Ieilgst pasaules augstākās celtnes būvniecība

Ķīnas būvuzņēmums sākotnēji plānoja, ka pasaule augstākā torņa būvniecība aizņems vien 90 dienas. Tomēr tagad šķiet, ka grandiozās celtnes projekta realizēšana ievirzījusies nedaudz citādās sliedēs.

838 metru augstā "Sky City" debesskrāpja izbūve aizkavējusies jau vairākkārt, turklāt būvniecības izmaksas nu pārsniegušas 1,5 miljardus ASV dolāru. Pastāv arī bažas par milzīgā torņa konstrukcijas drošību.

Pēc pamatakmens ielikšanas uzņēmums "Broad Sustainable Buildings" nu paziņojis, ka tornis durvis vērs vien 2014. gada aprīlī.

Jaunā celtne sliesies pie Ķīnas pilsētas Čanšas apvāršņa. Tā būs vien nedaudz augstāka par līdzšinējo rekordistu – "Burj Khalifa" torni Dubaijā, kurš sasniedz 830 metru augstumu.

Kā lēš būvuzņēmums, tikko noslēgsies celtnes pamatu izbūve, būs nepieciešami četri mēneši, lai pilnībā pabeigtu celtnes būvniecību. Lai gan šis termiņš pārsniedz sākotnēji plānoto, ātrā būvniecības tempa dēļ ekspertus tik un tā satrauc debesskrāpja strukturālās drošības jautājums.

"Sky City" kompleksā plānots izbūvēt 10 kilometrus garu gājēju ceļu, ļaujot apmeklētājiem kājām no torņa pakājē ierīkotā parka nokļūt simt septiņdesmitajā tā stāvā. Kā būvuzņēmums ziņojis jau iepriekš, celtne projektēta tā, lai spētu izturēt 9 balles spēcīgu zemestrīci.

Kompānija "Broad Sustainable Buildings" jau iepriekš bijusi pazīstama ar rekordātru debesskrāpju būvniecību. 2012. gadā tai izdevās piesaistīt starptautisku uzmanību, 30 stāvus augstu celtni uzslienot vien 15 dienu laikā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.07.2024 - 14.07.2024 Vasaras vakars kopā ar Juri Hiršu Valmieras novada Tūrisma pārvalde
13. jūlijā AKUSTIKĀ aicinām Tevi uz atkalsatikšanos ar dziesmu autoru, mūziķi, aktieri un apburošu stāstnieku - Juri Hiršu! | Skatīt vairāk
10 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.07.2024 - 09.07.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Esi klātienē un vēro pasaules meistarīgākos rallija braucējus leģendārajos Kurzemes ātrumposmos cīņā par sekundēm un uzvaru! | Skatīt vairāk
Grand Voyage - Garie kruīzi rudenī Estravel Latvia
Eiropas ostas - Salas - Brazīlijas pilsētas - Maiami... Garo kruīzu piemēri šim rudenim. // no 14 naktīm | Skatīt vairāk
no 847 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.87063003sec.