Katram ceļotājam grāmatu skapī: Ceļojumu grāmatas no «Zvaigzne ABC»

Katram ceļotājam grāmatu skapī: Ceļojumu grāmatas no «Zvaigzne ABC»

Katra zinātkāra ceļotāja grāmatu skapī ir jābūt vismaz vienam plauktiņam, kur sarindotas grāmatas par ceļojumiem. Smelties iedvesmu, idejas un izdzīvot līdzi! Pēc Travelnews.lv lūguma, izdevniecība “Zvaigzne ABC” apkopoja šā brīža aktuālākās ceļojumu grāmatas.

Latviešu autoru darbi

Autoru kolektīvs

“100 takas Latvijā”

Šajā grāmatā apkopoti 100 dažādu taku maršruti Latvijas novados un arī dažās pilsētās. Takas apmeklējuši un aprakstījuši Apgāda Zvaigzne ABC autori un redaktori, kuru darbs ir saistīts ar ceļošanu un dabaszinātnēm un kuri savu brīvo laiku vislabprātāk pavada, dodoties pastaigās un pārgājienos, lai atpūstos un smeltos iedvesmu Latvijas dabā.

Katrai takai ir veltīts neliels apraksts, kuru papildina vairākas fotogrāfijas un shematisks maršruta zīmējums, kas palīdz ceļotājam gūt vizuālu priekšstatu par takas novietojumu dabā. Aprakstam pievienota arī labi uzskatāma pamatinformācija par taku – tās atrašanās vieta, garums, veids, marķējums un citas ziņas, kas ļaus izvēlēties tieši savām interesēm un spējām piemērotu pastaigu vietu. Te atrodamas dažāda garuma un grūtības pakāpes takas – gan visiem labi pazīstami un populāri, gan arī mazāk zināmi maršruti.

Zane Eniņa

“Pārziemot Āzijā”

Brīnišķīgā ceļojumu blogere  un rakstniece Zane Eniņa savā ceturtajā grāmatā aicina iepazīt Āziju: krāšņās, daudzveidīgās un skaistās Ķīnu, Mjanmu, Taizemi, Šrilanku, Laosu, Kambodžu, Indiju un Dienvidkoreju. Astoņas valstis – dažādas, košas, krāsainas un sirsnīgu iedzīvotāju apdzīvotas – Zanes skatījumā atklājas tik aicinoši, ka rodas vēlēšanās tūlīt pat apmeklēt kādu no tām.

Zanes Eniņas vēstījumi vienmēr ir personiski, daudzveidīgi un izzinoši, viņa ir vērīga un atklāta ceļotāja, kuras lielākais prieks ir dalīties savos iespaidos, iedvesmojot arī citus. Viņas grāmatas vienmēr nokļūst visvairāk pirkto grāmatu topa augšgalā – jo tās tapušas, itin visu aprakstīto izbaudot uz savas ādas.

Ilona Balode

“Ielu muzikantu piezīmes”

Pērnā gada lielākais atklājums! Skandaloza, aprunāta, lasīta un pret sienu mesta – jā, jā, tieši tāda ir Ilonas Balodes-Ūdres grāmata, kas stāsta par viņas un Ūdrīša ceļojumiem pirms briesmīgās avārijas. Grāmata, kas mēnešiem ilgi turējās Latvijas grāmatnīcu visvairāk pārdoto grāmata topa augšgalā!

Šokējoši atklāta, sāpīga un vienlaikus neiedomājami rotaļīga. Gan viegla, gan smaga grāmata: personiska, pat intīma Ilonas Balodes autobiogrāfija un vienlaikus neprātīgi krāsaina, vispārcilvēciska odiseja, kas liek uzdot sev daudz jautājumu, domāt un meklēt.

Ilona Balode (1982) ir aktrise, dziedātāja, ielu muzikante. Meita, mamma dēlam Bārtam un sieva vīram Rolandam. Bohēmiete, dzīves alku pilna ceļotāja, revolucionāre, baudu pielūdzēja un vienlaikus askēte, filozofe, dziļa domātāja. Kaķu mīļotāja, vārdu un teikumu burve, Krav Maga cīņu mākslas un kikboksa lietpratēja. Cilvēks ar mīlošu sirdi un stipru serdi.

Harijs Vagrants

“Trakā mugursomnieka negantie piedzīvojumi”

Grāmatā par ielu muzikanta Harija un viņa ceļabiedra Mihala stopēšanas piedzīvojiem ceļā uz Ziemeļgrieķiju – hipiju festivālu – pūš īsteni brīvības vēji. Vēji, kas dzied skaistās, nezināmās valodās, smaržo pēc dienvidjūras, stipri vēji, kas var arī nobrāzt ādu un aiznest, piemēram, uz pamestu benzīntanku kaut kur Serbijā, kur īsti nav cerību nostopēt mašīnu un vienīgais ūdens avots tuvumā ir krāns, pa kuru tek zaļš šķidrums.

Vilciena konduktors-vampīrs un uz seksu kāras vecmāmiņas Rumānijā, hipiju festivāls “Varavīksnes saiets” Grieķijā, jauni, brīnišķīgi draugi Stambulā Tarlabaši rajonā, kur neviens saprātīgs cilvēks tumsā nesper kāju, brīvdomātāju komūna “Debesu zeme” Kiprā, kur Harijs līdz ar citiem ņurko Lidl atkritumu konteineros derīgas pārtikas meklējumos – tas viss un vēl vairāk sagaida katru, kurš lasīs šo grāmatu.

