Iepazīsti Eiropas lielāko pilsētu alkohola lietošanas tradīcijas [2]

 

Eiropā katru nakti krogos, alus sētās, pagalmos un pat ielās notiek uzdzīve ar alkohola lietošanu. Vietas, kur iedzert, ir dažādu sabiedrību centrālais punkts. Pavadot laiku krogā var sajust sabiedrības impulsus.

 

Vasaras periodā daudzās Eiropas pilsētās jūtama svinīga atmosfēra, dzeršanas sociālie aspekti ir tikpat svarīgi kā reibuma gūšana, turklāt kopējais svētku noskaņojums ir vienkārši lipīgs.

 

Priekā!

Londona ierauj iespaidīgā dzeršanas kultūrā. Par spīti daudzu gadu treniņam tā joprojām šokē daudzus ar savu iespaidīgo apskurbumu. Lai gan vakaros ballēšanās sāk pierimt, krogi joprojām ir pārpildīti, šeit satiekas visa vecuma cilvēki. Katrā krogā cilvēki tiek iesaistīti sarunās un tiek izmaksāti dzērieni. Lielbritānija ir pazīstama ar tās tradīciju raundu izmaksāšanā. Šī pieklājība bieži vien noved pie pārmērības, jo ir grūti apstāties līdz kārtai izmaksāt.

 

Soļi

Daudzi apgalvo, ka Romā trūkst loģikas un, lai atrastu meklētos apskates objektus (piemēram, Kolizeju, Panteonu, Vatikānu un, galvenais, vietas, kur lietot alkoholu), bez kartes iztikt nevar. Jāņem vērā arī tas, ka nepārtraukti jāuzmanās no potenciālajiem kabatu zagļiem. Romā socializēšanās un iedzeršana nav izplatīta krogos un restorānos – tur tā notiek uz ielas. Vasaras naktīs ielās braukā mazi, ar alkoholu piebāzti, ratiņi.

 

Ouzo

Nav iespējams izbraukt cauri Grieķijai, nepagaršojot nāvīgo nacionālo dzērienu ar nosaukumu „Ouzo”. Tas ir gatavots no spiestām vīnogām, augiem un citām ogām. Katra dzēriena deva tiek apvienota ar grauzdiņu un bieži vien to pasniedz kopā ar nelielām uzkodām. Vispārīgi Ouzo netiek dzerts, lai gūtu reibumu, tas visprecīzāk raksturo iedzeršanas sociālos aspektus, kādi tie ir raksturīgi grieķiem.

 

Alus

Vācijā alus tiek pasniegts litriem, puslitriem domāti tikai mazdūšīgajiem. Divi ali pat pieredzējušam dzērājam liks sajust nelielu reibumu. Parasti tiek dzerts gaišais alus – pārsvarā dominē pilzenes alus šķirnes. Vācija uztver alu nopietni, tas nav kā, piemēram, amerikāņu ūdeņainais alus. Pastāv pat tāds vācu šķīstības likums, kas regulē alus ražošanu un pasniegšanu. Vācieši patērē apmēram 115 litrus alus gadā.

 

Vienpusība

Dublina ir pārpildīta ar mūsdienu tendencēm pārņemtām iestādēm, bet par laimi, ir izdzīvojuši arī ierastie krodziņi. Daži no senajiem krogiem ir sadalīti divās pusēs – krogs vīriešiem un atpūtas telpa sievietēm. Protams, mūsdienās abās pusēs ir sastopami gan vīrieši, gan sievietes. Katrs šeit var atrast sev tuvāko – mūziku, sportu, labas sarunas, neparastu grauzdiņu izvēli un Guinness alus pusstopus.

 

Gludiniet svārkus

Liela daļa skotu identitātes ir iedzeršana. Pat Skotijas lielākā eksporta prece lepni nes tās vārdu. Skotijā ir liels daudzums spirta dedzinātavu, pat veseli veikali tiek veltīti „dzīvības ūdens” tirdzniecībai. Bet viskijs nav vienīgais pieprasītais Skotijā ražotais dzēriens. Te ir populāras arī vairākas pasaules alus šķirnes.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 garāmgājējs 11/15/2007 17:41 greekproducts.com gan saka ka gatavo tieši tā kā te rakstīts, bet pēctam tiekot pievienotas visādas garšvielas ieskaitot anīsu, kas ir tikai viena no versijām :) Savukārt raki ir šī paša procesa turku versija, tāpat kā grappa itāļu vai horvātu versijā, bet gan jau ka katrā apgabalā ir sava versija par šo tēmu

2 sandra22 11/15/2007 16:42 patiesībā jau Ouzo ir anīsa vodka...no vīnogām tika gatavots Raki, un Ouzo ir ar izteiktu anīsa garšu, to atsķaida ar nelielu daudzumu ūdens un to ir jādzer baudot zivju uzkodas, tas tiešām nav domats, lai apreibinātos.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu brīvlaika piedāvājumi- ar lidojumu Estravel Latvia
Nenokavējiet rezervēt atpūtu skol/enu brīvlaikā // Īpaši piedāvājumi sākot no 3 naktīm! // Neatieciet uz pēdējo mirkli! | Skatīt vairāk
no 529 EUR
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43712497sec.