Zviedru lielā gaidīšana ir beigusies

Lielā gaidīšana Zviedrijā šogad būs beigusies - kroņprincese Viktorija salaulāsies ar savu saderināto Danielu Vestlingu. Kāzas notiks 19.06.2010. Kopš pēdējām karaliskajām kāzām Zviedrijā jau pagājuši vairāk nekā 30 gadi un zviedru tauta ir pacietīgi gaidījusi, kad atkal varēs piedzīvot spožas, karaliskas kāzas.

Gatavošanās svinīgajam notikumam 700 gadus vecajā galvaspilsētā Stokholmā jau norisinās pilnā sparā. Tiek prognozēts, ka svinīgā ceremonija piesaistīs milzīgas ļaužu masas.

Kroņprincese Viktorija pirmos dzīves gadus pavadīja Karaļa pilī Stokholmas vecpilsētā Gamla Stan, bet tad karaliskā ģimene pārcēlās ar Drotningholmas pili, kas kā viena no pasaulē labāk saglabātajām 19. gadsimta pilīm iekļauta UNESCO pasaules kultūras mantojuma sarakstā. Princeses līgavainis Daniels Vestlings dzimis Ockelbo pilsētiņā, bet šobrīd Stokholmā vada fitnesa studiju.

Pāris laulāsies Doma baznīcā, kas atrodas pašā Stokholmas vecpilsētas sirdī netālu no Karaļa pils. Baznīca, kas ir aptuveni 400 gadu vecāka par pili, ir tikusi renovēta, jo bija pārāk viduslaicīga.

Iespēja piedzīvot karaliskās kāzas Zviedrijā ir vienreizējs gadījums. Tiem, kas vēlas būt klāt zīmīgajā notikumā, jau tagad jāatzīmē 19. jūnija kalendārā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Džerbas sala - Vai Tu zini, kur tā ir? Estravel Latvia
Vai zini, cik skaista ir tā? // 7 naktis, viss iekļauts, lidojums no Minhenes // Pagarini vasaru! | Skatīt vairāk
no 582 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.06.2024 - 08.07.2024 Valmiermuižas etnomūzikas festivāls Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Ieplāno vērienīgāko etnomūzikas notikumu Latvijā, lai jau 2024. gada 6. un 7. jūlijā atkal satiktos Valmiermuižā! | Skatīt vairāk
no 20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.06.2024 - 04.07.2024 airBaltic pop-up lidojumi Liepājas reģiona TIB
Latvijas lidsabiedrība airBaltic paziņo, ka nodrošinās pop-up lidojumus no Rīgas uz Liepāju. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Krāslavas TIC
,


Hercogs Mārupe
,


Jurmala Golf Club & Hotel
,


Jaunmoku pils
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.58275604sec.