Siguldā atklās Jura Ģērmaņa gleznu izstādi

04.02.2011 plkst. 18:00 interesenti laipni aicināti uz Jura Ģērmaņa gleznu izstādes atklāšanas pasākumu Siguldas pagasta kultūras namā (Zinātnes ielā 7b).

«Juris Ģērmanis ir tiešs savā naivumā un labsirdībā, viņu nav skāris jauno laiku cinisms un merkantīlisms. Māksla viņam savā ziņā ir kā vagars, kurš skubina katru dienu ķerties pie krāsām un otas un gleznot, gleznot... Viņš ir konkrētu mirkļu, situāciju noskaņu gleznotājs, pamatā vienā vai pāris seansos. Ar vieglu stilizāciju, brīvu interpretāciju viņš kā spēlējoties lazē savu glezniecības autoritāšu rubīnus, safīrus un ametistus. Juri Ģērmani interesē arī modeļa (ainavas, portretu) aizkadra dzīve. Klausoties mākslinieka stāstus, nevilšus rodas vēlme rakstīt piezīmes uz gleznas malas. Komentāri ir kā dokumentālā proza, bet glezniecība - lidojums, kas ļauj nojaust par mākslinieka tieksmi idealizēt, romantiski sajūsmināties vai dramatizēt”, tā mākslinieku raksturo mākslas zinātniece, Latvijas mākslinieku savienības muzeja vadītāja Rita Šmagre – Žīgure.

Juris Ģērmanis dzimis Rīgā, 1941. gada 16. jūnijā. Izglītību guvis J. Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolā un Latvijas Mākslas akadēmijā. Gleznotāja pasniedzēji bija Konrāds Ubāns, Ārijs Skride, Arnolds Griķis, Nikolajs Breikšs. Kopš 1975. gada Juris Ģērmanis ir Latvijas Mākslinieku savienības biedrs, bet izstādēs piedalās jau kopš 1967. gada. Personālizstādes bijušas Rīgā, Ogrē, Alūksnē, Tukumā, Cēsīs, Rūjienā, Jūrmalā, Kuldīgā, Ventspilī. Kopējās izstādēs piedalījies Rīgā, Maskavā, Viļņā, Kauņā, Sanktpēterburgā, Polijā, Zviedrijā, Bulgārijā, Somijā.

Jura Ģērmaņa gleznas atrodas Latvijas Nacionālā Mākslas muzeja, Latvijas Mākslinieku savienības muzeja, Rīgas vēstures un kuģniecības un vairāku reģionālo muzeju fondos, kā arī neskaitāmās privātkolekcijās Latvijā un ārpus tās — ASV, Austrālijā, Polijā, Somijā, Zviedrijā, Vācijā.

Izstāde būs atvērta no 04.02. līdz 28.02.2011 darba dienās: no 10:00 – 19:00, sestdienās, svētdienās  no 10:00 – 14:00. Ieeja brīva.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.05.2024 - 16.06.2024 Vasaras Saulgriežu svinības TUKUMĀ Tukuma TIC
Ar dziesmām ieskandēsies pirmā vasaras nakts 20.jūnijā pulksten 21:00 Durbes estrādē. Ugunskurā degs trejdeviņas pagalītes. | Skatīt vairāk
Latvija
Atklāj Gulbeni ar elektrovilcieniņu! Gulbenes novada TIC
Atklāj un iepazīsti skaistās ziemeļaustrumu Vidzemes parku un dārzu pilsētas Gulbenes un tās iedzīvotāju stāstu cauri laiku lokiem! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.05.2024 - 15.06.2024 KUKUL ceptuve TUKUMĀ! Tukuma TIC
Meklē vietu, kur nobaudīt smalkmaizītes, bulciņas, maizīti, cepumiņus vai sāļās uzkodas kopā ar gardu, smaržīgu kafiju vai tēju? Kukul Elizabete | Skatīt vairāk
Vasaras Saulgriežu svinības TUKUMĀ  Tukuma TIC
Ar dziesmām ieskandēsies pirmā vasaras nakts 20.jūnijā pulksten 21:00 Durbes estrādē. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Siguldas novada TIC
,


Rija Domus Hotel
,


Cēsu TIC
,


Daugavpils TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5507431sec.