Ceļā, draugi!

Harijs Vagrants (1988), īstajā vārdā Harijs Kadiķis, ir latviešu publicists, mūziķis, teologs, ceļotājs un brīvdomātājs. Daļu dzīves veltījis tuvu un ne tik tuvu zemju apceļošanai, ceļojumus finansējot galvenokārt ar ielu muzicēšanu.

Ārzemju autoru darbi

Džons Vaizmens

“SAS izdzīvošanas rokasgrāmata”

Grāmata, kura var palīdzēt jums glābt dzīvību – gan ikdienišķās, gan ārkārtas situācijās.

Lielisks palīgs visiem, kuri dodas piedzīvojumos jebkurā pasaules vietā. Jūs uzzināsiet, kā izveidot nometni un atrast pārtiku brīvā dabā, kā justies droši un spēt aizsargāt sevi pilsētas ielās, kā izdzīvot gan jūrā, gan uz sauszemes.

Te atradīsiet precīzas norādes par to, kam jābūt jūsu izdzīvošanas komplektā un kā to lietot; prasmes, tehnoloģijas un metodes, kas palīdzēs šķērsot nepazīstamu apvidu.

Autors izstāsta arī, kā atrast ēdienu tuvākajā apkaimē un kā to pagatavot, sniedz vērtīgus ieteikumus veselības problēmu novēršanā un profilaksē.

Vēl viņš izskaidro, kā atpazīt bīstamas situācijas, kāda ir saprātīga pašaizsardzība un kā veicama citu cilvēku glābšana. Vārdu sakot, šī britu armijas profesionāļa grāmata sagatavo un apmāca izdzīvošanai teju jebkādos apstākļos!

Džons Vaizmens 26 gadus dienēja britu Speciālajos Gaisa spēkos (SAS) un bija galvenais izdzīvošanas instruktors. Grāmata “SAS izdzīvošanas rokasgrāmata” ir sarakstīta, vadoties pēc šīs elitārās karaspēka vienības treniņu metodikas.

No angļu valodas tulkojuši Guntis Kalns un Gints Tenbergs.

Stīvs Deivijs

“Neaizmirstamas vietas, kas jāredz, kamēr dzīvo”

Starptautiski pazīstamais ceļojumu aprakstnieks un fotogrāfs Stīvs Deivijs (Steve Davies) apkopojis daudzos neparastos ceļojumos uzkrāto pieredzi un piedāvā 40 interesantus galamērķus, kuru apmeklējums ikvienam cilvēkam var kļūt par neaizmirstamu notikumu viņa dzīvē.

Grāmata iepriecinās lasītājus, kuri vēlas kaut vai neklātienē iepazīt kolorītas pilsētas, senus vēstures un arhitektūras pieminekļus, neparastus vai apdraudētus dabas objektus, iedvesmojošas antīko kultūras liecības, mākslas šedevrus.

Aprakstītas gan labi zināmas vietas, piemēram, Tādžmahala Indijā un Lielais kanjons ASV, gan mazāk populāras vietas, piemēram, Nāves ieleja Namībijā un Donanas salas pils Skotijā.

Otrais atjaunotais un papildinātais izdevums.

No angļu valodas tulkojusi Andžela Šuvajeva.

Keita Stetersa

“1000 neaizmirstamu piedzīvojumu dabas pasaulē”

Šīs grāmatas lappusēs izdzīvosiet 1000 piedzīvojumu ar apbrīnojamākajiem pasaules dzīvniekiem un augiem vietās, kur tos var redzēt.

Neklātienes ceļojums elpu aizraujošās, krāšņās fotogrāfijās un iedvesmojošos aprakstos rosinās jūs atrast skaistumu, majestātiskumu un mieru, izjust sajūsmu un aizrautību, kā arī pašiem doties apmeklēt šīs brīnumainās vietas un būtnes.

Ceram, ka šī grāmata iedvesmos saglabāt dabu – gan milzu sekvojas un graciozās vikunjas, gan Indijas pāvus un degunradžus, gan žirafes un Pikaso vaboles, gan Galapagu bruņurupučus un jūras iguānas, gan amorfofallus un lielos pandas un vēl tūkstošiem citu sugu – , lai arī nākamās paaudzes varētu ar godbijību to vērot.

No angļu valodas tulkojuši Ita Ankoriņa, Dace Markota, Elga Rusmane, Marika Taube, Gints Tenbergs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 05.07.2024 Vēsturisko dārzu dienas Cesvainē Madonas TIC
Šā gada “Vēsturisko parku un dārzu dienu” ietvaros, ko jau sesto gadu jūlija mēnesī organizē Latvijas Piļu un muižu asociācija, aicinām ciemos | Skatīt vairāk
Latvija
Aizvadi vasaru "SAULI TVEROT" Cēsu novadā! Cēsu TIC
Jaunajā Cēsu novada vasaras ceļvedī ir apkopotas idejas neaizmirstamiem piedzīvojumiem, jautrām aktivitātēm un daudz kā cita noderīga! | Skatīt vairāk
Vasaras atpūta pie Madonas novada ezeriem Madonas TIC
Pavadi brīvdienas kādā no atpūtas vietām pie mūsu puses ezeriem. Kad gaiss smaržo pēc ezera, draugu sarunām un bērnu smiekliem, vasara ir | Skatīt vairāk
īpašs ģimenes piedāvājums Bellevue Park Hotel Riga
Īpašais ģimenes piedāvājums! | Skatīt vairāk
no 150 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.20148921sec.