Akcija «Dalies prasmēs!» - Tējas zāļu vākšana Turaidas pļavās

17. jūnijā plkst. 12.00 ikviens aicināts uz Turaidu, lai pļavās lasītu tējas zāles kopā ar fitoterapeiti Gundegu Purmali un uzzinātu atbildes uz jautājumiem, kāpēc, kā un kādas tējas zāles šajā laikā jālasa. Jūnija vidus ir mirklis īsi pirms vasaras saulgriežiem, kad savvaļas augi ir izauguši un uzņēmuši saules dzīvinošo enerģiju un zemes dziedinošo spēku un ir enerģētiski visaktīvākie. Šis laiks ir īpaši piemērots tējas zāļu lasīšanai.

Akcijas laikā no 14.00 līdz 15.45 būs iespēja klausīties profesionālu tējas zāļu pazinēju padomos par pareizu zāļu tēju lietošanu, kā arī nogaršot Turaidas pļavās salasīto zāļu tējas, uzzināt par savvaļas augu lietošanu kulinārijā un skaistumkopšanā.

Gundega Purmale stāstīs par savvaļas augu pielietošanu tautas medicīnā, īpaši - sievietes veselībā. Sarunu laikā varēs uzzināt ieteikumus par augu izmantošanu saimniecībā un to, ko par saimnieci vēsta augi (nezāles), kas aug dzīvesvietas tuvumā. Speciālisti dalīsies pieredzē, kādi augi jālieto mājas uzkopšanā un kā savvaļas augus var izmantot ēdiena gatavošanā.

SIA „Calendula” vadītāja Laura Bāliņa iepazīstinās ar savvaļas augu izmantošanu dabīgās kosmētikas gatavošanā un sniegs nelielu ieskatu par augu eļļu un esenču iegūšanu un gatavošanu pašu vajadzībām mājas apstākļos. SIA „Homely” un SIA „Calendula” prezentēs un tirgo savu produkciju, kā arī sniegs iespēju apmeklētājiem pašiem uzvārīt ziepes, izliet sveci vai izgatavot kādu no skaistumkopšanas līdzekļiem. SIA „Homely” vadītāja Kristīne Tīlika atklās pašgatavotu ziepju un sveču noslēpumus, savukārt, Laura Tidriķe Ziedu enerģijas vadītāja, Baha ziedu terapijas praktiķe stāstīs par Baha ziedu terapiju kā vēl vienu veidu, kā augi var palīdzēt uzlabot veselību, saglabāt dzīvesprieku un justies labi.

Visu pasākuma laiku muižas saimnieciskajā centrā laukumā pie pirtiņas no plkst. 12.00 – 16.00 notiks radošās darbnīcas - ziepju, sveču un kosmētikas gatavošana no dabīgām izejvielām un Turaidas pļavās salasītajiem augiem ,un būs nopērkamas siltas pankūkas laukumā pie kalpotāju mājas. Pasākums noslēgsies ar sadziedāšanās saulgriežu noskaņās kopā ar Siguldas sieviešu kori „Teiksma”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.06.2024 - 20.06.2024 Apceļo Svitenes pili! Bauskas TIC
Svitenes pils piedalās akcijā "Apceļosim Latvijas pilis un muižas"! | Skatīt vairāk
Latvija
Atklāj Gulbeni ar elektrovilcieniņu! Gulbenes novada TIC
Atklāj un iepazīsti skaistās ziemeļaustrumu Vidzemes parku un dārzu pilsētas Gulbenes un tās iedzīvotāju stāstu cauri laiku lokiem! | Skatīt vairāk
Rundāle aicina iepazīt Tropu tauriņu māju! Bauskas TIC
Blakus Rundāles pils parkam šovasar ir atvērta tropu tauriņu māja! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.06.2024 - 25.06.2024 Jelgavas objektu darba laiks svētkos Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Vasaras saulgriežu svētku laikā Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornim, Jelgavas Vecpilsētas mājai un Dzīvesziņas un arodu sētai mainīts darba | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Turaidas muzejrezervāts
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.31963396sec.