Ventspils Amatu mājā skatāma jauna izstāde

No 08.01.2011 Ventspils Amatu mājas izstāžu zālē (Skolas ielā 3) apmeklētājiem būs aplūkojama reizē tradicionāla un neparasta izstāde. Tradicionāla, jo tajā skatāmas it kā ierastas lietas – tautastērpi, cimdi, keramika. Neparasta, jo izstādē tas viss saistīts ar Dienvidkurzemi un pārstāvēts neierasti bagātīgā un plašā klāstā - Bārtas, Nīcas un Rucava tautastērpi no vietējo muzeju fondiem un privātkolekcijām, Liepājas tautas lietišķās studijas „Dzintars” dzintara rotaslietas, Arnolda Aigara fotogrāfijas „Kurzeme mana mīļā”, kā arī Zanes Eltermanes un Zigrīdas Lielgalves keramikas darbi (SIA „Pods”), Ilzes Jansones filcētās puķes.

Vienu no neparastākajām izstādes daļām veidos Rucavas cimdi. Izstādē tie savākti gan no Latvijas Nacionālā Vēstures muzeja fondiem, Rucavas novadpētniecības ekspozīcijas un etnogrāfiskās mājas „Zvanītāji” krājuma un privātkolekcijām, kā arī Rucavas amatniecības kopas adītāju un Liepājas tautas lietišķās mākslas studijas „Kursa” adītāju pūra. Tā ir lielākā un satura ziņā bagātākā kolekcija, kāda laika gaitā savākta no Latvijas pagastiem. Rakstu un krāsu ziņā Rucavas cimdi ir ļoti atšķirīgi, tie izceļas ar košām krāsām, drosmīgu krāsu salikumu, sarežģītu rakstu blīvā adījumā. Dažu cimdu vecums mērāms gandrīz divos gadu simtos!

Bet pats svarīgākais - tikai vienu dienu, izstādes atklāšanas pasākumā 8.janvārī plkst.17.00 būs iespēja piedalīties Rucavas Goda mielastā. Sadziedāšana un sadancošana kopā ar Rucavas tradīciju kluba sievām un mielošanās ar rucavnieku labumiem - pašceptu maizi, medu un tēju.

Rucavas maizi, cimdus, zeķes, māla un dzintara izstrādājumus būs iespējams arī iegādāties.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Ragakrasts"  brīvdienu mājas Mērsragā Tukuma TIC
Ģimenēm ar bērniem draudzīgas, gaumīgas, labiekārtotas mājiņas Mērsragā www.ragakrasts.lv | Skatīt vairāk
Latvija
Brīvdienas ģimenēm ar bērniem Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsti tūrisma piedāvājumu ģimenēm ar bērniem! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.05.2024 - 31.05.2024 “Pūt vējiņi!” 60 gadu jubilejas koncetrs Liepājas reģiona TIB
Koncertdārzs “Pūt vējiņi!” aicina tikties visdažādāko žanru mūzikā un svinēt sešdesmit gadu jubileju virknē brīnišķīgu notikumu visas | Skatīt vairāk
Nometnes & sporta spēles Bauskas novadā Bauskas TIC
Plāno nometnes & sporta spēles Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Ventspils TIC
,


Dobeles novada TIC
,


Jaunmoku pils
,


Ventspils Olimpiskais centrs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55454612sec.