiespetnieki, taču nodarbību iespējams apmeklēt arī bez iepriekšējas pieteikšanās, ja norises dienā grupā ir palikušas brīvas vietas. Pieteikšanās anketa jāaizpilda uz katru nodarbību atsevišķi. Maksa par vienu nodarbību ir 5,69 EUR.

Savukārt 18. jūnijā VIZIUM svinēs savu 2 gadu jubileju, kur ikviens ir aicināts uz radošām aktivitātēm zinātnes centra terasē, kā arī uz ģitārista Mārča Auziņa koncertu.

23. un 24. jūnijā zinātnes centrs būs slēgts!

Iegādāties biļetes uz radošajām darbnīcām, ekspozīcijas zāli un zinātnes šoviem iespējams mājas lapā www.vizium.lv un zinātnes centra VIZIUM kasē. Plašāka informācija pieejama pa tālr.: 66776633, rakstot uz e-pastu: info@vizium.lv, VIZIUM sociālajos tīkos (@viziumventspils), kā arī mājas lapā www.vizium.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.06.2024 - 23.06.2024 Līgo zaļumballe ar grupu "ZUŠI" Tukuma TIC
Lapmežciema parka estrādē 23.jūnijā pulksten 23:00 būs Līgo zaļumballe ar grupu "ZUŠI". | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.06.2024 - 21.06.2024 Lai skan bugi BURZMĀ Burzma
70. un 80. gadu latviešu hīti pie manis! Ieskandini saulgriežus virs Vecrīgas jumtiem, kad vēl, ja ne tagad? Gaidām Tevi 21.jūnijā jau 19.00! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.06.2024 - 21.06.2024 Ielīgošana Lapmežciema "Gaiķos" Tukuma TIC
Jāņu ielīgošana 21.jūnijā no pulksten 21:00 būs Lapmežciema seno zvejnieku sētā "Gaiķi" ar teātra izrādi | Skatīt vairāk
ROKA DZIESMU SVĒTKI | Džūkstē Tukuma TIC
29. jūnijā pie Džūkstes Kultūras nama pirmie “ROKA DZIESMU SVĒTKI” sadarbībā ar Latvijas Rokmūzikas Asociāciju. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52261806sec.