Guardian piedāvā iepazīties ar četrām tūristiem "lētām" Eiropas pilsētām

Saistībā ar eiro valūtas kursa paaugstināšanos tūristi aizvien biežāk sāk žēloties par Eiro zonas dārgajām valstīm. Guardian ir sastādījis četru Eiropas pilsētu sarakstu, kur var salīdzinoši lēti atpūsties.

Zemo izmaksu lidsabiedrība Ryanair vedot ceļotājus uz Spānijas pilsētu Barselonu, piezemējas Žironas (Gironas) lidostā. Tajā laikā, kamēr daudzi ceļotāji gaida autobusu rindā, lai nokļūtu uz Barselonu, vai arī kavē laiku suvenīru bodītē, tiek ieteikts doties pastaigā uz pašu Žironas (Gironas) pilsētu. Vecpilsētā nav lielu tūristu pūļu kā Barselonā, kā arī dzīvošana ir krietni vien lētāka. Piemēram, dzīvokli četrām personā, ir iespējams noīrēt par 70 eiro diennaktī. Kā arī daudzi apskates objekti ir bezmaksas, un ieeja arābu pirtīs izmaksā tikai 2 eiro.

Lisabona ir skaista un dzīva portugāļu pilsēta, kas sacenšas popularitātē ar Barselonu un Madridi. Pilsēta tiek uzskatīta arī par vienu no lētākajām Eiropas pilsētām. Piemēram, brauciens ar tramvaju cauri visam pilsētas centram izmaksā tikai pavisam nedaudz virs viena eiro. Salīdzinoši autobusa ekskursija Barselonā izmaksās ceļotājiem 21 eiro. Lisabonā arī kafiju iedzert ir ļoti lēti – maksā tikai vienu eiro, alus glāze - 1,5-2,5 eiro. Pusdienas, kas sastāv no trīs ēdieniem un vīna divām personām var izmaksāt vidēji 45-70 eiro, bet nakšņošana dzīvoklī piecām personām var izmaksāt 50 – 60 eiro par diennakti.

Ļoti interesanta un arī par lētu tiek uzskatīta franču pilsētiņa Perpiņāna (Perpignan), kura ir slavena ar saviem zaļajiem bulvāriem un laukumiem, kā arī nedārgajiem restorāniņiem. Dažam var šķist šī pilsētiņa kā nedaudz aizmigusi un nolaista, taču tā ir bagāta ar savu vēsturi. Ieeja karaliskajā rezidencē izmaksā tikai 4 eiro. Turpretī dzīvošana dzīvoklī ar četrām guļamistabām izmaksā 45 eiro diennaktī.

Apūlija (Puglia) ir ļoti iecienīts tūrisma virziens Itālijā. Piemēram, pica „Margarita” kādā no tradicionālajām itāļu picērijām nemaksās vairāk kā 3 eiro, kas ir četras reizes lētāk nekā Romā, Venēcijā vai piejūras pilsētā Amalfi. Kafija izmaksā 80 centus. Bet nakšņošanai var izvēlēties nelielo pilsētiņu Martina Franca.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.07.2024 - 08.07.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Alūksnes pilsētas svētki Alūksnes TIC
Jau augusta pirmajā nedēļā gaidītākais pasākums šajā vasarā - Alūksnes pilsētas svētki | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 04.07.2024 Nakšņo kultūras tūrisma glempingos Latvijā Kultūras Tūrisms
Apceļo Latviju un nakšņo sešos moderni aprīkotos glempingos vietējās saimniecībās Ozolniekos, Pierīgā, Alsungā, Amatā, Mazsalacā, Koknesē: www | Skatīt vairāk
Pludmales ballīte austrumu noskaņās Baltic Beach Hotel & SPA
12. jūlijā garda ēdiena un labas izklaides cienītājus aicinām uz “Beach Bar & Grill”, kur lieliem un maziem viesiem piedāvāsim aizraujošu garšu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.25883913sec.