Vai ir jāuztraucas, ja lidmašīna nonāk spēcīgās turbulencēs? (video)

Daudzi lidmašīnu pasažieri pazīst sajūtu, kad lidmašīna mierīgi lido virs mākoņiem un pēkšņi nonāk gaisa turbulencēs. Pirms tuvojošām turbulencēm lidmašīnas komanda brīdina pasažierus un lūdz ieņemt sēdvietas un piesprādzēties. Parasti gaisa turbulences nav ilgstošas un spēcīgas, bet gadās arī īpaši gadījumi, kad pasažieru salonā izceļas īsts haoss, jo visas brīvās mantas kopā ar ēdienu lido pa gaisu un nepiesprādzējušies pasažieri var sāpīgi savainoties. Daži pasažieri šādos gadījumos krīt panikā un kliedz, taču tas pēc būtības neko nelīdz. Mūsdienu lidmašīnas ir pārbaudītas un tehniski sagatavotas ļoti spēcīgām gaisa turbulencēm, tāpēc turbīnu un lidmašīnu spārnu lielās svārstības ir normāla parādība.

Kā veidojas turbulences?

Turbulences ir vertikālās gaisa plūsmas, kur siltās gaisa masas (līdz 180 km/h) ceļas uz augšu, bet aukstās gaisa masas krīt lejā. Arī zemes tuvumā gaisa plūsmas ietekmē kalni, meži un cilvēku būvētās augstceltnes. Arī citu lidmašīnu lidojums izraisa turbulences, tāpēc mazākas lidmašīnas izvairās no lielu lidmašīnu klātbūtnes.

Taču visbīstamākās ir ''Clear Air Turbulences'' turbulences, kas ir sastopamas 7.000 un 12.000 metru augstumā un pasažieri tās sauca par ''gaisa bedrēm''. Tās nevar pamanīt laika apstākļu radaros un tāpēc lidmašīna bez brīdināšanas kopā ar gaisa plūsmu ''nokrīt'' par dažiem metriem. Tehniski tas nav bīstami, bet ir bīstami, ka pasažieri var savainoties. Tāpēc lidojuma laikā visdrošāk ir piesprādzēties arī tad, kad to nepieprasa lidmašīnas apkalpe. Piloti lidojuma maršrutos no iespējamiem turbulences reģioniem cenšas izvairīties, mainot lidojuma augstumu.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ziemeļkipra - pagarini vasaru! Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri un 7 naktis viesnīcā ar izvēlēto ēdināšanas programmu / Augusts - oktobris | Skatīt vairāk
no 427 EUR
Taizemes kulinārā pieredze! Estravel Latvia
Labākai dzīvei, enerģijai un aizraujošam piedzīvojumam - Īpašas tūres un kulinārijas meistarklases Taizemē! | Skatīt vairāk
no 363 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 03.07.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.06.2024 - 02.07.2024 Turcijas 4* un 5* viesnīcas, 7 naktis Estravel Latvia
Turcijas kūrorti - Alānija, Side, Beleka // VIESNĪCU VASARAS KOLEKCIJA // 7 naktis viesnīcā, viss iekļauts ēdināšanas programma | Skatīt vairāk
no 304 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.23617601sec.