Frankfurtes debesskrāpji ļauj pieskarties debesīm – arī pilnīgi par brīvu [1]

Dzirdot vārdu „debesskrāpji”, parasti iedomājamies kādu no Amerikas pilsētām, tomēr īstu debesskrāpju burvību iespējams izbaudīt arī tepat vecajā, labajā Eiropā, piemēram, Vācijas finanšu metropolē Frankfurtē pie Mainas. Nevienā citā Vācijas lielpilsētā nav tik daudz debesskrāpju un tik daudz iespēju tūristiem tos apskatīt.

Dodoties kādā no Frankfurtes tūrisma firmu piedāvātajām debesskrāpju ekskursijām, iespējams uzzināt, ka viens no pirmajiem Frankfurtes debesskrāpjiem Degussahaus celts 1950. gadā un priekš šodienas mērogiem neliels – „tikai” 50 metrus augsts. Netālu no tā atrodas Eiropas Centrālās bankas augstceltne – 1977. gadā celtā ēka ir trīs reizes augstāka, sasniedzot 148 metru augstumu.

300 metrus augstā Vācijas Komercbankas ēka Commerzbank-Tower savukārt ir augstākā ēka Vācijā un vienlaikus arī visatpazīstamākā. Tā uzcelta laikā no 1994. līdz 1997. gadam pēc britu arhitektu projekta. Līdz 200 metru augstumam izvietoti biroji, bet pārējos 100 metrus veido palīgtelpas, tehnikas noliktavas un sarkanbalti krāsotais antenas masts.

Vairums Frankfurtes debesskrāpju uzcelti pagājušā gadsimta astoņdesmitajos un deviņdesmitajos gados, un daudzos no tiem ierīkotas arī speciālas skatu platformas tūristiem. Komercbankas augstceltnē katra mēneša pēdējā sestdienā ir atvērto durvju dienas, kad tūristi grupās var par brīvu doties vienu stundu garā ekskursijā pa iespaidīgo būvi.

Katru dienu bez maksas un bez gida iespējams apmeklēt Hesenes – Tīringenes Zemes bankas ēku – Mainas torni (Main Tower der Landesbank Hessen- Thüringen). Tā skatu platforma ierīkota 200 metru augstumā un ir atvērta no pulksten 10 (tikai labos laika apstākļos!) Turklāt katru piektdienu ēkas 53. stāvā ir iespējams reģistrēt laulības – šajās dienās raidorganizācija Hessische Rundfunk savu televīzijas studiju nodod Frankfurtes jaunlaulātajiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 AG 02/23/2012 14:38 Labs raksts!

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Ragakrasts" holiday houses in Mersrags Tukuma TIC
Well-furnished cottages near the sea with fireplace, sauna in Mersrags. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 06.07.2024 Festivāls "JAUDĪGI AR SAVĒJIEM" Tukuma TIC
6.jūlijā festivālā "Jaudīgi ar savējiem" dzīvā mūzika Šlokenbekas muižas pagalmā skanēs visas dienas garumā! Dakota, Tumsa, Opus pro un citi. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 03.07.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Tet Rally Latvia norisināsies no 18. līdz 21. jūlijam. Pasākums aptvers teritoriju no rallija pilsētas Liepājas līdz pat galvaspilsētai Rīgai. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.90382695sec.