Iepazīsti Zviedrijas pilsētu - Jenčēpinga (Jönköping)

Jenčēpinga (Jönköping) ir pilsēta, kas atrodas Smalandes provincē Zviedrijas dienvidos Vättersee ezera krastā. Daudzkārt ugunsgrēka izpostītā pilsēta tika 1835. gadā restaurēta. Pilsētas vecpilsētā Hovrättstorget ir apskatāms 17.gs renesanses laikā celtais rātsnams, un 17. gs celtā Kristīnas baznīca. Pilsētas dienvidos var apskatīt atrodas Valsts muzeju, kur vērojami vēlās romānikas krucifiksi, bildes, klasiskās modes krājumi un pilsētas vēsturiskā mantojuma daļa.

Pilsēta ir slavena ar sērkociņu fabriku - muzeju Tändsticksomrädet, kā arī Husqvarna -  muzeju. Turpretī Radiomuzejā ir apskatāmi vairāk kā 1000 eksponāti, kas ataino 80 gadus ilgu radiotehnikas vēsturisko attīstību.

Pilsētā atrodas arī Polārpētniecības muzejs, kurā ir apskatāmas interesantas polārpētnieku Andrée un Amundsen ekspozīcijas.

Savukārt pilsētas dienvidos ceļotāji var apmeklēt Vaska figūru muzeju, kurā ieraudzīsiet ap 100 dažādu laiku personības.

Tāpat var doties pastaigā arī pa pilsētas parku, no kura paveras brīnumains skats uz Vättersee ezeru. Parkā ir izveidots Brīvdabas muzejs, kā arī Putnu muzejs, kurā ir apkopoti 341 putnu sugu 1458 eksemplāri.

Bez tam A6 iepirkšanās centrs ir lielākā tūristu atrakcija šajā apvidū (www.a6center.se)

Sīkāka informācija: www.jonkoping.se

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.06.2024 - 21.06.2024 Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi" Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
Nomā auto Indijā! Europcar
Europcar atklājis 12 stacijas Indijā lielākajās pilsētās, piemēram, Deli, Mumbajā, Bangalorā, Haidarabadā, Čennajā. Rezervē savu auto! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


SIXT Latvija
,


Krāslavas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.65144587sec.