Ceļotāji žestikulējot riskē aizvainot ārzemniekus

Kā liecina tūrisma portāla TripAdvisor.com veiktās aptaujas dati, ceļotāji no vairākām Eiropas valstīm riskē iekulties nepatikšanās, komunikācijā ar ārzemniekiem izmantojot dažādus žestus.

Aptaujā, kurā piedalījās 3 733 ceļotāji no Francijas, Lielbritānijas, Spānijas un Itālijas, aptuveni 75 procenti respondentu atbildēja, ka, viņuprāt, tieši itāļi sarunas laikā ir visdemonstratīvākie un vislabprātāk izmanto žestus. Savukārt vairāk nekā 80 procenti aptaujāto britu tūristu nav zinājuši, ka tā dēvētā "ragu zīme", ko koncertu laikā bieži demonstrē rokmūzikas fani, uzskatāma par cieņu aizskarošu vairākās valstīs, tostarp Francijā, Itālijā un Spānijā.

Gandrīz divas trešdaļas aptaujāto britu apgalvojuši, ka viņi ikdienišķu sarunu laikā mēdz žestikulēt ar rokām. Pārsteidzoši, taču francūži un itāļi, kuri nereti tiek dēvēti par itin temperamentīgiem ļaudīm, žestus komunikācijā ar līdzcilvēkiem izmanto mazāk. 28 procenti britu atzina, ka žestikulēšanu uzskata par lielisku veidu, kā izteikties saprotamāk, turpretī tikai katrs desmitais Lielbritānijas iedzīvotājs uzskata, ka šāds komunikācijas veids ir visai kaitinošs.

Toties 11 procenti aptaujāto francūžu, 12 procenti itāļu un 11 procenti spāņu nav zinājuši, ka tā dēvētā "divpirkstu uzvaras sveiciena" jeb "V" žesta, kurš reiz kļuva populārs, pateicoties Vinstonam Čērčilam, publiska demonstrēšana var tikt uzskatīta par aizvainojošu daudzviet pasaulē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 06.07.2024 Festivāls "JAUDĪGI AR SAVĒJIEM" Tukuma TIC
6.jūlijā festivālā "Jaudīgi ar savējiem" dzīvā mūzika Šlokenbekas muižas pagalmā skanēs visas dienas garumā! Dakota, Tumsa, Opus pro un citi. | Skatīt vairāk
Pludmales ballīte austrumu noskaņās Baltic Beach Hotel & SPA
12. jūlijā garda ēdiena un labas izklaides cienītājus aicinām uz “Beach Bar & Grill”, kur lieliem un maziem viesiem piedāvāsim aizraujošu garšu | Skatīt vairāk
Alūksnes pilsētas svētki Alūksnes TIC
Jau augusta pirmajā nedēļā gaidītākais pasākums šajā vasarā - Alūksnes pilsētas svētki | Skatīt vairāk
Dodies garšu ceļojumā Latgalē Latgale.travel
Rēzeknes un Ludzas Mājas kafejnīcu dienas jau šajā nedēļas nogalē! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46201491sec.