Interesantāko Austrumeiropas apskates objektu saraksts

Amerikāņu žurnāls „Forbes” spēris sev netipisku soli, pievēršoties Austrumeiropai un publicējot interesantāko apskates objektu sarakstu šajā reģionā. Tajā pavisam iekļauti 11 objekti, kas atrodas gan Krievijā, Polijā un Čehijā, gan arī tik mazpazīstamajā un pagaidām nezināmajā Albānijā.

Pēterhofas valsts muzejs. Pēterburga, Krievija

18. gadsimtā šī bijusi Pētera I ārpilsētas rezidence, kuras svinīgā atklāšana notika 1723. gada augustā. Pateicoties šim Krievijas caram tā arī ieguvusi savu nosaukumu - tulkojumā no holandiešu valodas, Pēterhofa nozīmē Pētera galms. Pateicoties savam vērienam un plašumam, to nereti salīdzina ar Francijas Versaļu.

Arheoloģiskais "Nebet Tepe" komplekss. Plovdiva, Bulgārija

Tas atrodas 203 metru augstumā virs jūras līmeņa. Šī kompleksa galvenā celtne ir senā trāķiešu cietokšņa pilsdrupas, kas saglabājušās no III gs. p. m.ē.

Nacionālais parks"Plitvicas ezeri". Horvātija

Kopš 1979. gada tas iekļauts UNESCO pasaules kultūras mantojumu sarakstā. Nacionālā parka platība ir 29482 ha, tā teritorijā atrodas 16 lieli un vairāki ne tik lieli karstie ezeri, 140 ūdenskritumi, 20 alas, un unikāls dižskābaržu un skujkoku mežs, saglabājies kopš senseniem laikiem, kuram piemīt spēja pašatjaunoties.

Operas un baleta teātris. Odesa, Ukraina

Uzbūvēts 1887. gadā pēc Vīnes arhitektu projekta. Īpašu savdabību šim arhitektūras piemineklim piešķir tā neparastā forma – tas uzcelts pakava formā.

Sāls šahta. Velička, Polija

Kopš 1978. gada tā iekļauta UNESCO pasaules kultūras mantojumu sarakstā. Tā ir saglabājusies no XIII gadsimta, un tai ir 300 km garas pazemes galerijas, kurās var redzēt skulptūras, altārus un citus mākslas objektus, kas veidoti no sāls.

Vecpilsētas laukums. Prāga, Čehija

Tas ietver vairākus, dažādus gadsimtus simbolizējošu apskates objektus - gotisko Tīnas katedrāli, Sv. Nikolaja baznīcu, kā arī reliģiozā reformatora Jana Husa statuja, kurš tepat tika sadedzināts sārtā savas reliģiskās pārliecības dēļ.

Berata cietoksnis. Albānija

Tas celts XIII gadsimtā un apvieno sevī vairākas baznīcas, tādējādi radot iespaidu par vienotu kompleksu - Sv. Marijas baznīca, Sv. Trīsvienības baznīca, kā arī netālu esošā Sv. Nikolaja katedrāle.

Piļu kalns. Budapešta, Ungārija

Tas atrodas 168 metru augstumā virs jūras līmeņa. No XI līdz XIII gadsimtam te parādījās pirmie cietokšņi un pilis, šobrīd tas ir saglabājis savu neatkārtojamo senatnes auru un ir viens no vispopulārākajiem galamērķiem visā Eiropā.

Lancutas pils. Lancuta, Polija

Lielākā šī kompleksa daļa celta 17. gadsimtā, tāpēc nav brīnums, ka tā ir ieturēta krāšņajā neobaroka stilā,. Šobrīd pilī ir izvietoti vairāki muzeji, kas iepazīstina apmeklētājus gan ar pils vēsturi, gan arī tās iemītniekiem.

Bledas ezers. Slovēnija

Par šo gleznaino ezeru tiek stāstītas leģendas, viena no tām vēsta, ka ezera centrā atrodas kāda sala, uz kuras piepildoties visslēptākās vēlēšanās. Taču, jābūt uzmanīgam – ja nu tā nemaz nav leģenda, bet tīra patiesība?

Sarkanā ala. Alušta, Ukraina

Tā ir viena no vislielākajām alām, kuras platība sasniedz 52 600 kvadrātmetru, savukārt telpa - 200 000 kubikmetru. Lielākās zāles ir 70-80 metrus lielas un augstumā sniedzas pat līdz 30 metriem.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.06.2024 - 21.06.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.06.2024 - 21.06.2024 Amatierteātra izrāde Endzeles muižas parkā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
20. jūnijā pie Endzeles muižas plkst. 19.00 Rūjienas Kultūras nama amatierteātra “Vitrāža” izrāde “Kapusvētku PR” pēc Aivas Birbeles darba | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.7418499sec.