7 lietas, par ko apkalpe neinformē lidojuma drošības instruktāžā

Lidmašīnu apkalpes locekļu pasniegtā drošības instruktāža, uzsākot lidojumu, mūsdienās kļuvusi par neatņemamu komerciālo avioreisu sastāvdaļu.

Instruktāžu laikā parasti tiek izklāstīti vairāki noderīgi padomi, taču ir pietiekami daudz būtisku nianšu saistībā ar lidojuma drošību, par kurām lielākajā daļā gadījumu aviokompāniju darbinieki nebilst ne vārda.

1. Pārbaudiet, vai glābšanas veste ir vietā

Kā minēts interneta vietnē AirfareWatchdog.com, glābšanas vestes bieži kļūst par tūristu "suvenīriem". Lai gan teorētiski visām glābšanas vestēm pirms reisa uzsākšanas jāatrodas tām paredzētajā vietā, nenāks par ļaunu, ja to pārbaudīsiet.

2. Nosakiet tuvākās izejas atrašanās vietu

Ja notiek aviokatastrofa, aviācijas drošības eksperti pirmās divas minūtes pēc tās dēvē par izšķirošajām. Ja izdzīvojušie spēj saglabāt mieru un pieturēties pie plāna, pastāv liela iespēja, ka viņiem izdosies pamest vraku dzīviem. Tādēļ ir svarīgi zināt, cik tālu jūs atrodaties no tuvākās izejas – nonākot savā sēdvietā, izskaitiet, cik sēdekļu rindas jums būtu jāšķērso, lai izkļūtu no lidmašīnas.

3. Iekārtojieties drošības pozīcijā pareizi

Avārijas gadījumā, kad apkalpe devusi norādījumu ieņemt tā dēvētu drošības pozīciju, uzlieciet rokas virs galvas – vājāko pāri spēcīgākajai rokai. Gadījumā, ja kaut kas uzgāzīsies uz tām, spēcīgākā roka būs pasargāta  jums tā noderēs drošības jostas atsprādzēšanai un izkļūšanai no lidaparāta.

4. Pirms palīdziet citiem, nodrošiniet sevi ar skābekļa masku

Gadījumā, ja lidmašīnas salonā strauji zūd gaisa spiediens, jums būs dotas vien aptuveni 15 sekundes, lai sāktu elpot caur skābekļa masku, pirms zaudēsiet samaņu. Ja būsiet sagādājis masku sev, varēsiet palīdzēt citiem, kam tas nebūs izdevies laikā.

5. Nospriegojiet drošības jostu

Jo ciešāk pievilkta drošības josta, jo mazāk jūs ietekmēs smaguma spēks sadursmes gadījumā. Un, ja tas būs pārāk liels, jūs varat ciest no nopietniem iekšējiem savainojumiem. Pasažieri reizēm cieš arī spēcīgas turbulences laikā, kad viņi tiek burtiski izmesti no sēdvietām – drošības jostu valkāšana pasargās arī šajā gadījumā.

6. Ja lidmašīnā manāmi dūmi, turieties zemu pie grīdas

Ja avārijas gadījumā salons lēnām pildās dūmiem, centieties atrasties maksimālu zemu pie grīdas, tajā pašā laikā mēģinot pēc iespējas ātrāk izkļūt no lidmašīnas. Dūmi, visticamāk, būs toksiski, un tie var kļūt par nāves cēloni pat daudz ātrāk nekā liesmas.

7. Avārijas gadījumā steidzami meklējat patvērumu ārpus lidmašīnas

Ja lidmašīna ir avarējusi, un jums izdevies no tās izkļūt, maksimāli ātri pametiet vraka apkārtni, mēģinot atrast patvērumu aiz kāda šķēršļa, piemēram, koka, kalna vai ēkas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Agrās rezervēšanas piedāvājumi! Estravel Latvia
Ieplānojiet atvaļinājumu eksotiskā galamērķī - uzsildiet ziemu! | Skatīt vairāk
no 619 EUR
Burtnieka Kausa izcīņa Ošu regatē 2024 Valmieras novada Tūrisma pārvalde
29. un 30. jūnijā Burtnieka centra laivu kanālā norisināsies tradicionālā Burtnieka Kausa izcīņa Ošu regatē 2024. | Skatīt vairāk
Latvijas čempionāts vieglatlētikā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
29. un 30. jūnijā Jāņa Daliņa stadionā norisināsies Latvijas čempionāts vieglatlētikā, kura programmā iekļauta septiņcīņa un desmitcīņa. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 04.07.2024 Nakšņo kultūras tūrisma glempingos Latvijā Kultūras Tūrisms
Apceļo Latviju un nakšņo sešos moderni aprīkotos glempingos vietējās saimniecībās Ozolniekos, Pierīgā, Alsungā, Amatā, Mazsalacā, Koknesē: www | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.22131491sec.