Jauns britu karaļnama muzejs: mājās pie Viljama un Keitas

Londonas Kensingtonas pils pēc 14 miljonus eiro vērtas rekonstrukcijas tiek atvērta apmeklētājiem, pirms tajā uz dzīvi apmetīsies tās jaunie iemītnieki – Lielbritānijas kroņprincis Viljams un hercogiene Keita. Pašlaik gan par viņu klātbūtni pilī nekas daudz neliecina, bet par prinča māti – par „tautas princesi” dēvēto princesi Diānu gan.

Ja Kensingtonas pils sienas prastu runāt, raksta Eiropas mediji, tām būtu daudz stāstu gan par karalienes Viktorijas pieredzētajiem priekiem un bēdām, gan, piemēram, to neskaitāmo cilvēku sērām, kas 1997. gadā pie pils vārtiem apraudāja traģiski bojāgājušās princeses Diānas nāvi. Princis Viljams un hercogiene Keita nākamgad kļūs par Kensingtonas pils nākamajiem iemītniekiem, bet pagaidām par viņu klātbūtni ēkā ar numuru 1A liecina tikai lielizmēra fotogrāfija.

Pēc divu gadu restaurācijas darbiem pils publiski pieejamā daļa no 26. marta būs pieejama visiem interesentiem un ziņkārīgajiem. 17. gadsimta pils un tās dārza rekonstrukcija izmaksājusi vairāk nekā 14 miljonus eiro. Prinča un hercogienes apartamentus veidos 20 pils istabas, kurās līdz savai nāvei 2002. gadā dzīvoja tās iepriekšējā saimniece – karalienes Elizabetes māsa princese Mārgareta. Arī abi princeses Diānas dēli Harijs un Viljams bērnības lielāko daļu pavadījuši tieši Kensingtonas pilī, kur no 1983. līdz 1997. gadam dzīvoja princese Diāna – arī pēc šķiršanās no prinča Čārlza. Apmeklētājiem atvērtajā pils daļā viena telpa tagad atvēlēta Diānas piemiņai. Tajā bez citiem princesei piederējušiem priekšmetiem aplūkojamas arī vairākas līdz šim nekur neizrādītas princeses kleitas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pludmales ballīte austrumu noskaņās Baltic Beach Hotel & SPA
12. jūlijā garda ēdiena un labas izklaides cienītājus aicinām uz “Beach Bar & Grill”, kur lieliem un maziem viesiem piedāvāsim aizraujošu garšu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 06.07.2024 Festivāls "JAUDĪGI AR SAVĒJIEM" Tukuma TIC
6.jūlijā festivālā "Jaudīgi ar savējiem" dzīvā mūzika Šlokenbekas muižas pagalmā skanēs visas dienas garumā! Dakota, Tumsa, Opus pro un citi. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.69817495sec.