Slavenības, kuras pārvadājušas narkotikas un tikušas pieķertas lidostās

Slavenības, kuras pārvadājušas narkotikas un tikušas pieķertas lidostās

Narkotisko vielu pārvadāšana ir nopietns pārkāpums, un no soda neizglābs pat slavenības statuss, par ko ir pārliecinājušās atpazīstamas modeles, aktieri, reperi un sportisti, no kuriem daži pat ir nonākuši cietumā, vēsta kanāls “National Geographic”.

2023. gada nogalē Eiropols veica vērienīgu operāciju 61 Eiropas Savienības lidostā. Likumsargi pārbaudīja pasažieru un kravu pārvadājumus gan tiešajos, gan savienotajos lidojumos, galvenokārt no Amerikas.

Operācijas rezultāti bija iespaidīgi – nedēļas laikā tika arestēti 46 cilvēki un konfiscēti 850 kilogrami narkotiku: 356 464 kilogrami marihuānas, 354 209 kilogrami kokaīna, 37 kilogrami sintētisko narkotiku, kā arī 101 559 kilogrami citu narkotiku.

1987. gadā Apvienoto Nāciju Organizācija pasludināja 26. jūniju par Starptautisko dienu pret narkotisko vielu lietošanu un nelegālu izplatīšanu.

Savukārt raidījums “Apcietināti ārzemēs” kopš 2007. gada stāsta par nepatikšanām, kādās ceļotāji var nokļūt, pārvadājot narkotikas un citas aizliegtas vielas un priekšmetus, kā arī pārkāpjot citus lidostas noteikumus.

Raidījums ir skatāms katru jūnija vakaru kanālā “National Geographic”, sākot no pulksten 22.30 līdz pat vēlai naktij. Gaidot raidījumu, kanāls “National Geographic” piedāvā atcerēties skaļākos gadījumus, kad slavenības tika arestētas lidostā ar narkotiskajām vielām “kabatā”.

Supermodele arestēta par narkotiku glabāšanu

Viena no šobrīd pieprasītākajām modelēm – Džidži Hadida – pērn jūlijā nonāca nepatikšanās pēc tam, kad viņas lidmašīna nolaidās Kaimanu salās, kur Hadida plānoja atpūsties kūrortā. Lai gan Hadida un viņas draudzene atlidoja ar privātu lidmašīnu, viņu bagāža tika pārmeklēta un supermodeles somā tika atrasta marihuāna. Hadida likumsargiem paskaidroja, ka narkotiskā viela iegādāta likumīgi Ņujorkā un viņai ir medicīniskā izziņa.

Tomēr Kaimanu salu Muitas un robežkontroles dienests tik un tā arestēja Hadidu un viņas draudzeni par marihuānas un tās lietošanai izmantojamo piederumu ievešanu. Viņas tika nogādātas aizturēšanas centrā un vēlāk atbrīvotas pret drošības naudu.

Pēc divām dienām notikušajā tiesas sēdē draudzenes atzina savu vainu un samaksāja 1000 Kaimanu salu dolāru (aptuveni 1200 eiro) lielu naudas sodu. Neskatoties uz nepatikšanām, Hadida un viņas draudzene tāpat izbaudīja saulainās brīvdienas Karību jūras salās.

Savukārt 25 gadus vecajam britu modelim un “TikTok” zvaigznei Modū Adamsam neveicās tik labi un viņam 2023. gadā tika piespriests sešus gadus un astoņus mēnešus ilgs cietumsods Peru.

Adamss tika pieķerts Horhes Čavesa vārdā nosauktajā starptautiskajā lidostā, mēģinot izvest 2,9 kilogramus kokaīna, kas bija paslēps viņa bagāžā. Narkotiku vērtība melnajā tirgū tika lēsta teju 350 000 eiro apmērā.

Basketboliste nonāca cietumā marihuānas eļļas dēļ

Amerikas Savienoto Valstu (ASV) pilsone, basketboliste Britnija Grainere 2022. gada 17. februārī tika aizturēta Maskavas lidostā pēc tam, kad viņas koferī tika atrasti 0,7 grami marihuānu saturošas eļļas. Grainerei bija Arizonas štata veselības dienesta izsniegta atļauja lietot marihuānu medicīniskos nolūkos, lai cīnītos ar hroniskām sāpēm, taču Krievijā tas ir aizliegts marihuānas preparāts.

Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) spēlētāja Grainere skaidroja, ka elektroniskais cigaretes kārtridžs ar marihuānas eļļu nonācis viņas bagāžā aizmāršības dēļ, taču viņa tika notiesāta un atzīta par vainīgu narkotiku kontrabandā. Viņai tika piespriests deviņu gadu ieslodzījums stingrā režīma kolonijā. Cietumā 2,06 metrus garā sportiste pavadīja desmit mēnešus, turpat sagaidot arī savu 32. dzimšanas dienu.

2022. gada beigās ASV un Krievijas varasiestādes vienojās apmainīt sportisti pret Amerikā ieslodzīto Krievijas ieroču tirgoni Viktoru Butu, un Britnija varēja atgriezties mājās.

Jauniešu kulta seriāla zvaigzne pieķerts ar kokaīnu

Britu aktieris Čārlijs Hītons visā pasaulē kļuva pazīstams pēc lomas zinātniskās fantastikas šausmu seriālā “Dīvainās lietas” (“Stranger Things”). 2017. gada oktobrī tolaik 24 gadus vecā aktiera bagāžā Losandželosas lidostas darbinieki kopā ar speciāli apmācītu suni atrada aizliegtu narkotisko vielu – kokaīnu.

Jāpiebilst, ka aktieris no Londonas uz Ameriku bija atlidojis, lai apmeklētu “Dīvaino lietu” jaunākās sezonas pirmizrādi, taču pasākums iztika bez viņa. Lai gan viņu nearestēja, viņam tika liegta iebraukšana ASV un viņš tika izsūtīts atpakaļ uz Lielbritāniju.

Nedēļu vēlāk Hītons publiski paziņoja, ka viņa plānoto ceļojumu uz ASV ietekmējušas problēmas ar muitu, un ka viņš “nebija arestēts vai apsūdzēts noziegumā”.

Arī citas jauniešu iemīļotās šausmu filmas “Tas” (“It”) zvaigzne, zviedru aktieris Bils Skarsgārds, kurš atveidoja klaunu Penivaizu, pērn tika arestēts Stokholmas Ārlandas lidostā. Aktieris atzina vainu 2,43 gramu marihuānas glabāšanā, un viņam tika uzlikts naudas sods 40 000 Zviedrijas kronu (aptuveni 3559 eiro) apmērā.

Bils žurnālam “Esquire” vēlāk atzinās, ka tā nebija pirmā reize, kad viņš pārvadāja narkotikas, bet tā bija pirmā reize, kad viņš tika pieķerts. Jāatzīmē, ka, atšķirībā no ASV, kur daudzos štatos marihuānas lietošana medicīniskos nolūkos ir atļauta, Skarsgārda dzimtajā valstī Zviedrijā tās lietošana joprojām ir aizliegta.

Reperu nepatikšanas ar narkotikām

Šā gada maijā pazīstamā amerikāņu repere Nikija Mināža, kura devās uz koncertu Lielbritānijā, tika arestēta Amsterdamas Šipholas lidostā. Viņas bagāžā tika atrastas marihuānu saturošas paštaisītas cigaretes. Mināža kategoriski noliedza apsūdzības narkotiku pārvadāšanā un apvainoja policistus rasismā.

Mūziķei tika uzlikts 350 eiro liels naudassods, pēc tam viņa tika atbrīvota. Kopumā viņa bija aizturēta uz apmēram četrām stundām. Taču viņas uzstāšanos Mančestrā, kuru gaidīja aptuveni 20 000 fanu, nācās pārcelt, jo Mināžai un viņas komandai neizdevās uzreiz noīrēt citu privātu lidmašīnu.

Jāpiebilst, ka Mināža nav vienīgā repere, kurai bijušasa nepatikšanas narkotisko vielu pārvadāšanas dēļ. Šā žanra pārstāvji regulāri nonāk ziņu virsrakstos pēc tam, kad viņus aiztur lidostās. Daudzi pazīstami mākslinieki, tādi, kā Snoop Dog, Busta Rhymes, Wiz Khalifa, 2 Chainz, DMX, Coolio un citi, savas karjeras laikā tikuši pieķerti ar narkotiskajām vielām bagāžā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ziemeļkipra - pagarini vasaru! Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri un 7 naktis viesnīcā ar izvēlēto ēdināšanas programmu / Augusts - oktobris | Skatīt vairāk
no 427 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 03.07.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Tet Rally Latvia norisināsies no 18. līdz 21. jūlijam. Pasākums aptvers teritoriju no rallija pilsētas Liepājas līdz pat galvaspilsētai Rīgai. | Skatīt vairāk
Alūksnes pilsētas svētki Alūksnes TIC
Jau augusta pirmajā nedēļā gaidītākais pasākums šajā vasarā - Alūksnes pilsētas svētki | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.1817441sec.