Ir noskaidrotas piecas Horvātijas labākās salas

Portāls Guardian.co.uk raksta, ka augusta beigas un septembris ir ideāls laiks, lai izbaudītu Horvātijas salu pasakaino dabu, seno pilsētu arhitektūru un vietējās delikateses. Šoreiz piedāvājam piecas labākās salas, kas katra piedāvā pavisam ko citu.

Ideāli romantikai: Visa

Visas sala ir romantiska patveršanās vieta, kur var ne tikai baudīt divvientulību elpu aizraujošos līčos, bet arī iepazīt salā esošās vīndarītavas, vietējo ēdienkarti un vīnus. Vērts pieminēt vietējo restorānu Stoncica Bay, kur valda mājīga atmosfēra. Salas dienvidrietumos var vērot peldam vecas zvejniecības laivas, bet vēlāk snorkelēt debeszilā ūdenī, meklējot  lielos bruņurupučus un delfīnus.

Ideāli kultūras iepazīšanai: Korčula

Korčulas vecpilsēta atrodas pussalas viducī, tāpēc arī te visi ceļi ved uz burvīgo Svētā Marka laukumu, kur apskatāma 15. gadsimta katedrāle un vairāki muzeji. Iespaidīgā arhitektūra nav vienīgais, ko vari apbrīnot. Noteikti vajag iegriezties arī vietējā mākslas galerijā Vapor, kur ir skatāmi vietējo mākslinieku darbi. Vēlāk vajag noķert taksi-laivu, lai dotos neaizmirstamā izbraucienā, vērojot netālu esošās 48 mazākās saliņas.

Ideāli atpūtai: Mali Lošiņa

Tā kā Mali Lošiņā ir ārkārtīgi daudz mežu, arī jūra ieguvusi dziļi zaļu toni. Apkārt esošais zaļums un īpaši svaigais gaiss ir ideāli piemērots tiem, kuri vēlas relaksēties šajā klusumā un aizmukt no pilsētas stresiem. Lai gūtu vēl plašāku iespaidu par salas bagāto floru un faunu, vajag apmeklēt vietējo botānisko dārzu. Vai izbaudīt pastaigu Cikātas parkā un mežā.

Ideāla gardēžiem: Paga

Paga ir zināma ar savu īpaši gardo kazas sieru, jēra gaļu, sāli un tradicionālajām mežģīnēm. Noteikti apmeklē ģimenes vadītu siera ražotni Sirona Gligora, tāpat arī neaizmirsti iegriezties sāls un mežģīņu muzejos. Turpat Kolana ciematā atrodas arī lielisks restorāns, kur baudīt vietējos ēdienus un dzērienus. Ja paveiksies, dzirdēsi arī vietējos muzikantus.

Ideāli modei un burzmai: Hvara

Hvara ir kā radīta tiem, kuri dienas velta nesteidzīgai pastaigai pa vietējiem modes butikiem, bet vakaros noteikti steidz apmeklēt populārākās atpūtas vietas. Sezonas karstākajā laikā pilsēta ir pilna ar itāliešiem un citiem lielisku ballīšu cienītājiem.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lidojums + Kruīzs. Antiļu salas 7 naktis Estravel Latvia
Lidojums no Parīzes + Karību salu kruīzs 7 naktīm. Akcija līdz 31.05. // ceļošana: novembris - februāris | Skatīt vairāk
no 1413 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.05.2024 - 20.06.2024 Sauilgrieži Gotlandē. Pēdējās vietas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 2 naktis 3* viesnīcā Visbijā, brokastis // Iekļauts velosipēda pārvadājums // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 529 EUR
Skaistākie Lietuvas dārzi Nikos Travel
Pašā vasaras vidū dosimies uz skaistakajiem Lietuvas dārziem- Babilona dārzs un Japāņu darzs! Pievienojaties! 29.06.2024, 35 EUR | Skatīt vairāk
no 35 EUR
Neaizmirstams randiņš tumsā Neredzamā Pasaule
Izbaudiet neaizmirstamu randiņu tumsā! 90 minūšu ekskursija piecās telpās ar neredzīga gida vadību un romantiska divvientulība kafejnīcā ar uzkodām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.64660907sec.