Students izgudro inovatīvas aviolaineru sēdvietas

Bieži vien lielāko neapmierinātību lidmašīnu pasažieru vidū rada saspiestība ekonomisko klašu salonos – gadījumā, ja priekšā sēdošā persona nolemj atgāzt sēdekli, visu lidojuma laiku nākas pavadīt ekstrēmā šaurībā.

Šī problēma reizēm aviotūristus mēdz nokaitināt tik ļoti, ka viņi kļūst agresīvi un konfliktē ar citiem pasažieriem – vairāki šādi gadījumi dokumentēti 2012. gadā.

Taču nu inovatīvs lidmašīnu sēdvietu dizains, šķiet, varētu uz visiem laikiem kļūt par šīs problēmas risinājumu.

Sēdvietu konceptu "AirGo" radījis Malaizijā studējošs irānis Ali Reza Jakobi pēc tam, kad vairākus komerciālos lidojumus pavadījis, viņaprāt, neiedomājamā šaurībā. Savu konceptu Jakobi iesniedza arī starptautiskajā dizaina konkursā "James Dyson Award", kur saņēma galveno balvu.

Jaunā sēdvietu sistēma ļauj katram pasažierim individuāli mainīt sēdekļa atzveltnes augstumu, neietekmējot aizmugurē sēdošā ceļotāja komfortu. Pasažieriem ir pieejama arī pilna kontrole pār TV ekrāna un ēdamgaldiņa novietojumu pat tad, ja priekšā sēdošais pilnībā atgāž savu sēdvietu.

Sēdekļu muguras balsti ir kustīgi, bet neilona tīkls, no kura izgatavots sēdeklis, novērš svīšanu. Pasažieriem tiek solītas plašas sēdvietas konfigurācijas iespējas, lai maksimāli pielāgotu to savām individuālajām vajadzībām – iespējams kontrolēt pat kāju atbalsta pozīciju.

Svarīgi minēt, ka sēdvietu sistēmas koncepts katram pasažieriem paredz arī individuālu rokas bagāžas glabātuvi – šķiet, ka "AirGo" varētu pielikt punktu cīniņiem par vietu somām.

Tomēr jaunās sēdvietas aizņem par 16 procentiem vairāk vietas nekā tradicionālās, tādēļ pastāv uzskats, ka izgudrojumam varētu arī neizdoties piesaistīt pietiekamu aviokompāniju uzmanību.

Turklāt citos avotos tiek ziņots, ka šāds sēdvietu izkārtojums pietuvinātu ekonomiskajā klasē ceļojošo ērtības tām, kas pieejamas par biznesa vai pirmās klases biļetes cenu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lote aicina ciemos! Atpūta Pērnavā Estravel Latvia
1 nakts 3* viesnīcā Pärnu ģimenei, brokastis un Lotes ciema apmeklējums // 2 + 1 vai 2 + 2 // | Skatīt vairāk
no 250 EUR
Sauilgrieži Gotlandē. Pēdējās vietas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 2 naktis 3* viesnīcā Visbijā, brokastis // Iekļauts velosipēda pārvadājums // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 529 EUR
Ernsta Glika vārds mūsdienu Alūksnē Alūksnes TIC
Atzīmējot mācītāja un skolotāja Ernsta Glika 370.gadadienu, aicinām doties aptuveni 4 kilometrus garā pastaigā iepazīstot vietas Alūksnē. | Skatīt vairāk
Mazpilsētu un lauku koru konkurss Valmieras novada Tūrisma pārvalde
15.jūnijā plkst. 12.00 Mazsalacas Kultūras centrā norisināsies X Mazpilsētu un lauku koru konkurss! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44341111sec.