Kalifornijas vīna dārzi – jauna izklaide tūristiem

Kalifornijas vīndari aicina tūristus uz vīna dārziem. Šādas idejas būtība slēpjas tajā, ka tūristi vispirms tiek iepzistināti ar to kā smaržo stādi, bet pēc tam jau var izbaudīt dažādo vīnu buķeti degustācijās. Interesenti drīkst arī izbaudīt pašu vīnogu ogu garšu.

Vīndaru centrs Kendall-Jackson atrodas Fulton (Sonoma County rajonā), apmēram 85 kilometrus uz ziemeļiem no Sanfrancisko, un tas ir sadalīts četros kvartālos, no kuriem katrs iepazīstina ar savu vīna veidu. Piemēram, viena daļa atbilst sarkanā vīna buķetei, bet dārza vidū atrodas dārzs, kurā aug, piemēram, saldie sīpoli un paprika, kas itin labi sader ar vīnu.

Ekskursiju vīna dārzā var veikt arī patstāvīgi, bet gida pavadībā tās notiek trīs reizes dienā.

Frey Vineyards vīndarītava, kas atrodas Redwood Valley (Mendocino County rajonā), bija viena no pirmajām ASV, kura sāka izgatavot bioloģisko vīnu. Tagad vīndarītavai ir savs vīna dārzs. Šeit ir izveidota arī smaržīgo augu sekcija, kura pēc vīndaru uzskatiem veiksmīgi sader ar vīnu. Piemēram, ar balto vīnu sader citronzāle, baziliks, fenkelis vai koriandrs.

Vēl viena vīna dārzu ideja balstās uz to, ka īpaša sekcija ir izveidota augiem, kuri sader ar balto vīnu, piemēram, augi ar zeltītām vai dzeltenām lapām, bet ar sarkanajiem vīniem – augi ar tumši sarkanām lapām.

Vīna dārzs ir arī Redwood Valley, kas atrodas 180 kilometrus uz ziemeļiem no Sanfrancisko un 165 kilometrus uz ziemeļrietumiem no Sakramento pilsētas.

Round Pond Estate vīndarītava, kas atrodas Rutherford (Napa ielejā), arī ir izveidojusi vīna dārzu, kas veltīts divām vadošajam šī reģiona vīna šķirnēm – Sauvignon un Cabernet Sauvignon.

Vīna dārzu stādi un augi atbilst buķetei, kas rakstīta uz vīna pudeļu etiķetēm. Šeit aug gan greipfrūti, gan citroni, laims, nektrarīnes un melones.

Labākais veids apzināt visus vīna dārzus – nesteidzoties pastaigāties pa vīna dārzu un izbaudīt gaisā virmojošo aromātu, bet pēc tam doties uz vīna darītavas degustācijas zāli.

Kalifornijas vīna dārzi ir vieni no labākajiem iespaidu un zināšanu gūšanas avotiem par vīnu. Visu vīna dārzu apmeklējums ir bezmaksas. Izņēmums ir vīna degustācija, kur tā, piemēram, Kendall-Jackson izmaksā sākot no 5 ASV dolāriem, bet Frey Vineyards un Round Pond Estate degustācija un ekskursija izmaksās 25 ASV dolārus.  

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.06.2024 - 04.07.2024 airBaltic pop-up lidojumi Liepājas reģiona TIB
Latvijas lidsabiedrība airBaltic paziņo, ka nodrošinās pop-up lidojumus no Rīgas uz Liepāju. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 03.07.2024 Grila & vīna vakars 28. jūnijā Jurmala Golf Club & Hotel
Grila un vīna vakars pie mums - Jurmala Golf Club & Hotel! 📆Kad? 28. jūnijā ⏰Cikos? no plkst. 18:00 | Skatīt vairāk
Atpūta Lasvegasā! - Jaudīgi! Estravel Latvia
Iestartē vasaru - Lidojums un viesnīca Vegasā // Piedāvājumi 7-14 naktīm // Lidojums no Rīgas | Skatīt vairāk
no 1419 EUR
Uzņēmumi


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Kaļķu vārti
,


Hercogs Mārupe
,


Le Dome
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38872385sec.