Liepājas muzejs aicina uz krievu mūzikas vakaru

Trešdien, 2013. gada 30. oktobrī, pulksten 18 Liepājas muzejā Kūrmājas prospektā 16/18 notiks kamermūzikas koncertcikla "20. gadsimta sākuma mūzika" krievu mūzikas koncerts.

Tajā uzstāsies Ilona Bagele (mecosoprāns), Krišjānis Norvelis (bass), Rihards Plešānovs (klavieres). Programmā paredzēta P.Čaikovska, S.Rahmaņinova skaņdarbi.

Šoruden Liepājas muzejā Kūrmājas prospektā 16/18 skan trīs brīnišķīgi 20. gadsimta sākuma mūzikas koncerti, kuros atskaņo vācu, krievu un latviešu mūzika profesionālu mākslinieku izpildījumā.

Septembra beigās jau notika šī kamermūzikas cikla – vācu mūzikas koncerts. Savukārt 26. novembrī plkst. 18, latviešiem īpašā mēnesī, skanēs latviešu mūzika. Tajā piedalīsies Ingus Pētersons (balss), Ivars Bezprozvanovs (čells), Liene Circene (klavieres). Programmā iekļauti J. Vītola, A.Kalniņa, Em.Dārziņa skaņdarbi. Visus trīs koncertus vadīs muzikoloģe Karina Bērziņa un papildinās Uģa Krišjāņa videoprojekcijas.

Koncertcikla mērķis uzburt 20. gadsimta sākuma gaisotni, kad pēc Liepājas ievērojamā arhitekta Paula Maksa Berči projekta, izmantojot Vācijas arhitekta Ernsta fon Īnes skices, kā savrupnams būvēta Liepājas muzeja ēka Kūrmājas prospektā. Joprojām šajā ēka saglabājies autentisks interjers un tā laika liecības.

20. gadsimta sākuma mūzika koncerta apmeklētājiem sniegs vienreizēju iespēju iejusties laikmeta gaisotnē.

19. gadsimta beigās un 20. gadsimta sākumā Liepāja no nelielas, provinciālas pilsētas izauga par modernu un attīstītu rūpniecības un tirdzniecības centru ar starptautiskas nozīmes pilsētas vaibstiem. Liepāja attīstījās par konkurētspējīgu ostas un rūpniecības pilsētu.

20. gadsimta sākumā Liepāja izveidojās par nozīmīgu kultūras uz izglītības centru. Šajā laikā pilsētas centieni bija vērsti uz to, lai pievilcīgo pludmali pārvērstu par ievērojamu dziedniecības un kūrorta vietu. Liepājā norisinājās rosīga sabiedriskā dzīve, kur līdztekus vācu un krievu sabiedrības kultūras izpausmēm, iesaistījās arī latviešu pilsonības pārstāvji.

Koncerts notiek ar Liepājas kultūras pārvaldes un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Biļetes cena uz koncertu Ls 3 (4,27 EUR).



KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Aizvadi vasaru "SAULI TVEROT" Cēsu novadā! Cēsu TIC
Jaunajā Cēsu novada vasaras ceļvedī ir apkopotas idejas neaizmirstamiem piedzīvojumiem, jautrām aktivitātēm un daudz kā cita noderīga! | Skatīt vairāk
Latvija
IGO Cepļa ceturtdienu koncerti jūlijā Bauskas TIC
Igo Mūzikas un mākslas Centrs CEPLIS ieskandina jūlija mēnesi ar ceturtdienu vakara koncertiem! | Skatīt vairāk
Tukuma teātra izrāde "Trešā iespēja"  Tukuma TIC
12.jūlijā pulksten 19:00 Slampes Kultūras pilī būs skatāma Tukuma teātra izrāde "Pēdējā iespēja". Ieeja brīva. | Skatīt vairāk
Zvejnieksvētki Lapmežciemā - 13.07 Tukuma TIC
Svētku koncerts un jautra atmosfēra kopā ar Aināru Bumbieri, dziedošajiem aktieriem, Ivo Fominu, "Papīra lidmašīnām" u.c. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.9193511sec.