Pēkšņas, spēcīgas turbulences dēļ traumas gūst lidmašīnas pasažieri un apkalpe

Pasažieriem ASV aviokompānijas "US Airways" iekšzemes reisā no Orlando uz Filadelfiju nācies piedzīvot itin šaušalīgus mirkļus, kad lidmašīna negaidīti iekļuva ārkārtīgi spēcīgas turbulences zonā.

Uz aviolainera "Airbus A330" klāja incidenta brīdī atradās 265 cilvēki, tostarp 10 apkalpes locekļi. Lidmašīna nesen bija pacēlusies no Filadelfijas Starptautiskās lidostas un atradās aptuveni sešu kilometru augstumā.

"Domāju, ka tas  ilga ne vairāk kā četras, piecas sekundes," pastāstījis viens no reisa pasažieriem Marks Pensjero. Taču ir viegli apjaust, ka šīs sekundes klātesošajiem droši vien šķitušas kā vesela mūžība. Tikmēr kāds cits pasažieris pieredzēto pielīdzinājis "straujam braucienam lejup amerikāņu kalniņos" un piebildis, ka tobrīd pa salonu lidojuši āboli, kurpes un citi nenostiprināti priekšmeti.

Kā norādījis "US Airways" pārstāvis, pēc incidenta gaisa kuģa piloti izlēma atgriezties Filadelfijas lidostā, kur pieci no kopumā sešiem cietušajiem pasažieriem tika nogādāti slimnīcās.

Pensjero piebildis, ka bijis šokēts uzzinot, ka pasažieri guvuši traumas. "Nesaprotu, kādēļ viņi nebija piesprādzējušies. Mūs sāka pamatīgi mētāt, tiklīdz pacēlāmies gaisā," viņš atzinis.

ASV Federālā Aviācijas administrācija šobrīd noskaidro notikušā apstākļus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Mistiskais Omānas sultanāts Valsts svētkos Latvia Tours
Ceļojums piemērots visiem, kurus interesē atklāt un izpētīt jaunas valstis citā kontinentā ārpus Eiropas, kā arī tiem, kas vēlas baudīt sauli un | Skatīt vairāk
no 1989 EUR
ÖÖD brīvdienu spoguļmāju noma Estravel Latvia
Visa Igaunija // Spoguļmāju noma līdz 30.09. // Pieprasījums ir ļoti liels - pasteidzieties rezervēt! | Skatīt vairāk
no 176 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.05.2024 - 01.06.2024 Bērnu diena Jurmala Golf Club & Hotel Jurmala Golf Club & Hotel
Šiem svētkiem par godu, vēlamies aicināt vecākus ar bērniem 1. jūnijā no plkst. 16:00 – 19:00 pie mums restorānā, kur atklāsim jauno bērnu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43327308sec.