Liepājas muzejā apskatāmas dažādu laikmetu ievērojamu personību vaska figūras

No 26. aprīļa līdz 25. maijam Liepājas muzejā, Kūrmājas prospektā 16/18, skatāma Sanktpēterburgas Vaska figūru muzeja ceļojošā izstāde Laikmeti un personības. Izstādes kurators ir Sanktpēterburgas Vaska figūru muzeja pārstāvis Armens Arutjunjans.

Izstādē Laikmeti un personības eksponētas divdesmit piecas biblisku, vēsturisku un slavenu personību vaska figūras. Tās stāsta par garīgo un laicīgo pasauli, par aizgājušo un esošo laikmetu.

Viena no centrālajām kompozīcijām izstādē – pēc renesanses mākslinieka Leonardo da Vinči gleznas Svētais vakarēdiens motīviem veidotais Jēzus ar 12 mācekļiem. Izstādē pārstāvētas arī citas Bībelē minētas personas – ķēniņš Hērods ar savu pameitu Salomi, kura valdniekam dzīru laikā izprasījusi Jāņa Kristītāja galvu.

Izstādē pārstāvētas arī antīkās pasaules izcilās personības. Piemēram, vaskā atveidots par „medicīnas tēvu” dēvētais Hipokrāts un sengrieķu filozofs, matemātiķis, Sokrāta skolnieks un Aristoteļa skolotājs – Platons.

Moderno laikmetu izstādē pārstāv mākslinieks Salvadors Dalī, kinozvaigzne Merilina Monro, kā arī politiķi – 1963. gadā atentātā nogalinātais ASV prezidents Džons Ficdžeralds Kenedijs ar sievu Žaklīnu Kenediju, kā arī pēdējie Krievijas prezidenti – Dmitrijs Medvedevs un Vladimirs Putins.

Ieejas biļetes cena izstādē ir 3 EUR. Par puscenu – 1,50 EUR – izstādi var apmeklēt bērniem, skolēniem, studentiem un pensionāriem. Ģimenes biļetes cena – 5 EUR.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.06.2024 - 30.06.2024 Tukuma puses daiļdārzi gaida ciemos  Tukuma TIC
Tukuma puses daiļdārzi aicina ciemos jau tagad! Piedāvājam iepazīties ar skaistākajiem dārziem | Skatīt vairāk
Latvija
Neredzamā Pasaule- pārsteidzoša pieredze! Neredzamā Pasaule
Aicinām apmeklēt unikālu ekskursiju, kurā vari piedzīvot pasauli tumsā, vadoties pēc citām maņām, neredzīgu gida vadībā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.06.2024 - 27.06.2024 "Peoniju ziedu parāde 2024" Kalsnavā  Madonas TIC
LVM Kalsnavas arborētumā sācies peoniju ziedēšanas laiks, kolekcijā ap 300 peoniju dažādības. “Peoniju ziedu parāde 2024” šogad notiks visu | Skatīt vairāk
Tukuma novada piekrastes naktsmītnes Tukuma TIC
Te būs saraksts ar naktsmītnēm no Bērzciema līdz pašam Bigauņciemam! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.90202188sec.