Kā Jūrmalas restorānā Pintxo Travelnews.lv redakcija pavadīja pirmo 2014. gada dienu

2014. gada pirmās dienas pēcpusdiena Jūrmalā ir klusa un romantiska. Pastaigājoties pa pludmali no Dzintariem līdz Majoriem, jūra ne reizi neiešalcas. Tālumā spīd kuģu spožās gaismas, pludmalē "gozējas" no smiltīm veidots zirgs. Pilsētu un pludmali joprojām rotā svētku rotājumi un gaismiņas.

Arī Jomas iela ziemā, pat šādā zaļā ziemā, ir ar īpašu atmosfēru. Šķiet cilvēki, kuri tur pastaigājas, neskaita laiku un priecājas par dzīvi. Tā staigājot nonākam līdz restorānam Pintxo, kas atrodas Jomas ielas gandrīz pašā galā, Dzintaru pusē. Šis restorāns viesus gaida no 2013. gada vasaras, kad notika tā atklāšana (atklāšanas foto - šeit). Jaunā gada pirmās dienas vēla pēcpusdiena šajā restorānā ir rosības pilna. Tuvojoties vakaram, teju visi galdiņi jau aizņemti.

Kāpēc Pintxo?

Spānijas ziemeļos, it īpaši basku zemē un Navarras apgabalā, ir tradicionāla uzkoda, kuru vietējie, satiekot radus un draugus, bauda pie glāzes laba vīna. Vārds tapis no tā, ka uzkodas un "tapas" tiek uzdurtas uz "Pintxo" – spāņu (katalāniešu) valodā iesmiņi.

Ko baudīt?

Restorāna piedāvājumā ir Vidusjūras un sezonālie ēdieni, kā arī bērnu ēdienkarte. Pateicoties restorāna pavāriem, Travelnews.lv redakcijai bija iespēja baudīt sezonālu burkānu krēmzupu ar tīģergarneli, paelju ar vistas fileju un safrānu un debešķīgu Pintxo šokolādes - maskarpones siera kūku, kas pasniegta ar jāņogu mērci. Papildus tiek pasniegtas siltas maizītes šķēles un sviests. Ēdieniem iespējams pieskaņot arī vīnu. Dzērienu kartē pieejams arī plašs citu dzērienu klāsts. Bet vēlreiz ielūkojoties ēdienkartē, redzams, ka iespējams baudīt arī uzkodas, piemēram, Grilētas tīģergarneles ar gvakamoli, kūpinātu lasi un svaigu baziliku vai Kazas sieru uz grauzdētas maizes šķēlītes ar tomātu-čili ievārījumu, neiztikt arī bez zupām un salātiem, kā arī pamatēdieniem, kuru sastāvā pieejami gan jūras produkti, gan gaļas. Gardēži un saldummīļi, ko sev sirdij tuvu atradīs desertu izlasē, bet bērni varēs baudīt maltīti no bērnu ēdienkartes. 


Ar ko kopā doties?

Ar ko vien sirds vēlas! Divnieku galdiņi būs piemēroti pāriem. Pieejami arī četrvietīgi galdiņi ar ērtiem dīvāniem. Savukārt lielākām kompānijām piemēroti būs augstie galdi, kur varēs sasēsties līdz pat 12 viesiem. 

Un galu galā, kāpēc vērts apmeklēt Pintxo - lielisks ēdiens, mājīga atmosfēra un ērta atrašanās vieta. Turklāt Jūrmalā no oktorba līdz aprīlim ir bezmaksas iebraukšana, kas pilsētas apmeklējumu padara vēl ērtāku. Var izmantot arī ērto vilcienu satiksmi, bet vasarā nav nekā labāka, kā brauciens ar velosipēdiem pa Jūrmalas ieliņām un veloceliņu Jūrmala - Rīga.


Vairāk informācijas interneta vietnē www.pintxo.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Baudi rudeni dabas takās Bauskas novadā! Bauskas TIC
Atklāj senāko zemgaļu, augstāko iekšzemes, iespaidīgākās karsta kritenes Latvijā, mītisko Dievdārziņu un salu, kur Mūsai un Mēmelei satekot, | Skatīt vairāk
Latvija
Programmas bērniem un skolēniem Bauskas TIC
Iepazīties ar Zaķu mammu V.Plūdoņa muzejā, ieklausīties “Vecajā naudas maka stāstā” Bauskas pilī, izmēģināt restauratora darbus Rundāles | Skatīt vairāk
Rudens baudĒŠANAS dienas Jelgavā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 14. līdz 20. oktobrim, Jelgavā un tās apkārtnē norisināsies gardēžu svētki - “baudĒŠANA Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Brīvdienu ceļvedis "PRETĪ AUGSTUMIEM" Cēsu TIC
Ieskaties jaunajā Cēsu novada brīvdienu ceļvedī un iedvesmojies neaizmirstamām brīvdienām! | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62808108sec.