Atšķirīgas biļešu cenas lidmašīnā: kāpēc blakussēdētājs maksā mazāk?

Tā pati sēdvietu rinda lidmašīnā, tas pats serviss, bet biļete jūsu lidojuma blakussēdētājam izmaksājusi vairākas reizes lētāk? Piedāvājam nelielu ieskatu, kā tas iespējams un kā jums nākamreiz nepārmaksāt.

Par cenu noteikšanu lidsabiedrībā konkrētam lidojumam atbild tā sauktā peļņas menedžmenta sistēma (yield management system). Dinamiskā cenu un biļešu daudzumu vadības sistēma domāta tam, lai arī svārstīga pieprasījuma apstākļos lidmašīnas būtu optimāli noslogotas un katrs lidojums nestu maksimālo peļņu.

Viens no šīs sistēmas atslēgas vārdiem ir tā sauktā kontingēšana: sēdvietas lidmašīnas salonā ir sadalītas vairākās kategorijās (parasti – pirmā klase, biznesa klase un ekonomiskā klase). Taču arī katra kategorija ir iedalīta apakškategorijās ar dažādiem tarifiem. Piemēram, darba komandējumu biļetes parasti iespējams pārdot dārgāk, priekšrocības saņem tie, kas biļetes iegādājas savlaicīgi, bet arī pēdējā brīža klienti var tikt atalgoti ar zemāku cenu.

Ar prognožu modeļu palīdzību un izmantojot iepriekšējo periodu statistikas datus, tiek prognozēts pieprasījums pēc biļetēm uz konkrēto reisu atkarībā no laika, cik palicis līdz lidojuma dienai, un noteiktas cenas katrā kategorijā un apakškategorijā. Tātad izšķirošais ir rezervācijas brīdis: kad lētākā kategorija ir izpārdota, tiek piedāvāta nākamā zemākā cena. Šī iemesla dēļ biļetes cena uz lidojumu var mainīties stundas laikā un pat vēl ātrāk.

Turklāt sistēma, aprēķinot cenas, vadās ne tikai pēc pieprasījuma, bet arī citiem kritērijiem. Ja konkurējošā lidsabiedrība, piemēram, pasludina maksātnespēju, samazinātais piedāvājums tirgū ietekmē biļešu cenas, - tās pieaug.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.09.2024 - 07.10.2024 Tūrisma dienas ir klāt! AirGuru
Lielākā ceļojumu izpārdošana ar 40% atlaidi vairāk nekā 100 piedāvājumiem ir klāt! Pasteidzies, labākās vietas izķer ātri! | Skatīt vairāk
Jaunums! Pankūku rīti Hercogā! Hercogs Mārupe
No rīta nekas nesmaržo labāk par svaigi ceptām pankūkām! 🧑‍🍳 Ielūdzam jūs uz gardām brokastīm sestdienu un svētdienu rītos no plkst.11 | Skatīt vairāk
Meksikas ēdienu variācijas mūsu virtuvē! Viesistaba
Meksikas ēdienu variācijas mūsu virtuvē, 15.10.2024/18:00, Kursu vada: Dzintars Jaunpujāns | Skatīt vairāk
no 60 EUR
Aviobiļetes kūrortu galamērķos Estravel Latvia
Pēdējā brīža piedāvājumi. Viesnīcas jautājiet Estravel Latvia ceļojumu konsultantam | Skatīt vairāk
no 49 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.34506989sec.