Līdz ar jauno tramvaja līniju Liepājā atkal sāks kursēt Kultūras tramvajs

Pēc gada pārtraukuma līdz ar jaunās tramvaja līnijas atklāšanu Liepājā sāks kursēt īpašais Kultūras tramvajs. Tas būs vizuāli atpazīstams un ar VKKF Kurzemes programmas projektu konkursa līdzfinansējumu visas vasaras garumā šajā tramvajā notiks dažādas kultūras aktivitātes.

2011. gadā Liepājā kursēja un lielu liepājnieku un tūristu atzinību izpelnījās pirmais Kultūras tramvajs. Šogad, sadarbojoties SIA "Liepājas tramvajs", aģentūrai "Liepājas sabiedriskais transports", Liepājas Kultūras pārvaldei un Liepājas reģiona tūrisma informācijas birojam, ir izdevies atjaunot Kultūras tramvaju. Vizuālā risinājuma autors ir mākslinieks Mārtiņš Strazdītis, aplīmēšanas darbus veica māksliniece Gundega Tauriņa-Skabule un uzņēmums "Reklāmas ateljē".

Kultūras tramvaju vizuāli rotā dažādu kultūras, izklaides pasākumu un objektu fotogrāfijas, kā arī iestāžu zīmoli. Šādi tika iegūts nepieciešamais finansējumus tramvaja aplīmēšanas izdevumu segšanai.

Savukārt ar Valsts Kultūrkapitāla fonda Kurzemes kultūras programmas līdzfinansējumu no 31. maija Kultūras tramvajs kursēs pa tramvaja līnijas maršrutu un pasažieriem nodrošinās dažādus kultūras pārsteigumus – koncertus, dzejas lasījumus, teatrālas performances, akcijas un citus pasākumus.

Liepāja ir vienīgā pilsēta Latvijā, kurā pēc neatkarības atgūšanas, izmantojot jaunākās tehnoloģijas, ir izbūvēta jauna tramvaja līnija. Un Liepāja ir vienīgā Latvijas pilsēta, kas var lepoties ar savu Kultūras tramvaju.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.liepajakultura.lv

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.06.2024 - 21.06.2024 Limuzīns Jāņu nakts krāsā TUMĒ Tukuma TIC
21. jūnijā, paredzēts ekskluzīvs koncertuzvedums "Limuzīns Jāņu nakts krāsā", koncerts norisināsies pie Tumes kultūras nama | Skatīt vairāk
Latvija
Brīvdienas ģimenēm ar bērniem Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsti tūrisma piedāvājumu ģimenēm ar bērniem! | Skatīt vairāk
"Peoniju ziedu parāde 2024" Kalsnavā  Madonas TIC
LVM Kalsnavas arborētumā sācies peoniju ziedēšanas laiks, kolekcijā ap 300 peoniju dažādības. “Peoniju ziedu parāde 2024” šogad notiks visu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.06.2024 - 21.06.2024 Līgo svētki Kandavas Ozolāju estrādē Tukuma TIC
Kandavas brīvdabas estrādē "Ozolāji" 21.jūnijā būs skatāma Līgo lielizrāde "Zvēru dīdītājas". Pēc izrādes - balle! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.7199769sec.