Labas uzvedības ABC lidmašīnā – pieci labi padomi

Lai visi ceļotāji lidmašīnā justos iespējami ērti, vērts atcerēties dažus vienkāršus pamatprincipus un uzvedības noteikumus. Daudz vieglāk ir tos ievērot, nekā vēlāk pašam lidojuma laikā izbaudīt, ko nozīmē to ignorēšana.

- Jo ilgāks lidojums, jo grūtāk pasažieriem visu ceļu nosēdēt savās vietās. Atcerieties, ka mierīga lidojuma laikā pasažieriem ir atļauts piecelties un staigāt pa lidmašīnas salonu, cik vien bieži viņi to vēlas. Taču, ja sēžat pie loga vai vidējā sēdeklī, jums jārēķinās, ka katra piecelšanās reize un spraukšanās garām citiem pasažieriem ir traucējoša. Ja zināt, ka nevarēsiet nosēdēt ilgāk par pusstundu, rezervējiet sēdvietu pie ejas.

- Mūžīgais jautājums: kam pieder roku balsts? ASV valsts sekretāre Kondolīza Raisa kādā tālā lidojumā savu sēdvietu esot atvēlējusi britu kolēģim, bet pati gulējusi uz grīdas. Tāda mēroga diplomātiska iejūtība no pasažieriem netiek prasīta, tomēr atcerieties, ka tiem, kas sēž pie ejas, pieklājas atvēlēt roku balstu kaimiņam, kas sēž vidējā sēdeklī vai pie loga, kur vietas ir mazāk. Tāpat nevajadzētu izmantot priekšējā sēdekļa atzveltni par balstu pieceļoties: atlaižot to vaļā, krēsls šūposies, traucējot priekšā sēdošo. Tas pats attiecas arī uz sava krēsla atzveltnes pārvietošanu, - tas jādara, iepriekš brīdinot aiz muguras sēdošo.

- Daudzas lidsabiedrības joprojām lidojuma laikā piedāvā bezalkoholiskos dzērienus bez maksas. Atcerieties, ka lidmašīnas ierobežotajā telpā alkohols var iedarboties spēcīgāk, nekā uz zemes. Stjuarti šo fenomenu zina un pievērš pastiprinātu uzmanību to pasažieru rīcībai, kas lidojuma laikā vairākkārt lūdz papildināt savu alkohola glāzi. Pasažierus, kas jau uz lidojumu ierodas dzērumā, kapteinim ir tiesības neielaist lidmašīnā.

- Jūsu izredzes uz mierīgu lidojumu, ja vispār līdz tam tiksiet, ievērojami samazināsies, ja nepratīsiet uzvesties drošības kontroles zonā. Īpaši tas attiecas, ja lidojat uz ASV. Lai cik absurdas jums šķistu drošības darbinieku prasības, paturiet savu viedokli pie sevis, - drošības vīri var reaģēt ļoti asi un pārspīlēti. Tāpat paturiet pie sevis slikto joku „Kas ir manā somā? – bumba, protams”. Atkarībā no valsts, kurā kaut ko tādu pateiksiet, jūs stāsieties tiesas priekšā un varat pat nonākt cietumā.

- Lidmašīnas šaurībā ātri vien pienāk gals pat vislielākajai tolerancei. Pārāk vaļīgs apģērbs, aizskarošas piezīmes, pārāk skaļi smiekli var būt ļoti traucējoši, - īpaši tāpēc, ka lidojuma laikā no tiem nevar aizbēgt.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 03.07.2024 Grila & vīna vakars 28. jūnijā Jurmala Golf Club & Hotel
Grila un vīna vakars pie mums - Jurmala Golf Club & Hotel! 📆Kad? 28. jūnijā ⏰Cikos? no plkst. 18:00 | Skatīt vairāk
Ģimeņu diena Sajūtu parkā  Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Sestdien, 29. jūnijā, plkst. 12.00-15.00, aicinām uz piedzīvojumiem un aizraujošām nodarbēm bagātu dienu “Sajūtu parkā” Ģimeņu dienas ietvaros! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.06.2024 - 30.06.2024 Tiksimies Rožu laukumā! Liepājas reģiona TIB
Katru dienu plkst. 12:00 liepājniekiem un pilsētas viesiem ir dota iespēja kopā ar zinošu gidu doties divu stundu garā pastaigā, lai iepazītu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 03.07.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Tet Rally Latvia norisināsies no 18. līdz 21. jūlijam. Pasākums aptvers teritoriju no rallija pilsētas Liepājas līdz pat galvaspilsētai Rīgai. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


SIXT Latvija
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51024508sec.