Aplūko 15 populārāko Eiropas velosipēdu garo maršrutu karti

Ja Tev patīk ceļot un braukt ar velosipēdu, šī mājaslapa, Eurovelo, izveidojusi karti ar 15 populārākajiem garas distances velomaršrutiem tieši priekš Tevis!

Eurovelo mērķis bija apkopojot iecienītākos maršrutus, savienot visu Eiropas kontinentu ar dažādiem velo maršrutiem. To viņi izdarījuši, izveidojot 15 dažādus maršrutus. Maršruti gan nav paredzēti iesācējiem - tie ir garas distances, jo kopā 15 maršruti ir teju 70 000 kilometri gari. Savukārt garākais maršruts - ar numuru 13, kuram dots nosaukums "Dzelzs priekškara maršruts", ir pat 10 400 kilometru garš - tas ved no Somijas līdz pat Bulgārijai, sekojot bijušā "dzelzs priekškara" valstu robežām. Tas gan, protams, nenozīmē, ka šis maršruts (vai jebkurš cits) jāveic no sākuma līdz pat beigām - velobraucēji tiek aicināti braukt kaut vai nelielas daļas no maršrutiem, taču ikdienas braucējam labāk palikt uz Rīga - Jūrmala veloceļa!

Šie maršruti ir ideāli tiem, kuri ar velo vēlas apceļot Eiropu - kaut vai atvaļinājumu laikos, katru gadu pa nelielam gabaliņam.

Cauri Latvijai kopumā iet pat trīs no 13 izveidotajiem maršrutiem - ar nosaukumiem 10, 11 un 13 - Baltijas jūras velo maršruts, Austrumeiropas velo maršruts, kā arī jau pieminētais - "Dzelzs priekškara" maršruts.

Baltijas jūras maršruts, protams, sliecas gar Baltijas jūru, paredzot braukt tuvumā jūrai - caur Rīgu, Jūrmalu, Ventspili un Liepāju, kā arī vietām dodoties dziļāk Latvijā - piemēram, Ķemeru nacionālā parka virzienā. Austrumeiropas maršruts seko Latvijas - Krievijas robežai, sākoties no Vidzemes, savukārt Dzelzs priekškarea maršruts plānots tikai gar Baltijas jūru - pat ciešāk krastam nekā jau minētais Baltijas jūras maršruts.


Latvijas kartē gan atzīmēts, ka visi velomaršruti, vairumā to paredzēto distanču garumā, ir izstrādes procesā - tie nav pabeigti.

Lai redzētu pilnu, interaktīvu karti ar Eurovelo maršrutiem, jādodas uz viņu mājaslapu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.07.2024 - 08.07.2024 Valsts prezidenta balva vieglatlētikā 2024 Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Jāņa Daliņa stadionā 6. un 7. jūlijā aicinām uz ikgadējām sacensībām – “Valsts prezidenta balva vieglatlētikā 2024”! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.06.2024 - 06.07.2024 Ekskursija "Tiksimies Rožu laukumā" Liepājas reģiona TIB
Katru dienu plkst. 12:00 liepājniekiem un pilsētas viesiem ir dota iespēja kopā ar zinošu gidu doties divu stundu garā pastaigā, lai iepazītu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 03.07.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.1631732sec.