Itāļi stigrāk skatīsies uz ceļu satiksmes drošību

Itālijas valdība pēc vairāki smagiem satiksmes negadījumiem ir nolēmusi palielināt soda naudas par satiksmes noteikumu pārkāpumiem. 2007.gada 3.augustā Itālijas valdība ir pieņēmusi noteikumu pasākumu paketi, kas sākumā darbosies tikai 60 dienas. Itāļu senātam šie jauniem likumi gan vēl ir jāapstiprina, ja tas netiks tagad akceptēts, tad no 4.oktobra atkal spēkā būs iepriekšējie noteikumi, bet tie, kas būs saņēmuši sodu, varēs iesniegt apelācijas.

Jaunie likumi īpaši attieksies uz tām personām, kas pie stūres sēžas alkohola reibumā vai ir lietojuši apreibinošas vielas.

Ja alkohola līmenis būs vairāk kā 0,5, bet mazāk kā 0,8 promiles, tad sods būs no 500 līdz 2 000 eiro, kā arī jārēķinās ar autovadītāja apliecības noņemšanu no trīs līdz sešiem mēnešiem un viens mēnesis būs jāpavada cietumā. Ja šādā situācijā būs izraisīts satiksmes negadījums, tad soda apmēri tiks dubultoti.

Turpretī, ja alkohola līmenis būs no 0,8 līdz 1,5 promilēm, tad sods būs no 800 līdz 3200 eiro un jārēķinās ar trīs mēnešiem cietumā, kā arī autovadītāja apliecības noņemšanu no sešiem līdz 12 mēnešiem.

Ja alkohola līmenis asinīs būs vairāk kā 1,5 promiles, tad autovadītājs saņems sodu no 1500 līdz 6000 eiro, kā arī jārēķinās ar cietumsodu sākot no 12 mēnešiem un autovadītāja apliecības noņemšanu uz nākošajiem diviem gadiem.

Ja automašīnas vadītājs būs lietojis apreibinošas vielas, tad sods par braukšanu būs no trīs līdz sešiem (satiksmes negadījuma izraisīšanas gadījumā) mēnešiem cietumā, kā arī autovadītāja apliecības atņemšana no 6 līdz 12 mēnešiem. Turpretī naudas sods būs no 1000 līdz 4000 eiro.

Vēl lielākus sodus saņems tie alkoholu un apreibinošās vielas lietojušie autovadītāji, kas būs izraisījuši satiksmes negadījumus ar nāves gadījumiem. Šādos gadījumos tiks piešķirts cietumsods no diviem un sešiem gadiem.

Arī braukšana ātrāk par atļauto ātrumu tiks sodīta vairāk nekā līdz šim. Proti, ja braukšanas ātrumu pārsniegs 40 līdz 60 km/h, tad būs jāšķiras no 370 līdz 1 458 eiro un autovadītāja apliecības no viena līdz trīs mēnešiem.

Ja braukšanas ātrums pārsniegs 60 km/h nekā atļauts, tad nāksies maksāt sodu 500 līdz 2 000 eiro robežās un autovadītāja apliecību nāksies nolikt malā no 6 līdz 12 mēnešiem.

Jauni likumi paredz arī lielāku aizsardzību pret maziem bērniem. Bērni, kas jaunāki par 4 gadiem nedrīkstēs braukt kopā ar pieaugušo uz divriteņa. Sods par likuma pārkāpumu būs no 148 līdz 594 eiro.

Arī ārvalstu autovadītājiem sākot no 2008. gada tiek paredzēts, ka nāksies maksāt sodu par kādā citā valstī izdarītu satiksmes noteikumu pārkāpumu.

Ārvalstu pilsoņiem, kas pārkāpuši satiksmes noteikumus un ir paredzēts noņemt autovadītāja apliecību, itāļu valdība paredz noņemt autovadītāja apliecību, taču pretī tiek izsniegta izziņa, kas ļauj aizbraukt līdz viņu atpūtas vietai vai valsts robežai.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.06.2024 - 30.06.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
"Ragakrasts" holiday houses in Mersrags Tukuma TIC
Well-furnished cottages near the sea with fireplace, sauna in Mersrags. | Skatīt vairāk
Valmiermuižas etnomūzikas festivāls Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Ieplāno vērienīgāko etnomūzikas notikumu Latvijā, lai jau 2024. gada 6. un 7. jūlijā atkal satiktos Valmiermuižā! | Skatīt vairāk
no 20 EUR
Pludmales ballīte austrumu noskaņās Baltic Beach Hotel & SPA
12. jūlijā garda ēdiena un labas izklaides cienītājus aicinām uz “Beach Bar & Grill”, kur lieliem un maziem viesiem piedāvāsim aizraujošu garšu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.06609702sec.