Piecas idejas ģimenes brīvdienām Ķīlē

Piecas idejas ģimenes brīvdienām Ķīlē

Ķīle – piejūras pilsēta Vācijas ziemeļos – kalpo kā nozīmīga tirdzniecības osta, un arī ir zināma tās kuģniecības vēstures dēļ. Lai arī Ķīli raksturo senas kuģu būves un jūrniecības tradīcijas, mūsdienās to izkrāso jautras un ģimeniskas aktivitātes pie dabas, skaistas pludmales un muzeji zinātkāriem jauniešiem. Zemāk prāmju operatora DFDS ceļošanas eksperti apkopojuši piecas idejas ģimenisku brīvdienu pavadīšanai Ķīlē.

Iespēja satikt nāriņas Arielas draugus Ķīles akvārijā

Ģimenēm noteikti jāapmeklē Ķīles akvārijs, kas pazīstams arī kā Akvārijs GEOMAR un sniedz priekšstatu par vietējo un arī eksotisko ūdeņu iemītnieku daudzveidību un dzīves vidi. Mazie ceļotāji būs sajūsmā par iespēju aplūkot dažādos jūras iemītniekus, tostarp krāsainās zivis, rotaļīgos roņus un interesantos astoņkājus. Tajā ir akvāriji ar atvērtu virspusi, lai bērni varētu pieskarties jūras zvaigznēm un citām jūras radībām, iepazīstoties ar tām vēl tuvāk. Akvārijā ir arī informatīvi eksponāti par jūras ekosistēmām un centieniem tās saglabāt, kas kopumā padara akvārija apmeklējumu gan izklaidējošu un interaktīvu, gan izglītojošu visu vecumu apmeklētājiem. Akvārijs ir atvērts katru dienu no pl.9.00 līdz pl.18.00, un apmeklējums, izvēloties ģimenes biļeti, maksā vien 9 EUR.

Vācijas piejūras pilsētas “Mežakaķis”

Ja vēlaties adrenalīna pilnu piedzīvojumu koku galotnēs, tad īstā vieta, kur to meklēt, ir virvju trasē High Spirits, kas atrodas netālu esošajā Falkenšteinas mežā. Šī aizraujošā āra aktivitāte ir izaicinājums ģimenēm pārvarēt virkni šķēršļu koku galotnēs, sākot no svārstīgām virvēm un beidzot ar kustīgiem tiltiem. Trase ir piemērota dažāda vecuma grupām, un tā piedāvā dažādas trašu grūtības pakāpes, lai tajā varētu piedalīties ikviens – no maziem bērniem līdz drosmīgiem pusaudžiem.

Šī virvju trase ir īpaša, jo no koku galotnēm paveras skats uz iespaidīgajiem Ķīles fjordiem. Turklāt šī aizraujošā pieredze veicina komandas garu un sniedz lielisku izaicinājumu, padarot to par neaizmirstamu ģimenes izklaidi. Virvju trases biļete vienai personai ir sākot no 15 EUR, bet ir pieejami arī īpaši ģimenes piedāvājumi izdevīgākam piedzīvojumam.

Ķīles jūras mantojums

Ķīle ir slavena ar bagāto jūrniecības vēsturi, kas saglabājusies vairākus gadsimtus. Tāpēc ceļojums pa šo pilsētu noteikti ir jāsāk ar Ķīles jūras muzeja apskati, kas reiz bijusi vecā zivju izsoļu zāle. Šis muzejs atklāj Ķīles jūrniecības vēsturi un ciešo saikni ar jūru. Viena no izstādēm stāsta par Ķīles kanāla būvniecību. Savukārt citā šī muzeja izstādē – apskatāmi kuģu žurnāli, kartes, kuģu modeļi un navigācijas instrumenti.

Muzejs ir atvērts katru nedēļu no otrdienas līdz svētdienai no pl.10.00 līdz 18.00. Pats lieliskākais, ka ieeja šajā muzejā ir pilnīgi bez maksas, ja vien nevēlaties muzeju apskatīt gida pavadībā. Šī unikālā iespēja ļauj Ķīles apmeklētājiem iepazīties ar tās stāstu pilnīgi bez maksas.

Savukārt blakus, 10 minūšu gājienā, atrodas arī Ķīles Zooloģiskais muzejs. Ja kādreiz esat vēlējušies redzēt kā izskatās vaļa skelets, tad Zooloģiskajā muzejā atrodas Vācijas plašākā vaļu sugu ekspozīcija ar 13 iespaidīgiem vaļu skeletiem no ūdeņiem pie Šlēsvigas-Holšteinas krastiem.

Uztrenējiet savu salto Ķīles batutu parkā

Lai aktīvi un jautri pavadītu dienu, apmeklējiet Sprung Raum batutu parku Ķīlē. Šis iekštelpu batutu parks piedāvā dažādas atrakcijas, tostarp lielu batutu arēnu, dodžbola laukumu un nindzju trasi. Bērni var lēkāt līdz sirds dziļumiem, trenēties salto un izaicināt sevi šķēršļu trasēs. Parkā ir droša un aizraujoša vide, un tajā ir paredzētas zonas dažādām vecuma grupām un prasmju līmeņiem. Vecāki var atpūsties kafejnīcas zonā, vienlaikus uzmanot savus bērnus. Batuta parka ieejas biļetes vienai personai ir sākot no 15.50 EUR.

Prāmis – ērtākais risinājums ģimenes ceļojumam

Ja plānojat doties uz jūras pilsētu Ķīli, vislabākais veids, kā tur nokļūt, ir ar prāmi. DFDS prāmju pārvadātājs piedāvā regulārus maršrutus no Klaipēdas Lietuvā uz Ķīli Vācijā, ļaujot ceļotājiem baudīt ne vien jūras ceļojuma romantiku, bet arī pārvadāt savu transportlīdzekli un ceļot bez bagāžas ierobežojumiem, nodrošinot ērtības un komfortu ceļā uz galamērķi. Starp citu, šobrīd DFDS maršrutā no Klaipēdas uz Ķīli piedāvā īpašu atlaidi ceļojumiem kopā ar bērniem – 20% atlaidi kajītei.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.07.2024 - 06.07.2024 Atpūtas un izklaides vietas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Ieplāno pasākumu kādā no Liepājas atpūtas un izklaides vietām! | Skatīt vairāk
Grand Voyage - Garie kruīzi rudenī Estravel Latvia
Eiropas ostas - Salas - Brazīlijas pilsētas - Maiami... Garo kruīzu piemēri šim rudenim. // no 14 naktīm | Skatīt vairāk
no 847 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 03.07.2024 Grila & vīna vakars 28. jūnijā Jurmala Golf Club & Hotel
Grila un vīna vakars pie mums - Jurmala Golf Club & Hotel! 📆Kad? 28. jūnijā ⏰Cikos? no plkst. 18:00 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.06.2024 - 08.07.2024 Valmiermuižas etnomūzikas festivāls Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Ieplāno vērienīgāko etnomūzikas notikumu Latvijā, lai jau 2024. gada 6. un 7. jūlijā atkal satiktos Valmiermuižā! | Skatīt vairāk
no 20 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49117494sec.