Dānijai būs četri jauni Nacionāli parki

Dānijā tiks atvērti četri jauni Nacionāli parki, proti, Mols Bjerge, Skjern Å, Vadehavet un Kongernes, kuru uzdevums būs aizsargāt Dānijas dabu un ainavu teritorijas.

Mols Bjerge Nacionālais parks ar kopējo platību 180 kvadrātkilometri aptver Austrumjitlandes Djursland pussalu. Meži, purvi, pļavas, lauksaimniecības zemes, 137 augstais Mola kalns, ciemati un muižas veido vienreizēju dabas ainavu. Nacionālajā parkā aug arī tādas augu sugas, kuras ir iekļautas Dānijas aizsargājamo augu Sarkanajā grāmatā.

Tikko ir uzsākts veidot arī Skjern Å Nacionālo parku, kas atrodas Rietumjitlandē. Skjern Å upe tiek uzskatīta par Ziemeļeiropas lielāko dabiskās vides „atjaunošanas” projektu. Upē un ap to dzīvo retas un apdraudētas augu, ūdensputnu un dzīvnieku sugas, kā arī upē dzīvo Skjernå laši.

Trešais Dānijas Nacionālais parks Vadehavet tiks atvērts 2009.gada pavasarī. Šis parks ietver daļu no Wattenmeer biorezervāta, kas atrodas pie Ziemeļjūras, proti, starp vācu-dāņu robežu un der Esbjerg (Skallingen pussalu). Atsargājamo teritoriju vidū ietilpst arī Rømø, Mandø un Fanø salas, Varde Ådal ieleja, kā arī Tjæreborgmarsch, Ribemarsch, Margrethekoog un Tøndermarsch purvainās teritorijas. Jāatzīmē, ka ezera tuvumā ligzdo ik gadu vairāk kā miljons putnu.

Turpretī ceturtais Nacionālais parks - Kongernes Nordsjælland (Nordseeland der Könige), kas atrodas Dānijas centrālās salas Zēlandes ziemeļos, tiks atvērts 2009.gada rudenī. Parks būs orientēts uz mežu aizsardzību, kā arī diviem lielākajiem ezeriem – Esrum ezeru un Arresø ezeru. Parka teritorijā atrodas daudzas pilis, tai skaitā Søborg, Gurre, Kronborg, Frederiksborg un Fredensborg, kā arī vienreizēja medību zona.

 

Dānijas pirmais nacionālais parks ir Thy Nacionālais parks, kas atrodas Jītlandes Ziemeļrietumos starp Limfjordu un Ziemeļjūru.

Sīkāka informācija: www.skovognatur.dk

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Premium klases kruīzi  Estravel Latvia
7 naktis uz kuģa // dažādas ostas pilsētas // lieliska apkalpošanas kvalitāte // aizraujoši maršruti // Aicinām Premium klases kruīzā! | Skatīt vairāk
no 529 EUR
Aviobiļetes kūrotu galamērķos Estravel Latvia
Tivata, Korfu, Burgasa... labas cenas lidojumiem uz Eiropas kūrortiem. // Vietu skaits ierobežots, cenas mainās | Skatīt vairāk
no 99 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 03.07.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Tet Rally Latvia norisināsies no 18. līdz 21. jūlijam. Pasākums aptvers teritoriju no rallija pilsētas Liepājas līdz pat galvaspilsētai Rīgai. | Skatīt vairāk
Ziemeļkipra - pagarini vasaru! Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri un 7 naktis viesnīcā ar izvēlēto ēdināšanas programmu / Augusts - oktobris | Skatīt vairāk
no 427 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.28947902sec.