Aviopasažieri vēlas atteikties no atgāžamajiem sēdekļiem

Nav noslēpums, ka sēdekļu atgāšana lidmašīnas salonā nereti kļūst par cēloni ķīviņiem – viena ceļotāja vēlme nosnausties nedaudz ērtākā pozīcijā var izsaukt pamatīgu neapmierinātību no aizmugurē sēdošā pasažiera.

Kā liecina Skyscanner.com veiktā pētījuma rezultāti, ar sēdekļu atgāšanu saistītās problēmas pasažieri atzīst par tik nopietnām, ka ir gatavi upurēt savu komfortu un pielikt punktu iespējamajiem kašķiem. Noskaidrots, ka deviņi no 10 ceļotājiem gatavi atteikties no atgāžamajiem sēdekļiem lidmašīnās pavisam. Viņi gan piekrīt, ka sēdekļu atgāšanu varētu atļaut noteiktos laikos vai tikai neilgos lidojumos.

Turklāt vismaz puse aptaujāto lidmašīnu apkalpes locekļu bijuši iesaistīti vai kļuvuši par aculieciniekiem strīdiem, kas saistīti ar šo problēmu.

"Tas notiek tādēļ, ka ceļotāji nosacīti iedalāmi divos personību tipos," sēdekļu atgāšanas ierosinātos strīdus skaidro psiholoģe Bekija Spelmena no Londonas Privātās terapijas klīnikas.

"Viens no tiem ir "altruistiskā dvēsele", kas ir uzmanīga un taktiska persona, bet otrs – "savtīgais ego", kurš darīs visu iespējamo, lai uz citu pasažieru rēķina palielinātu savu komfortu."

Turklāt Skyscanner.com pētījums liecina, ka "savtīgo ego" īpatsvars lidmašīnās pieaug – 70 procenti aptaujāto atzinuši, ka pat aizmugurē sēdoša sieviete stāvoklī viņiem nebūtu šķērslis, lai savu 
ērtību labad nolaistu atzveltni. Savukārt 80 procenti apgalvojuši, ka viņiem nerūpētu arī, ja sēdeklī aiz viņiem sēdētu kāds vecāks cilvēks vai persona ar veselības problēmām.

Pētījums liecina, ka sievietes vecumā no 18 līdz 24 gadiem pret citiem pasažieriem visbiežāk izturas iecietīgi un cenšas viņus neapgrūtināt, turpretī vīrieši, kas vecāki par 35 gadiem, visvairāk izrāda "savtīgā ego" pazīmes. Gandrīz trešdaļa aptaujāto apgalvojuši, ka priekšā sēdošais pasažieris, nolaižot sēdekļa atzveltni, viņiem sagādājis pamatīgu diskomfortu, bet trīs procenti atzinuši, ka šādā veidā pat guvuši traumas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Premium klases kruīzi  Estravel Latvia
7 naktis uz kuģa // dažādas ostas pilsētas // lieliska apkalpošanas kvalitāte // aizraujoši maršruti // Aicinām Premium klases kruīzā! | Skatīt vairāk
no 529 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.06.2024 - 03.07.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Skaistākie Lietuvas dārzi Nikos Travel
Pašā vasaras vidū dosimies uz skaistakajiem Lietuvas dārziem- Babilona dārzs un Japāņu darzs! Pievienojaties! 29.06.2024, 35 EUR | Skatīt vairāk
no 35 EUR
Agrās rezervēšanas piedāvājumi! Estravel Latvia
Ieplānojiet atvaļinājumu eksotiskā galamērķī - uzsildiet ziemu! | Skatīt vairāk
no 619 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.21981215sec.