Viegli pagatavojama maltīte ziemas vakariem

Ziemas vakaros tā vien gribas panašķoties ar kādu viegli pagatavojamu un sātīgu maltīti. Receptēs padalās Linda Tellgrena, bloga "Lindas Virtuve" autore.


Ar karamelizētiem sīpoliem un kausētu Trikata Emmental Light sieru pildīta saldskābmaize

Saldskābmaize kopā ar īpaši sagatavotiem sīpoliem ir ārkārtīgi garda delikatese sev un viesiem. Tā iederēsies kā uzkoda pirms maltītes vai kā sātīgs pavadonis putojoša alus glāzei. Izkusušais siers ir neatņemama ēdiena sastāvdaļa - lai arī Trikata Ementāles Light sieram ir samazināts tauku saturs, tas kūst un garšo tikpat labi kā treknākie līdzinieki.

Sastāvdaļas (2 lielākām porcijām vai 4 nelielām uzkodām):

●    4 sarkanie sīpoli

●    2 ēdamk. eļļas cepšanai

●    80ml balzametiķis

●    2 ēdamk. cukura

●    1 tējkarote svaiga timiāna lapiņu

●    šķipsniņa sāls

●    4 lielas saldskābmaizes šķēles

●    pēc izvēles - 1 ēdamkarote gī sviesta

●    4 biezas šķēles Trikata Emmental Light siera

Gatavošana:

1.    Nomizo sīpolus, pārgriez gareniski uz pusēm un tad sagriez plānās un pēc iespējas vienāda biezuma ripiņās.

2.    Uzkarsē pannu un uz vidējas uguns lej uz pannas eļļu. Pievieno sīpolus un kārtīgi samaisi – tā, lai tie būtu pārklāti ar eļļu. Cep 5 minūtes, līdz sīpoli sāk ‘svīst’ un kļūt caurspīdīgi. Pievieno  balzametiķi, cukuru, sāli un svaigo timiānu. Uz lēnas uguns sīpolus cep 15 minūtes, pa laikam apmaisot.

3.    Ja vēlies maizes šķēles skaisti zeltainas, apcep tās pannā uz vidējas uguns no abām pusēm gī sviestā. Šo soli vari arī izlaist.

4.    Divas maizes šķēles novieto vienu otrai blakus. Uz tām vienmērīgā kārtā liec karamelizētos sīpolus, tiem virsū – siera šķēles (tās var būt nedaudz pāri maizes riku malām). Noslēdz visu ar atlikušajām divām maizes šķēlēm. Maizīti liec uz cepampannas, kas izklāta ar cepamo papīru, un cep cepeškrāsnī (ja iespējams – grila režīmā), līdz siers izkusis (aptuveni 8-10 minūtes). Izņem no krāsns, pārgriez vidū uz pusēm un pasniedz siltas.

Zaļo griķu, sarkano biešu un Trikata Holandes Light siera salāti

Sātīgi salāti no sakņu dārzeņiem. Tajos ir saliktie ogļhidrāti un olbaltumvielas ar zemu tauku saturu. Derēs gan pusdienām, gan vakariņām. Viegli pamatot, ja lieto jau novārītas bietes un gatavu salātu lapiņu maisījumu. Trikata Holandes Light siers salātiem gan piešķir sāļu noti, gan gan nodrošina sātu.

Izejvielas (2 personām):

●    150g zaļo griķu

●    šķipsniņa jūras sāls

●    300ml auksta ūdens

●    2 vārītas bietes, sagrieztas biezās šķēlēs

●    4 lielas salātu lapas vai sauja jauktu salātu lapiņu

●    puse saldā sīpola, nomizots un sagriezts plānās šķēlītēs

●    50g ķirbju sēklu

●    sarkano redīsu dīgsti

●    125g Trikata Holandes Light siera, sagriezts kubiņos

Salātu mērcei:

●    1 ēdamk. pirmā spieduma olīveļļas

●    2 ēdamk. citrona sulas

●    1 tējk. kļavu sīrupa vai medus

●    1 ķiploka daiviņa, nomizota un izspiesta caur ķiploku spiedi

Gatavošana:

1.    Zaļos griķus noskalo zem tekoša ūdens. Pievieno ūdeni, šķipsniņu sāls un vāri, līdz griķi mīksti. Gatavus vēlreiz noskalo zem tekoša ūdens.

2.    Mērces sastāvdaļas liec mazā bļodiņā un samaisi kopā.

3.    Salātu sastāvdaļas liec lielā bļodā, pārlej ar mērci un samaisa un pasniedz galdā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KUKUL ceptuve TUKUMĀ! Tukuma TIC
Meklē vietu, kur nobaudīt smalkmaizītes, bulciņas, maizīti, cepumiņus vai sāļās uzkodas kopā ar gardu, smaržīgu kafiju vai tēju? Kukul Elizabete | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.05.2024 - 09.06.2024 Starptautiskais Smilšu skulptūru festivāls Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 8. līdz 9. jūnijam Pasta salā norisināsies Starptautiskais Smilšu skulptūru festivāls Summer Signs 2024 | Skatīt vairāk
Neredzamā Pasaule- pārsteidzoša pieredze! Neredzamā Pasaule
Aicinām apmeklēt unikālu ekskursiju, kurā vari piedzīvot pasauli tumsā, vadoties pēc citām maņām, neredzīgu gida vadībā. | Skatīt vairāk
Mūsdienu Latvijas garšas. Gardēžu pasākums Viesistaba
Visas vasaras garumā, katru trešdienu gardēžu pasākumi angļu valodā. Gatavo kopā ar šefpavāru Mūsdienu Latvijas garšas. Gan individuāliem viesiem, | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.58326602sec.