Iepazīstiet neparastus vīna darīšanas reģionus

Lai gan jau gadiem pierasts, ka tradicionālie vīna darīšanas reģioni ir Eiropā un vīna tūres ved uz Franciju un Itāliju, ir vērts iepazīt arī vīna darināšanas kultūru neparastākos reģionos. Japāna, Indija un Ķīna nekādi nav pirmās valstis, kas ienāk prātā pēc vīna piesaukšanas, taču arī tajās darina lielisku vīnu, norāda Lielbritānijas izdevums The Guardian.

Ķīna
Ja esat vīna cienītājs un viesojaties Ķīnā, speciālisti iesaka apmeklēt vīna darītavu Great Wall, kas atrodas līdzās Lielajam Ķīnas mūrim. Šeit iespējams nobaudīt vairākas pārsteidzoši lieliskas vīna šķirnes, darinātas no Bordeaux un Gernitsch šķirnes ogām. Ķīnā pašlaik izaudzē tieši tik pat daudz vīnogu cik Dienvidāfrikā, kuras vīna industrija ir plašāk pazīstama.

Nagano, Japāna
Arī Japāna nav tradicionālā vīna zeme, bet stundas braucienā ar vilcienu no Tokijas ir Nagano reģions, kurā atrodas vīna darītava Mercian – tā darina pasaules klases Merlot un Chardonnay, bet Grace vīnadārzs piedāvā Kochu labākos paraugus. Šī reģiona interesanta iezīme ir arī vīnogu audzēšana speciāli izveidotos papīra maiiņos, lai pasargāno no kaitēkļiem.

Longailenda, ASV
Ir grūti atrast ņujorkieti, kas iepazinis vīna dārzus, kas atrodas pavisam netālu no Ņujorkas centra, starp Longailendas vasaras mājiņām un pludmalēm. Taču Palmer, Bedell, Gristina un Lenz vīna dārzi ir tā vērti. Tie visi ražo pasaules klases vīnus, kas mēdz būt pat interesantāki par plaši izreklamētajiem Kalifornijas vīniem.

Niagāra, Kanāda
Niagāras pilsētiņa Kanādā ir pilna ar pāriem, kas bauda medusmēnesi, taču te ir arī iespēja apmeklēt dažas interesantas vīna darītavas, piemēram, Peller Estate un Cave Springs. Eksperti iesaka pamēģināt šeit darināti ledus vīnu, kas ir viens no interesantākajiem pasaulē.

Parīze, Francija
Pašā pilsētas centrā audzētas vīnogas! Londona ar šādu retumu vairs nevar lepoties, bet Parīzē, Monmartras rajonā vēl saglabājušies vīna dārzi Clos Morillon. Septembra beigās un oktobra sākumā tajā notiek ražas svētki. Eksperti gan atzīmē, ka šeit darinātais vīns gan ir mazāk pieminēšanas vērts.

Gruzija
Šī valsts tiek minēta kā iespējamā vīna darināšanas dzimtene. Gruzija ir jāapmeklē visiem vīna interesentiem, kuri vēlas redzēt, kur šī kultūra ir radusies. Šeit joprojām ir vīna darītavas, kas dzērienu glabā lielās amforās, kā seno romiešu laikā.

Indija
Dažu stundu braucienā no Mumbaijas atrodas Nasika, kas ir Indijas vīna darīšanas sirds. Sula darinātava aicina nobaudīt pārsteidzoši labu Indijas Sauvignon Blanc un vienlaicīgi priecēt acis vīna dārzu skaistumā.
 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ziemeļkipra - pagarini vasaru! Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri un 7 naktis viesnīcā ar izvēlēto ēdināšanas programmu / Augusts - oktobris | Skatīt vairāk
no 427 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 03.07.2024 Grila & vīna vakars 28. jūnijā Jurmala Golf Club & Hotel
Grila un vīna vakars pie mums - Jurmala Golf Club & Hotel! 📆Kad? 28. jūnijā ⏰Cikos? no plkst. 18:00 | Skatīt vairāk
Premium klases kruīzi  Estravel Latvia
7 naktis uz kuģa // dažādas ostas pilsētas // lieliska apkalpošanas kvalitāte // aizraujoši maršruti // Aicinām Premium klases kruīzā! | Skatīt vairāk
no 529 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.06.2024 - 01.07.2024 Jūnijs- jaunas atlaides Piedzīvojumu tūrēm Estravel Latvia
Atlaide līdz 30% pēdējā brīža ceļojumiem // līdz 10 - 25% piedzīovoju tūrēm 2024.gadā // AKCIJA līdz 30.06. | Skatīt vairāk
no 363 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.225348sec.