Taizemes virtuve - pikantais austrumu vilinājums

Taizemē, protams, var atrast gan eiropiešu, gan Āzijas virtuves restorānus, tomēr, dodoties ceļojumā uz šo eksotisko Āzijas valstu, ieteicams vismaz reizi nobaudīt tajiešu ēdienu. Tas gan ir ļoti garšīgs, bet arī ļoti ass, tāpēc daudzos restorānos tiek ņemts vērā, ka eiropieši nav raduši pie tik pikanta ēdiena. Īpaša uzmanība jāpievērš mazajiem sarkanajiem vai zaļajiem pipariem pri kee noo, ko viesiem jābauda ļoti, ļoti uzmanīgi un maz. Lielākoties šos piparus izmanto salātu vai pamatēdienu mērcēs.

Pie tajiešu kulinārajām specialitātēm pieder torn ka (kokosriekstu piena zupa ar makroot lapām, citronzāli, ingveru un vistas vai krabju gaļu), rīsi ar kaeng pet (asu sarkano kariju ar kokosriekstu pienu, garšaugiem, ķiplokiem, papriku, krabju pastu, koriandru un citām garšvielām), kaeng khiaw (zaļais karijs ar baklažāniem, liellopa vai vistas gaļu), gai yang (grilēta vista) un kao pat (rīsi ar krabju, vistas vai cūkas gaļu, sīpoliem, olām un safrānu). Šos ēdienus bieži pasniedz kopā ar sīpoliem, gurķiem, sojas mērci un pipariem.

No desertiem var ieteikt salim (saldi makaroni kokosriekstu pienā) un songkaya (pudiņš no kokosriekstu piena, olām un cukura, ko bieži servē kokosrieksta čaulā). Brokastu gardums ir mango ar saldajiem rīsiem, kas vārīti kokosriekstu pienā, bet tas pieejams vien mango sezonā no marta līdz maijam. Citi eksotiski augļi ir papaija, saldie greipfrūti, jackfruit augļi, duriani, rambutāni.

Tajiešu restorānos ēd ar karoti un dakšiņu, bet ķīniešu restorānos - ar kociņiem vai pēc vajadzības arī ar nazi un dakšiņu. Restorānos pirms ēšanas bieži mēdz piedāvāt dvielīšus vai salvetes ar aukstu vai karstu ūdeni roku nomazgāšanai.

No dzērieniem vispopulārākais ir kokosriekstu piens, ko bieži servē un dzer uzreiz no čaulas. No neskaitāmajiem citiem dzērieniem ir vērts nogaršot singha alu un sang thip viskiju.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Valmiermuižas etnomūzikas festivāls Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Ieplāno vērienīgāko etnomūzikas notikumu Latvijā, lai jau 2024. gada 6. un 7. jūlijā atkal satiktos Valmiermuižā! | Skatīt vairāk
no 20 EUR
Lidojums + Kruīzs. Antiļu salas 7 naktis Estravel Latvia
Lidojums no Parīzes + Karību salu kruīzs 7 naktīm. Akcija līdz 31.05. // ceļošana: novembris - februāris | Skatīt vairāk
no 1413 EUR
Agrās rezervēšanas piedāvājumi! Estravel Latvia
Ieplānojiet atvaļinājumu eksotiskā galamērķī - uzsildiet ziemu! | Skatīt vairāk
no 619 EUR
Skaistākie Lietuvas dārzi Nikos Travel
Pašā vasaras vidū dosimies uz skaistakajiem Lietuvas dārziem- Babilona dārzs un Japāņu darzs! Pievienojaties! 29.06.2024, 35 EUR | Skatīt vairāk
no 35 EUR
Uzņēmumi


Nikos Travel
,


Jūrmalas TIC
,


Riga Islande Hotel
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.99634004sec.