Alnwick Indes dārzs - augi, kuri var nogalināt

Zīme pie dārza vārtiem vēsta, ka “Šie augi var jūs nogalināt”. Šis dārzs tika radīts iedvesmojoties no leģendārā botāniķa Padua, kurš radīja savu dārzu ar indīgiem augiem, lai ar tiem varētu nogalināt savus ienaidniekus.  Alnwick indes dārzu izveidoja Anglijas hercogiene, kura velta visu savu uzmanību florai, kuri ir indīgi un/vai narkotiski augi.

Aiz lieliem melniem vārtiem, Alnwick pilsētā, Lielbritānijā, rūpīgā kuratore audzē ap 100 augus, kas ir leģendāri ar to nogalināšanas spējām. Gide pastāstīs jums par augiem un to nāvējošajām īpašībām, pie reizes cenšoties uzmanīt ziņkārīgos un bērnus no pieskaršanās šiem augiem, brīdinot, lai neaiztiek augus un pat nesmaržo tos, jo ir augi, kas var jūs nogalināt.

 

Indes dārzs tika atvērts 2005. gadā, bet tikai daļa no 14 akru lielā dārza aizņem indes dārzs. Hercogiene nevēlējās atgriezties pie savu senču saknēm un stādīt dziedniecības augus. Viņa sāka stādīt indīgos augus. Dārzā ir iestādītas arī narkotiskas vielas kā ,piemēram, opija magones, kaņepes, maģiskās sēnes un tabaka. Priekš daudziem no šiem augiem, lai tos stādītu ir vajadzīga valdības atļauja, jo daudzi no šiem augiem ir pārāk indīgi un var nogalināt arī tad ja tikai tam pieduras. Daži no augiem, kas atrodas šajā dārzā ir ievietoti būrī, lai tiem nevarētu tuvoties un pieskarties. Kā arī visu diennakti it nodrošināta apsardze šim dārzam un video novērošana. Kā arī katru vakaru dārzs tiek kārtīgi aizslēgts ar lieliem vārtiem, kas nodrošina to, lai neviens neiekļūtu šajā dārzā.

Pārējās dārza daļās varat apskatīt daudz līmeņa koka mājiņas, kurās aug dažādi augi. Kā arī iespaidīgs ir bambusa labirints. Dārzi plānoti vairākos posmos, no kuriem daži ir nepilnīgi un nav līdz galam izveidoti, jo tiek gaidīti līdzekļi to pilnveidošanai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.06.2024 - 30.06.2024 Atpūtas un izklaides vietas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Ieplāno pasākumu kādā no Liepājas atpūtas un izklaides vietām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.06.2024 - 30.06.2024 Tiksimies Rožu laukumā! Liepājas reģiona TIB
Katru dienu plkst. 12:00 liepājniekiem un pilsētas viesiem ir dota iespēja kopā ar zinošu gidu doties divu stundu garā pastaigā, lai iepazītu | Skatīt vairāk
Ziemeļkipra - pagarini vasaru! Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri un 7 naktis viesnīcā ar izvēlēto ēdināšanas programmu / Augusts - oktobris | Skatīt vairāk
no 427 EUR
Uzņēmumi


Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
,


Riga Islande Hotel
,


Park Hotel Latgola semināru telpas
,


Ludzas novada TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.12622881sec.