Muzejs aicina uz nodarbību par Otrā pasaules kara postījumiem Liepājā

Atzīmējot Liepājas 387 dzimšanas dienu, Liepājas muzejs K. Ukstiņa ielā 7/9 piedāvā jaunu muzejpedagoģijas programmu - „Kara rētas Liepājas sejā”, kuras laikā skolēniem būs iespēja iepazīties ar Liepājas muzeja krājumā esošajām unikālajām liecībām par to, kā liepājnieki atguvās pēc Otrā pasaules kara, kā sakopa gruvešos pārvērstās pilsētas daļas.

Nodarbības laikā skolēni gūs informāciju par to, kāda Liepāja izskatījās pirms pilsētas centru izvagoja nacistiskās Vācijas, bet ostas teritoriju – padomju armijas bumbvedēju mestie lādiņi.

Skolēni paši varēs iejusties Otrā pasaules kara laika liepājnieku lomās un noskaidrot, kādi drošības pasākumi bija jāveic, lai pasargātu sevi uzlidojumu laikā, pēc kādām pazīmēm liepājnieki jau no vakara gulēt devās nepārģērbušies, lai naktī veiklāk nokļūtu līdz bumbu patvertnēm.

Katrs varēs izjust savas sajūtas, atskanot pretgaisa aizsardzības sirēnai gaisa uzlidojuma laikā. Ar foto materiālu un liepājnieku atmiņu stāstu palīdzību, Liepājas muzeja pedagogi ilustrēs, kāda aina pavērās liepājnieku acīm, iznākot no bumbu patvertnēm gan pēc 1941. gada, gan 1945. gada gaisa uzlidojumiem pilsētai.

Nodarbības dalībniekiem būs iespēja apskatīt fotogrāfijas, kurās redzams, kā pilsētai atkopties palīdz, piemēram, Liepājas 1. vidusskolas (šobrīd – Liepājas Valsts 1. ģimnāzijas) un Liepājas Pedagoģijas institūta (šobrīd Liepājas Universitātes) audzēkņi, kā arī rūpnīcas „Sarkanais Metalurgs” (šobrīd – „Liepājas Metalurgs”) strādnieki.

Nodarbībai Liepājas muzejā pieteikties, zvanot uz tālruņu numuriem 63420274 vai 29605223. Maksa par nodarbību – 6,24 Ls no grupas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Vasaras Saulgriežu svinības TUKUMĀ Tukuma TIC
Ar dziesmām ieskandēsies pirmā vasaras nakts 20.jūnijā pulksten 21:00 Durbes estrādē. Ugunskurā degs trejdeviņas pagalītes. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.05.2024 - 03.06.2024 Vairāk nekā 50 "geocaching" slēpņi Bauskā! Bauskas TIC
Piedalies mūsdienu dārgumu medībās un atklāj Bauskas novadu no jauna! | Skatīt vairāk
Ieturi maltīti kādā no terasēm Bauskā! Bauskas TIC
Jūsu ērtībai esam apkopojuši šajā vasaras sezonā aktuālās terases Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Nometnes & sporta spēles Bauskas novadā Bauskas TIC
Plāno nometnes & sporta spēles Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48573899sec.