ASV nacionālā parka apmeklētājus brīdina par nāvējošu vīrusu

Josemitas Nacionālajā parkā ASV uzliesmojis nāvējošs hantavīruss, kā rezultātā gājuši bojā jau divi cilvēki.

Līdz šim konstatēti trīs inficēšanās gadījumi, un ir aizdomas arī par ceturto saslimušo, taču parka amatpersonas biedē iespējamība, ka ar bīstamo vīrusu, iespējams, inficējušies pat vairāki simti apmeklētāju.

ASV Nacionālo parku dienests publicējis ziņojumu, brīdinot tūristus, kuri bijuši apmetušies kādā no Josemitas parka kempingā, par iespējamo inficēšanos. Ieteikts pievērst uzmanību simptomiem, kuri ļoti līdzinās saslimšanai ar gripu – pēc inficēšanās ar hantavīrusu, sākotnēji cilvēku piemeklē drudzis un muskuļu sāpes, taču vēlāk simptomi ievērojami saasinās, radot pat draudus dzīvībai.

Ikvienam, kurš izjūt minētos simptomus un laika posmā no 2012. gada jūnija vidus līdz augusta beigām pabijis Josemitu Nacionālā parka teritorijā esošajā Curry Village telšu pilsētiņā, ieteikts nekavējoties meklēt mediķu palīdzību.

Hantavīrusu izplata grauzēji, piemēram, peles, žurkas un vāveres, kuri sākotnēji to iegūst no blusām. Cilvēki var inficēties dzīvnieku kodumu ceļā, taču visbiežāk – atrodoties grauzēju izkārnījumu un urīna tuvumā, kur šo atkritumvielu daļiņas var tikt ieelpotas.

Lai cīnītos pret nāvējošā vīrusa uzliesmojumu, amatpersonas jau īstenojušas pretpasākumus, to skaitā pilno tīrīšanu Curry Village telšu pilsētiņā un briežu peļu izķeršanu parka teritorijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Ragakrasts" holiday houses in Mersrags Tukuma TIC
Well-furnished cottages near the sea with fireplace, sauna in Mersrags. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.06.2024 - 27.06.2024 Vasaras saulgriežu tirdziņš Liepājas reģiona TIB
Tirgus Rožu laukumā norisināsies divas dienas, 20.jūnijā no plkst. 12.00 līdz 20.00 un 21.jūnijā no 10.00 līdz 18.00. Ar lustēm, siera rituļiem un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.06.2024 - 30.06.2024 Atpūtas un izklaides vietas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Ieplāno pasākumu kādā no Liepājas atpūtas un izklaides vietām! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.78032303sec.