Amerikānis cer kļūt par jaunāko cilvēku, kurš vienatnē aplidojis pasauli

Kāds 19 gadus vecs amerikāņu students devies 150 stundu ilgā solo lidojumā, cerot kļūt par jaunāko cilvēku, kurš vienatnē aplidojis apkārt pasaulei.

Meta Gutmillera ieraksts sociālajā tīklā Facebook liecina, ka no iecerētajām 150 stundām viņš ceļā pabijis jau deviņas. Masačūsetsas Tehnoloģiju institūta pirmā kursa students savu odiseju uzsāka sestdien, 31. maijā, un jau drīz ziņoja, ka no Elkahonas Kalifornijas štatā sekmīgi nokļuvis Aberdīnā, Dienviddakotā. Tuvāko sešu nedēļu laikā jaunieša lidojuma plāns ietver piezemēšanos Atēnās, Kairā, Bangkokā, Taizemē, Havaju salās un citur pasaulē.

"Rekordi ir radīti, lai tos pārspētu," Gutmillers atzīst savam ceļojumam veltītā tīmekļa vietnē. "Tomēr mans primārais mērķis ir iedvesmot citus gados jaunus cilvēkus uzdrīkstēties riskēt un īstenot līdzīga mēroga plānus."

Ja Gutmilleram izdosies paveikt iecerēto, viņš pārspēs iepriekšējo rekordistu Džeku Vīgandu, kurš, kā liecina ieraksts Ginesa pasaules rekordu grāmatā, 2013. gadā lidojumu apkārt pasaulei veica, būdams 21 gadu vecs.

Gutmillera uzticamais gaisa kuģis ir 1981. gadā būvēta viena dzinēja vieglā lidmašīna "Beechcraft Bonanza". Viņš norāda, ka tajā pietiek vietas sešiem cilvēkiem, bez atkārtotas degvielas uzpildes tā spēj nolidot virs 5 000 kilometru, sasniegt ātrumu līdz 320 kilometriem stundā un lidot augstumā līdz trīsarpus kilometriem. Ja viss noritēs kā plānots, 12. jūlijā – 42 dienas kopš ceļojuma sākuma – viņš piezemēsies tajā pašā lidlaukā, no kurienes izlidoja – Aberdīnā. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Karīna Tatarinova un Miks Akots Valmieras novada Tūrisma pārvalde
19. oktobrī, 18:00 uz dzīves svinēšanu kultūrtelpā Akustika ielūdz Liepājas teātra aktrise Karīna Tatarinova un klasiskās ģitāras virtuozs Miks | Skatīt vairāk
20 EUR
Tūtisma rallijs Dienvidkurzemes novada tūrisma centrs
Pievienojies unikālajam piedzīvojumam un piedalies pirmajā Dienvidkurzemes novada tūrisma rallijā! | Skatīt vairāk
no 20 EUR
Tūrisma dienas ir klāt! AirGuru
Lielākā ceļojumu izpārdošana ar 40% atlaidi vairāk nekā 100 piedāvājumiem ir klāt! Pasteidzies, labākās vietas izķer ātri! | Skatīt vairāk
Atslodzes diena veselībai Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Izbaudiet vienu vērtīgu dienu, kas nāks par labu Jūsu veselībai. Ārsta konsultācija, dūņu aplikācijas, minerālūdens vanna, masāža. Programmas | Skatīt vairāk
50 EUR
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.60447407sec.