Iepazīsimies, Itālijas dārgums - etiķis Balsamico

Pašmāju virtuvē izmantots, gan ceļojumu gardumos iejaukts ir Balsamico etiķis, kura dzimtene ir Itālija. Lai bagātinātu savas un Jūsu pasaules virtuves zināšanas, iepazīstināsim ar šo brīnumgaršvielu un tās noslēpumu.

Balsamico etiķis tiek gatavots Emilia Romagna reģionā, kur gandrīz katrs iedzīvotājs nodarbojas ar šīs dārgā garšvielas ražošanu. Recepte tiek mantota no paaudzes paaudzē un katra ģimene ar lepnumu apgalvo, ka tā ir īstenā un vienīgā.

Emilia Romagna  uzskata, ka Balsamico etiķis, ko iespējams iegādāties lielveikalos,  ir tikai lēts pakaļdarinājums, salīdzinājumā ar to, ko iegūst Emilia Romagna. Litrs īsta Balsamico etiķa maksā 600 Eiro, bet 50 gadu vecs etiķis izmaksās līdz pat 5000 eiro.

Pilnīgi neprātīgi šķiet šie skaitļi, ja nezina, kādas sarežģītas procedūras ir nepieciešamas, lai šis etiķis nonāktu pārdošanā. Vispirms, tam jāmēro ceļš vismaz caur 5 dažādu koku mucām. Etiķi iegūst tikai un vienīgi no Trebbiano vīnogām.

Balsamico, sapildīts mucās, tiek novietots zem jumta austrumu pusē, jo rīta saulei uz procesu ir milzīga ietekme. Tad atliek vien gaidīt un katru gadu sapildīt etiķi citā mucā. Tas, kādā secībā dažādu koku mucās tiek turēts Balsamico, nosaka etiķa garšu. Parasti, kā pēdējā tiek izmantota ķiršu koka muca, tas dod Balsamico saldeni patīkamu pēcgaršu. Pēc 10 vai 20 gadu gaidīšanas no simts litriem vīnogu sulu iegūst tikai divus litrus dārgā etiķa.

Liela daļa pavāru un šefpavāru savās virtuvēs neizmanto dārgo un īsto Balsamico. Toties mazāki ģimeņu uzņēmumi no Itālijas, plānākiem maciņiem piedāvā par 60 eiro vienu litru vērtīgās garšvielas. Tādi uzņēmumi ir Fedora, Acetaia Bompana, Acetaia La Bonissima un Barbieri.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Latvijas čempionāts vieglatlētikā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
29. un 30. jūnijā Jāņa Daliņa stadionā norisināsies Latvijas čempionāts vieglatlētikā, kura programmā iekļauta septiņcīņa un desmitcīņa. | Skatīt vairāk
Transilvānija - ekskursiju tūre no Rīgas Estravel Latvia
lidojums no Rīgas // 7 naktis // puspansija // ekskursiju programma | Skatīt vairāk
no 1019 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.07.2024 - 10.07.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Novatours
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Bellevue Park Hotel Riga
,


Rixwell Segevold Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.78963614sec.